Mina tankar om SJ frukostlåda i 1 klass på snabbtågen

15
437
Sj Frukost SJ 1 klass frukost

Sj Frukost SJ 1 klass frukost SJ frukostlåda

Mina tankar om SJ frukostlåda i 1 klass på snabbtågen

I onsdags reste jag med X2000 ner till Göteborg flr att delta i minglet ombord på det abonnerade tåget inför SJ BizTalks på Rigoletto här i Stockholm. Jag reser ganska ofta med fakirtågen kors och tvärs genom Sverige. Vid det här laget har jag tappat räkningen över hur många frukostlådor som tågvärden har serverat vid min sittplats ombord. Trots det har jag bara delat någon enstaka frukostbild från tåget på Instagram. Så nu är jag antagligen den siste tågresenären att skriva ett inlägg om SJ frukostlåda som serveras ombord på snabbtågen innan klockan 9 på morgonen.

SJ frukostlåda?

Våren 2015 lanserade SJ sin nya matfilosofi – En resa genom landet. Där man valde att helt fokusera på att i så stor utsträckning som möjligt enbart använda ekologiska och KRAV-märkta matvaror från svenska producenter. Vilket många av oss mer frekventa tågresenärer välkomnade med öppna armar och med höga förväntningar.

SJ frukostlåda ingår när du reser i 1 klass ombord på X2000 eller SJ 3000 med avgång före kl 09.00 och serveras vid sittplatsen. Även om du reser i 2 klass finns möjlighet att antingen förbeställa lådan när du bokar biljetten eller köpa den i bistron för 65 kr alternativt 2.600 SJ Prio poäng

Enligt en av tågvärdarna som jag brukar prata med serveras det över 1.500 SJ frukostlådor ombord varje morgon. För att skapa lite variation i frukostlådan roteras innehållet med några veckors intervall. Vilket även kan bidra till att fler producenter får möjlighet att vara en del av den svenska matresan. Dessutom ingår så klart kaffe eller té i frukosten.

Min låda innanhöll

  • Yoghurt
  • Fruktmüsli från Saltå Kvarn
  • Munkens Svarta Ost
   Skinka och cocktailtomat
  • Rådbröd
  • Färskpressad äppelmust från Kullamust
  • 70% mörk chokladbit från Valrona
  • Surdegsbröd

Vad tycker jag om SJ Frukost?

SJ frukostlåda är på det stora faktiskt riktigt bra. Men är den värd 65 kr om man reser i 2 klass? Absolut, med tanke på att man får mycket frukost för pengarna. Framförallt om man jämför med vad man hade fått för samma pris på t.ex. 7-Eleven eller Pressbyrån.

Dock blir frukostlådan snabbt en aningen tråkig efter ett par veckors pendlande. Men om du inte har provat frukosten ombord så gör det nästa gång.

***

Har du provat SJ:s frukostlåda? Vad tyckte du? Lämna gärna en kommentar här under. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

15 COMMENTS

 1. Oj! Visste inte att man fick frukost på tåget! Ska åka till Sundsvall om en stund *hoppas hoppas* att jag får frukost på tåget 🙂

  • Jag antar att du reser med ett SJ 3000? Då kommer du få din frukost serverad om du reser i 1 klass. Om inte annat så kan du som sagt köpa den för 65 kr i bistron! Hoppas du hade en trevlig resa 🙂

 2. Inte åker jag tåg så ofta, men njuter ändå gärna av ngt gott på en sådan resa. Då en har tid att äta, smaka och tänka lite på världen en reser igenom.
  Dock är jag lite ”allergisk” mot förpackad mat av detta slag och gör hellre egna mackor att ta med. Bra är det dock att veta att det finns ok alternativ om en skulle behöva.

 3. Har SJ börjat att värma frukostbröden igen? Det gjorde de alltid tidigare. Det finns en ugn i varje 1:a klass vagn..

 4. Tack för tipset. Jag och familjen tog tåget till mormor och morfar i första klass för att det ingick frukost. Den var jättegod 😍 Vi hade inte gjort det om inte min man hade läst din fina blogg.

 5. Har rest med SJ 1 klass ett antal gånger senaste åren (Halmstad-Stockholm tor) med avgång 07:17 vilket innebär att frukostlåda ingår. MEN varför ser den alltid likadan ut? Inte en enda gång något annat än det du radat upp. Lite variation vore bra.

  • Nej jag kan bara hålla med dig. När jag pendlade som mest fick jag den där lådan fem gånger i veckan och det var alltid amma trötta innehåll. Samtidigt är det väl svårt att variera också i någon större utsträckning.

 6. Jag gillar (till skillnad från många andra, tror jag) dom små matlådorna man köper på både flyg och tåg. Jag tycker att det känns som om jag öppnar en smaskig present. Just SJ frukosten har jag ätit många gånger och ser fram emot den varje gång. Jag tycker att den håller hög kvalité.

  • Jag kan absolut hålla med om att det är ett välkommet inslag på resan. Däremot tror jag att många av oss som klagar är trötta på att lådan hos SJ aldrig varieras. SAS är betydligt bättre på den fronten men inte bra. Sen är det väl som med det mesta får man något som känns lyxigt ibland så är det alltid trevligt. Men om man istället får det varje dag blir det efter ett tag bara monotont och tråkigt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.