Eurostar: Ny linje mellan London och Amsterdam biljetter från £35

8
145
Eurostar London to Amsterdam | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se
Eurostar London to Amsterdam | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se
Pressbild från Eurostar

Eurostar: London till Amsterdam

Den senaste veckan har det varit en helt del diskussioner i olika forum, bl.a. i  Facebookgruppen Tågsemester om den nya tåglinjen mellan London och Amsterdam. Premiären sker den 4 april med två dagliga avgångar i vardera riktning. Restiden från London till Amsterdam är satt till 3 timmar och 41 minuter. Vilket är imponerande för en sträcka på 585 km med 4 stopp:

 • Ebbsfleet
 • Bryssel
 • Antwerpen
 • Rotterdam

Notera dock att restiden från Amsterdam till London är 28 minuter längre då det krävs ett stopp i Bryssel för pass- och säkerhetskontroll. Vilket innebär att du kommer få kliva av tåget med ditt bagage och sedan kliva ombord igen. Det beror på att Storbritannien inte är en del av Schengen och med Brexit eventuellt lämnar EU.

Resorna sker mellan St. Pancras International station och Amsterdam Centraal. Jag planerar redan nu att boka tågbiljetter för att testa linjen och de nya e320 tågen. När jag för några år sedan reste med Eurostar från Paris till London var tågen rätt slitna efter nästan 20 år i tjänst.

Biljettpriser

Eurostars budgetklass heter Standard Class. Biljettpriserna är dynamiska och bäst pris när biljetterna släpps.

 • £35 från London
 • £35 från Amsterdam

Eurostar erbjuder även två högre klasser

 • £ 79 enkel i Standard Premier med en lätt måltid och (på eftermiddagsavgången) ingår vin.
 • £ 260 enkel Business Premier med en varm måltid och (på eftermiddagsavgången) ingår vin.

Eurostar terminaler

Att resa med Eurostar påminner ganska mycket om att flyga, med incheckning, säkerhetskontroll samt passkontroll. Därefter en transithall med lite butiker där man väntar tills det är dags för boarding. Idag saknar både Amsterdam och Rotterdam Eurostar Terminaler. Men när den Nederländska och Belgiska regeringen formellt godkänner att passkontroller även sker i Nederländerna 2019 kommer restiden att kortas ned.

Har du rest med Eurostar? Eller låter det som något du vill testa? Skriv gärna en kommenterar här under.


Har du rest med Eurostar? Eller låter det som något du vill testa? Lämna gärna en kommentar här under och berätta om du tycker att jag borde skriva fler guider. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hör

8 COMMENTS

 1. Nåja, vi får se vad det blir av brexit. Nya bud varje dag. Eurostar är helt ok. Tänk bara på att ha laddad elektronik för andraklass har inte uttag överallt i alla tåg.

  • Tack själv. Det kommer snart en följetong med guider till olika bonusprogram för flygbolag, hotell, tågbolag etc. Allt om hur man med enkla medel kan samla poäng till bonusresor. Jag reste med Eurostar för några år sedan, då var tågen slitna. Men nu med de nya e320 tågen ska det vara en helt annan komfort 🙂

 2. Har aldrig rest med Eurostar, men skulle vilja. Problemet är ju att jag inte brukar resa på just den sträckan, utan snarare antingen till London eller Paris. Kanske slå båda städerna i samma smäll nång gång?

  • Sträckan London-Paris har drygt 2 timmar så varför inte? Sen med tanke på att du är fotointresserad så är nog ett besök på St Pancras International i London värd ett besök. Den viktorianska tågstationen är ju ett turistmål i sig. Men den känner du nog till sedan tidigare?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.