Tur och retur till Kalmar-Öland Airport från Bromma med vändande flygplan

0
149
BRA Kalmar Airport | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Tur och retur till Kalmar-Öland Airport

I lördagsförmiddag var det dags för veckans andra utflykt med BRA. Men den här gången så var resplanen något enklare upplagd med en tur- och returresa till Kalmar-Öland Airport med vändande flygplan.

I torsdags genomförde jag min 130 mil långa rundresa via Mora och Ängelholm: Då handlade det om att kombinera mitt intresse för flyg med att samla poäng. Tack vare Finnairs och BRA:s samarbete kan du nu mer kreditera poäng från respektive flygbolag. Så min flight TF672 från BMA – KLR och returflighten inbringar 1.500 poäng till mitt Finnair Plus konto.

Som vanligt är jag bland de sista..

Fördelen med just Bromma är att det är en så pass liten flygplats att det sällan tar mer än 7 minuter från att man kommer till entrén till man står vid gaten. Framme vid incheckningen så får jag frågan om jag är Johan? Samt att jag måste skynda mig ut på plattan för planet står och väntar på mig. Men en trevlig cabin crew hälsade mig välkommen när jag kom med andan i halsen. Efter en uppvisning av Bambi på hal is..

BRA fika som det ska vara! 

En sak som jag är väl medveten om sedan flera år är att man aldrig ska välja té när frågan kommer kaffe eller té? Ändå envisas jag med att oftast välja just te framför kaffe? Anledningen är att té inte kokas vid rätt temperatur ombord i ett flygplan.

Inflygning mot Kalmar-Öland Airport

I bakgrunden så kan man skymta Kalmarsund som skiljer Öland och fastlandet åt. En annan intressant sak är att Kalmarsund även utgör gränsen för vilket tilltalsnamn fisken clupea harengus ska ha strömming (norrut) och sill (söderut), allt i enlighet med ett kungligt påbud från 1500-talet.

Kalmar Öland Airport

Väl på marken så hade jag 20 minuter på mig för att kliva av flygplanet till att jag skulle kliva ombord igen. Och däremellan så skulle jag hinna checka in, gå igenom säkerhetskontrollen och förhoppningsvis hinna andas emellanåt också!

BRA Kalmar Airport | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seFin dag att vara bagagelastare

Innan jag gick till huvudbyggnaden så hann jag så klart med att ta en bild. Men vid dörren till ankomsthallen så visade det sig att den var låst! Så ett 30-tal personer stod och trängdes och grymtade innan dörren öppnades. Och när det är en påträngande fuktig kyla så vill man bara in i värmen.

Återigen så stod en incheckningsagent och tittade på mig när jag kom fram – är det du som är Johan? Skynda dig du är sen. Snabbt igenom säkerhetskontrollen och återigen sist ombord på planet med ett leende från samma cabin crew som på Bromma. Som såg lite fundersam ut innan hon frågade om inte jag hade varit med på flighten ner också? Och när jag sa att det stämde och berättade att jag bara var ute på en liten mileage run så skrattade hon och hälsade mig välkommen ytterligare en gång.

Inflygning över Stockholm | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seInflygning mot Bromma över Ulvsundasjön 

Jag har sagt det så många gånger tidigare. Men det är verkligen något speciellt att flyga in över städer oavsett hur stora eller små de än är. Och Stockholm är en av de vackraste för den delen.

Har du flugit med BRA? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Eller lämna en kommentar om jag har missat något viktigt i min guide. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagramför fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.