momondos app — test, utvärdering och recension

8
173

Inlägget ingår i mitt ambassadörskap för momondo under 2019

Momondps app

momondos app — test, utvärdering och recension

Under två veckor har jag testat och utvärderat momondos app. Redan nu måste jag medge att jag är possessivt överraskad av det användarvänliga gränssnittet och funktionerna. Så i det här inlägger kommer jag gå igenom hur du kan använda appen för att hjälpa dig söka och boka flyg, hotell samt hyrbilar på ett och samma ställe direkt i mobilen!

Användargränssnitt och funktioner

Användargränssnittet i momondos app är riktigt snyggt och användarvänligt. Allt du behöver göra är att swipa åt sidan för att navigera mellan de olika funktionerna: till exempel mellan flygsökning, hotelljämförelser och användarprofil.

 • Platser, datum och passagerare

En väldigt bra funktion är att platser, datum och passagerare automatiskt följer med när du swipar. Om du som exempel börjar med att söka flyg till en viss destination och datum. Så kommer du att få hotellförslag baserat på samma datum och destination. Vilket sparar ganska mycket tid om du vill vara flexibel eller söka resor till flera destinationer eller datum. Det är bara att trycka på skärmen för att söka. 

 • Filter

Det finns flera användbara filter som du kan använda när du söker flyg och hotell. Till exempel kan du välja den flygplansallians som passar dig. Vilket är perfekt om du samlar flygpoäng, eller vill ange maximal flygtid, antal mellanlandningar eller välja de hotellkedjor du föredrar. Vilket gör att du lätt kan hitta och planera din resa precis som du vill ha den. 

 • Priskalender

momondos app har en väldigt tydlig och enkel priskalender. Vilket är perfekt om du vill ha möjlighet att vara flexibel för att få det bästa priset. 

 • Rita kartfunktion

Hotellsökningen har även en användbar funktion som för att du kan ringa in ett valt område på kartan och då få fram hotellalternativ. Vilket är väldigt praktiskt om du vill bo inom ett speciellt område. 

 • Prisbevaka

Om du planerar att boka en resa men vill vänta. Kan du välja den som favorit och prisbevaka den och lätt följa priserna under tiden. 

 • Samla dina bokningar

Om du kopplar din e-mejladress till appen kan du enkelt samla alla resor i appen. Vilket underlättar om du behöver komma åt dina bokningar.  

 • Sök vart som helst

Om du inte kan bestämma vart du ska resa eller vill få inspiration till att upptäcka nya platser. Då är sökalternativet ”Vart som helst” som destination när du söker efter flygpriser perfekt. Då får du upp en kartöversikt med destinationer och priser som du kan dra och zooma för att jämföra priser. Du kan även filtrera efter budget, temperatur och aktiviteter som stränder, skidor eller golf.  

Ladda ned appen

Ladda ner den senaste versionen av momondos app och få en riktigt bra reseplanerare i mobilen för att jämföra flyg, hotell och hyrbilar. Appen har över fem miljoner användare och finns att hämta i App Store här eller på Google Play här.

.

Momondos app

momondos app

Slutsats om momondos app

Innan jag testade momondos app var jag lite skeptisk eftersom att jag vanligtvis bokar mina resor direkt hos flygbolagen, hotellen och hyrbilsföretagen. Men appen har många användbara funktioner som underlättar för dig som vill boka resor eller prisbevaka ett resmål.

Dock kommer jag personligen även i fortsättningen boka flyg, hotell samt hyrbilar på det ”omständligare sättet” direkt hos respektive bolag. Eftersom att jag vill ha möjlighet att kunna styra min poängintjäning.


Har du testat momondos app? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hör

8 COMMENTS

 1. Då kanske man ska prova den där appen trots att du tänker fortsätta boka på det krångliga sättet 😀 Att kunna söka vart som helt låter spännande. Har du bokat någon resa i appen?

  • Det tycker jag absolut att du ska göra 😊 Ja den funktionen är faktiskt riktigt rolig att sitta med och leta. Jodå, jag bokade faktiskt en resa till Köpenhamn senare i sommar till ett riktigt bra pris.

 2. Jag brukar använda Momondo men också Skyskanner. Nu ska jag prova appen som du skriver om. Är den enkel att installera i mobiltelefonen?

 3. Jag använder appen ganska ofta för att hitta bra priser på resor. Snart bär det av till Island för en veckas vandring.

  • Spännande med Island! En plats jag vill besöka men inte fått möjlighet till än. Nu ser jag fram emot dina bilder på Instagram 😎

 4. Poängintjäning på flyg får du även om du bokar via resebyrå (via Momondo exempelvis), det är väl bara hotellen (än så länge) som är kinkiga med det. Men ja, jag kör flygsökarsajterna mest för att få överblick på rutter, bolag och priser. Slutar oftast med att jag bokar hos bolagen själva och tycker inte alls att det är stökigare. Tvärtom. Hos dem slipper man oftast tusen frågor om tillval som försäkringar och annat.

  • Absolut, dock blir det lite kinkigare att styra codeshare och val av bokningsklass via tredje part. Vad det gäller hotell och poängintjäning så skrev jag faktiskt ett inlägg om det tidigare. Ah, det jag åsyftade med [det omständligare sättet] var främst att det krävs fler aktörer än att boka allt direkt i appen. Men tack för att du påpekade otydligheten.

   I övrigt håller jag helt med dig om att det i regel är enklare och smidigare att boka direkt hos flygbolagen. När jag ska flyga rutter som trafikeras av flera flygbolag jämför jag alltid pris VS poängintjäning direkt hos flygbolagen. Som det är nu försöker jag hålla status inom Star Alliance och Oneworld.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.