Om Grattis Världen

Reseblogg
Utsikten från min gamla lägenhet i Balluta bay

Om grattis Världen

Grattis Världen startade i december 2013 och drivs av mig Johan Östling. Bloggen startade i samband med att jag flyttade till Malta som ett slags levande vykort. Vid årsskiftet 2017 valde jag att fokusera helhjärtat och bloggen blev snabbt en av Sveriges största resebloggar.

Jag skriver alltid ärligt och öppet om mina resor. För det är tyvärr inte alltid som allt blir som det var planerat. Därför delar jag frikostigt med mig av mina upplevelser och anekdoter från jordens alla hörn. Så att du förhoppningsvis inte begår samma misstag. Samtidigt som du får dig ett gott skratt när du läser om mina udda äventyr. 

Nischad reseblogg med fokus på bekväma resor

Grattis Världen är en reseblogg med fokus på det bekvämare och aktiva resandet. Men framförallt hur även du kan resa lite längre, lite bekvämare men mycket billigare!

Utöver olika resmål så har jag lagt mycket fokus på flygbolag, lounger, tågresor, hotell samt mat och dryck. Jag vill lyfta dina ögon bortom turistfällorna och visa dig det mer genuina och pittoreska som varje resmål har att erbjuda.

Bloggen igår och idag

Den 29 december 2013 stod jag på Arlanda med hela mitt liv i två resväskor. Efter att ha spenderat natten på ett hårt stengolv. Var jag redo att flytta ner till Malta! Någon vecka tidigare hade jag startat en blogg som var avsedd att agera som ett levande vykort från en turist i tillvaron. Med fokus på mitt nya liv på en solig liten ö mitt i Medelhavet.

Väl på Malta axlade jag rollen som koordinator för nyanlända skandinaver. Vilket delvis bidrog till att intresset för Grattis Världen ökade. I juli 2014 tog jag ett sommaruppehåll i Sverige och bokade en grabbresa till Warszawa, som slutade i kaos. Senare under hösten började jag arbeta för en flygrädd chef. Vilket resulterade i att jag lyckades flyga ihop ett Guldkort hos SAS. Resorna blev fler och även blogginläggen.

Idag är Grattis Världen ett etablerat namn bland svenska resebloggar och har tusentalsläsare varje vecka. Jag är även medlem i nätverket Influensers of Sweden. Min vision är att arbeta med Grattis Världen på heltid för att kunna ge dig som läsare ännu mer inspiration inför kommande resor.

Du får gärna gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

Läs mer om Grattis Världen