Nu blir det kanske spännande att flyga efter COVID-19(84)..

8
762
Johan Östling

–Har du besökt Kina under de två senaste veckorna? Frågade incheckningsagenten vid SAS disken med ett leende medan hon skannade mitt pass. Redo att skriva ut mitt boardingkort för ytterligare en resa till Kalifornien. En fråga som jag var beredd på, just eftersom att jag fått den tidigare när någon kines käkat ett obskyrt djur som sedan visat sig sprida något dödligt virus.

Om jag där och då, den 10 februari hade haft den minsta aning om hur världen bara veckor senare skulle bomma igen till följd av COVID-19(84). Hade jag kanske varit lite orolig och eftertänksam. Men väl vid immigrationen på Los Angeles International Airport (LAX) reagerade jag förvisso över antalet sydkoreaner med munskydd. Vilket är fullt normalt hos dem, om personen i fråga är förkyld för att inte smitta andra.

Det fick mig smått att önska att SAS skulle avboka min stundande resa till Hong Kong den 23 februari. Främst eftersom att jag varken hade lust att bli smittad, eller för den delen bli fast i Asien till följd av skärpta reserestrektioner. Vilket skedde både 2014 och 2016 till följd av fågelinfluensan. Men då hade ändå viruset den goda smaken att fräst härja lokalt i Kina och delar av Sydostasien.

6 månader på marken..

Vi är många som fått våran vardag ordentligt omruskad, i bästa fall med bara någon inställd resa till följd. Mitt i all den här tragiken har jag fått en nytändning och en viss längtan efter att få sitta inträngd på ett flygplan igen. Det låter kanske lite barockt, men från att ha spenderat nästan mer tid på redande fot under några år än hemma i Stockholm.

Till att över en natt plötsligt sätta mig i frivillig karantän under nästan ett halvår. Att jag dessutom knappast har rört mig mer än inom en radie av 500 meter från lägenheten har gett mig lite perspektiv. Vilket kanske är en av fördelarna med att bo på gångavstånd till allt. Hur som helt har det gjort att jag har fått tillbaka lite av min resfeber, bara att sätta mig på ett tåg för någon månad sedan gav mersmak.

Därför hoppas jag verkligen att du är lyckligt lottad och fortfarande känner den där pirriga känslan, räknar ner veckorna och grundar med den obligatoriska flygplatsölen klockan 04!

Men efter drygt 600 flighter och över tusen hotellnätter har jag sedan länge blivit mätt på intryck. För mig är det helt enkelt en transportsträcka oavsett vart jag reser. Även om det såklart är betydligt trevligare att flyga business class över Atlanten än att åka tunnelbana till andra sidan stan för att ta ett kundmöte.

Med hösten faller löven

Med hösten är jag nu i full färd med att planera försäljningen av lägenheten som borde ha varit såld redan i våras. Vart jag ska ta väven sedan vet jag faktiskt inte, men det ger mig samtligt möjlighet att bara packa mitt liv i två resväskor och försvinna. Precis som jag gjorde när jag flyttade till Malta 2013.

Den här gången lutar det dock mot ett hus på någon ö i Karibien över vintern. Fast nog kommer jag sakna Stockholm, här har jag haft promenadavstånd till Centralen, närhet till både Arlanda och Bromma som varit mina andra hem. Men och andra sidan är har jag alltid sagt att Stockholm är en lagom stor småstad med gott om hotell den dagen jag kommer tillbaka på besök.

***

Känner du fortfarande resfeber? Lämna då gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

8 COMMENTS

  1. Din ironiska humor är underbar 😂 Fast man kanske måste känna dig för att kunna läsa mellan raderna 😘 Jag längtar också efter att få resa igen.

  2. Skönt att du börjar längta efter att få resa på riktigt igen 🙂 Själv vågar jag mig inte tänka den tanken riktigt än.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.