Om bloggen

Balluta Bay Malta | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seOm bloggen

Grattis Världen är en av Sveriges större resebloggar, startad 2013. Ambitionen är att de dig som läsare reseinspiration, tips, sam guider till olika resmål oavsett om du reser solo eller i sällskap med någon. Genom åren har jag blivit en medveten resenär som har hittat genvägarna till flygplatsloungerna, bra hotell och god mat. Kunskap som jag gärna delar med mig av till dig som läser den här bloggen.

Jag skriver alltid ärligt och öppet om mina resor. För det är tyvärr inte alltid som allt blir som det var tänkt. Därför delar jag frikostigt med mig av mina anekdoter från olika resor genom åren. Så du att du förhoppningsvis inte begår samma misstag och antagligen får dig ett gott skratt medan du läser.

Resa lite längre, lite bekvämare, men mycket billigare!

Min vision med bloggen är att du ska få ta del av hur just du kan resa lite längre, lite bekvämare, men mycket billigare! Utöver olika resmål så har jag lagt mycket fokus på flyg, lounger, flygplatser, tågresor, hotell samt mat och dryck. Jag vill även lyfta dina ögon bortom de klassiska turistfällorna och visa dig det mer genuina och pittoreska som varje resmål har att erbjuda.

Ärlighet varar längst!

Att vara helt transparent och ärlig mot dig som läsare är A och O för mig. Just för att jag vill agera trovärdigt mot och behålla dig som bloggläsare. Därför har jag som policy att ALLTID skriva utifrån mina egna åsikter och tankar utan att påverkas av någon eventuell samarbetspartner. Att resa är underbart, men ibland blir det inte som vi hade tänkt oss. Vissa hotell, restauranger, flygbolag etc har sina brister och dessa kommer aldrig att skönmålas av mig.

#Jagsmygerinte är ett viktigt initiativ från Influencers of Sweden som är Sveriges största branschorganisation  för social media influencers. Som uppmanar både oss medlemmar och andra influencers att följa alltid marknadsföringslagen och vara tydlig mot sina som följare om vilket innehåll som är reklam i deras kanaler. Vilket även är en av stadgarna för ett medlemskap i organisationen.

Samarbeten

För att ge dig som läsare en så bra läsarupplevelse som möjligt är Grattis Världen fri från annonser och banners. Däremot kan det ibland förekomma sponsrade blogginlägg. Dessa är ALLTID märkta med text högst upp där det tydligt framgår att inlägget är i samarbete med X.

Det förekommer även affiliate- och värvningslänkar. Vilket ger mig mindre intäkter som bidrar till att jag kan fortsätta att driva, utveckla och fokusera på mitt bloggande. Men även för att kunna fortsätta att inspirera dig som läsare med nya och intressanta resmål, restips och recensioner. Blogginlägg med dessa länkar märks alltid ut tydligt:

  • Annonslänkar 
    Annonslänkar innebär att när du genomför ett köp eller en bokning via en annonslänk så genererar det lite provision. Det påverkar naturligtvis inte priset för dina onlineköp, oftast förekommer länkarna i samband med kampanjer.  Självklart kommer jag ALDRIG rekommendera en produkt eller tjänst som jag själv eller någon i min närhet har provat.
  • Värvningslänkar
    Värvningslänkar innebär att du får någon form av bonus, oftast i form av bonuspoäng för olika flygbolags eller hotells bonusprogram. Men det förekommer även rena cashbacksidor som t.ex. Refunder där du får återbäring på dina onlineköp. Mina intjänade bonuspoäng används till egna resor, men på sikt även till bloggtävlingar.

Grattis Världen, från starten 2013, till idag

Den 29 december stod jag på Arlanda med hela mitt liv i två resväskor, efter att ha spenderat natten på ett hårt stengolv. Var jag redo att flytta ner till Malta! Någon vecka tidigare hade jag startat en blogg som var avsedd att agera som ett levande vykort  från en turist i tillvaron med fokus på mitt nya liv från en liten Medelhavsö. Väl på Malta axlade jag rollen som som koordinator för nyanlända skandinaver. Vilket delvis bidrog till att intresset för bloggen ökade. I juli 2014 tog jag ett sommaruppehåll och bokade en grabbresa till Warszawa som slutade i kaos. Senare under hösten började jag arbeta för en flygrädd chef vilket resulterade i att jag lyckades flyga ihop ett Guldkort hos SAS.

På den vägen är det, sedan 2013 har Grattis Världen etablerat sig som ett namn bland svenska resebloggar. Min ambition med bloggen är att alla ska kunna hitta inspiration och restips. Även om jag skriver mycket om premiumflygbolag och bra hotell. Så vill jag ändå inspirera budgetresenären att börja tänka mer som en frekvent resenär. Genom att dela med mig av tips och tricks om hur man kan DU kan resa lite längre, lite bekvämare men mycket billigare! Jag vill även lyfta dina ögon från de klassiska turistfällorna och visa dig det mer genuina samt pittoreska som varje resmål har att erbjuda.

Läs gärna hela historien om Grattis Välden

Kontaktuppgifter

Har du några frågor kring innehållet eller annat, använd formuläret nedan.