Mina tankar om SJ frukostlåda i 1 klass (kan köpas för 65 kr i 2 klass)

Sj Frukost SJ 1 klass frukost SJ frukostlådaMina tankar om SJ frukostlåda i 1 klass

Jag reser ganska ofta med SJ:s fakirtåg kors och tvärs genom Sverige. Jag har tappat räkningen över hur många frukostlådor som tågvärden har serverat vid min sittplats ombord. Trots det så har jag bara delat någon enstaka frukostbild från tåget på  Instagram.

Antagligen är jag även en av de sista tågresenärerna som kommer skriva ett inlägg om den frukostlåda som SJ serverar ombord på sina snabbtåg. I onsdags reste jag med X2000 ner till Göteborg för att delta i minglet ombord på det abonnerade tåget inför SJ BizTalks på Rigoletto här i Stockholm. Så jag passade på att ta lite bilder, för att kunna skriva det här inlägget som en del i min satsning på att skriva mer om tåg.

En SJ frukost?

Våren 2015 lanserade SJ sin nya matfilosofi ‘En resa genom landet‘. Där man valde att helt fokusera på att i så stor utsträckning som möjligt enbart använda ekologiska och KRAV-märkta matvaror från svenska producenter. Vilket många av oss mer frekventa tågresenärer välkomnade med öppna armar och höga förväntningar.

Frukostlådan ingår när du reser i 1 klass ombord på X2000 eller SJ 3000 med avgång före klockan 09:00 och serveras vid din sittplats. Även om du reser i 2 klass så finns möjligheten att att antingen förbeställa när du bokar biljetten eller köpa den i bistron för 65 kr alternativt 2.600 SJ Prio poäng.

Enligt en tågvärd som jag brukar prata med, så serverar SJ över 1.500 frukostlådor ombord på sina tåg varje morgon. För att skapa variation roteras innehållet i frukostlådan med några veckors intervall. Vilket även bidrar till att fler producenter får möjlighet att vara en del av den svenska matresan. Dessutom igår så klart kaffe eller té.

Min låda innanhöll

 • Yoghurt
 • Fruktmüsli från Saltå Kvarn
 • Munkens Svarta Ost
  Skinka och cocktailtomat
 • Rådbröd
 • Färskpressad äppelmust från Kullamust
 • 70% mörk chokladbit från Valrona
 • Surdegsbröd

Vad tycker jag om SJ Frukost?

SJ Frukostlåda är på det stora hela faktiskt riktigt bra. Men är den värd 65 kr? Absolut, med tanke på att man får mycket frukost för pengarna. Framförallt om man jämför med vad man skulle fått för samma pris på t.ex. 7-Eleven. Dock blir frukostlådan aningen tråkig efter ett par veckors pendlande. Men om du inte har provat frukosten ombord än så gör det nästa gång.

Har du provat SJ:s frukostlåda? Vad tyckte du? Lämna gärna en kommentar här under. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

0

11 kommentarer

 1. Oj! Visste inte att man fick frukost på tåget! Ska åka till Sundsvall om en stund *hoppas hoppas* att jag får frukost på tåget 🙂

  1. Jag antar att du reser med ett SJ 3000? Då kommer du få din frukost serverad om du reser i 1 klass. Om inte annat så kan du som sagt köpa den för 65 kr i bistron! Hoppas du hade en trevlig resa 🙂

 2. Inte åker jag tåg så ofta, men njuter ändå gärna av ngt gott på en sådan resa. Då en har tid att äta, smaka och tänka lite på världen en reser igenom.
  Dock är jag lite “allergisk” mot förpackad mat av detta slag och gör hellre egna mackor att ta med. Bra är det dock att veta att det finns ok alternativ om en skulle behöva.

 3. Har SJ börjat att värma frukostbröden igen? Det gjorde de alltid tidigare. Det finns en ugn i varje 1:a klass vagn..

  1. Det var inte uppvärmt under den här resan. Men det är möjligt att SJ har börjat värma bröden igen i samband med testerna att servera (förbeställa) varm mat i 1 klass på sträckorna Stockholm-Göteborg samt Stockholm-Sundsvall.

 4. Tack för tipset. Jag och familjen tog tåget till mormor och morfar i första klass för att det ingick frukost. Den var jättegod 😍 Vi hade inte gjort det om inte min man hade läst din fina blogg.

Lämna en kommentar

You have to agree to the comment policy.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.