Missar man flyget så får man helt enkelt ta båten över till Riga istället och flyga hem

0
55

Riga1Med risk för att bli tjatig, men det här är Grattis Världen, resebloggen där inget egentligen går som det är tänkt. För det händer ibland att jag mina flighter blir inställda eller försenade så att jag missar mina anslutningar. Men då har det alltid löst sig genom att har blivit ombokad till första bästa avgång. Och det har faktiskt bara hänt mig en gång tidigare att jag har kommit försent till incheckningen och missat en resa. 

Men i måndags så var det precis vad som hände mig när jag skulle kuska till Riga med SK1762. För trots att jag var ute i god tid så lyckades jag med konststycket att missa två avgångar med Flygbussarna från Cityterminalen. Men jag hade ändå en viss marginal för att hinna i tid och checka in mitt bagage. Men naturligtvis så lyckas bussen få startproblem så ytterligare dyrbar tid spills.

När väl bussen rullar iväg så börjar jag räkna ner tiden och inser att jag kommer att hinna precis till incheckningen innan den stänger. Dock så har jag redan checkat in online för att spara tid och bara behöva dumpa väskan på bandet. Väl på Arlanda så har min tidsmarginal krympt rejält! Och till råga på allt så är det kö både vid business- och gulddisken. Och när det väl blir min tid så har tiden runnit ut och tjejen i disken gör allt för att få ombord min väska utan resultat..

Hytt rigaSå jag ställs in för ett ultimatum att antingen springa ner till förvaringen och låsa in min väska, boka om min resa för 500 kr eller avboka utresan. Jag bestämmer mig på stående fot för att göra det sista och har redan räknat ut att jag ska ta båten över pölen till Riga. Så det är bara att gå ner till Flygbussen igen och åka tillbaka in till Stockholm. Och spendera några timmar i soffan innan det skulle bli dags för att åka ner till Frihamnen.

Tidigare så har jag bara paddlar med Tallink Silja Line till Tallinn och Finland. Men till skillnad från Finlandsfärjorna så är optimistcontainrarna som kryssar till Baltikum inget annat än transport A – B med ett så spartanskt utbud av mat och nöjen att Gulag framstår som ett nöjesfält. Men trots allt så blev det rätt så ordentlig sjögång så jag fick åter igen uppleva hur det är att vara en piñata på ett särskoledisko..

Hytt riga2Så när jag väl hade lyckats somna, så måste jag ha sovit som en klubbad säl. För jag vaknade inte fören runt klockan 12 dagen efter. Så det var bara att hasa sig ner ut kojen och packa ihop pinalerna som låg utspridda i hytten.

pizzaÄta bör man annars..

Och det var precis vad jag behövde efter en resan från Stockholm till Riga utan mat i magen. Så jag gick till köpcentret Galerija Centrs där jag förra gången jag besökte Riga passade på att äta på Čili Pica som är en lettisk pizzeriakedja som har specialiserat sig på stenugnsbakade pizzor.

GamlarigaDärefter så blev det en promenad i Gamla Stan för att kolla in det enda bevarade tornet sin finns kvar från Rigas gamla stadsmur. Kruttotnet är 26 meter högt och har en omkrets på drygt 14 meter. Tornet byggdes under 1330-talet och var ett av 25 torn som ingick i stadsmuren.

RigaATyvärr så hade jag inte så mycket tid i Riga som jag egentligen skulle ha haft med två heldagar i staden. Nu hann jag drygt med att spendera 7 timmar i staden. Innan det var dags för att ta en taxi ut till flygplatsen för att någon timme senare återvända till ett rengnigt Stockholm med flight SK1765.

Och när jag satt i loungen och njöt av stillheten så fick jag ett SMS om jag hade möjlighet att agera postkurir ner till Malmö dagen efter. Och visst kunde jag väl det? Så planeringen kom igång för ytterligare en liten flygtur under veckan.

/ JK

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.