Vart ska jag resa för två €70 vouchers från Finnair?

0
219

Vart ska jag resa för två €70 vouchers från Finnair?

Ibland så händer det att flyg ställs in eller blir försenade av olika anledningar. I många fall så kompenserar flygbolaget direkt. Ofta i form av vouchers av olika slag och även med mat samt hotell när det krävs. Helt i enlighet med (EG) nr 261/2004 som avhandlar passagerarens rättigheter. När SAS ersatte mig med €600 för ett inställt flyg 2014 sp kunde jag flyga till både Washington D.C. samt Shanghai oförskämt billigt.

Det händer ganska ofta att jag köper vouchers från andra personer som har fått dessa från flygbolag. I våras kom jag i kontakt med ett par som hade fått två vouchers på €70 från Finnair för försenat bagage. När jag fick prisförslaget 400 kr för båda slog jag till direkt. Förs nu i efterhand så har jag börjat fundera över vad jag ska göra med mina vouchers? För Finnair tillhör flygalliansen Oneworld, vilket i sin tur egentligen är helt fel för min del. I och med att jag i regel enbart reser med bolag inom Star Alliance då jag är SAS Eurobonus Guldmedlem. Men jag har länge tänkt att jag skaffa status hos finnarna genom att gå med i deras medlemsprogram Finnair Plus för att bunkra poäng inför framtida resor främst till Asien. Så det kanske är dags att börja flyga med nu mer bolag inom Oneworld nu?

Och när jag tänker efter så har jag nog bara flugit med Finnair någon enstaka gång sedan 1993. Då vi tillbringade vår första familjesemester på andra sidan pölen i Florida veckorna före jul. Men samtidigt så öppnar ju även ett medlemskap i Finnair Plus för att börja spontanflyga lite med bland annat Air Berlin och andra bolag inom Oneworld.

Vart ska jag flyga?

Jag har sedan tidigare haft planer på att flyga emellan Tallinn och Helsingfors för att ta ett nytt personbästa i kortast flight. För tillfället så är den sträckan mellan Narvik och Narvik och Bodø med en Dash 8 100.

  • Narvik <-> Bodø : 181 km
  • Tallinn <-> Helsingfors : 82 km

Och när jag kollade in Finnairs hemsida efter erbjudanden och hittade Stockholm – Tallinn tur och retur för drygt 1.200 spänn. Men det känns lite saftigt för att flyga från Bromma via Helsingfors och sedan hem via Arlanda. Men en sak är då säker. Det här är knappast det sista blogginlägget i Grattis Världen om dessa sabla vouchers.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.