Om Grattis Världen

Grattis Världen Reseblogg
Utsikten från min gamla lägenhet i Balluta bay i Malta

Om Grattis Världen

Grattis Världen startade i december 2013 och drivs av mig, Johan Östling. Från att främst ha varit tänkt som ett levande vykort i samband med min flytt till Malta samma år. Har utvecklingen och visionen förändrats. Vid årsskiftet 2017/2018 valde jag att helt fokusera på att utveckla Grattis Världen som snabbt blev en av Sveriges största resebloggar.

Jag skriver alltid öppet och ärligt utifrån mina upplevelser. För det är tyvärr inte alltid som allt blir som det var planerat. Därför delar jag frikostigt med mig av mina upplevelser och anekdoter från jordens alla hörn. För att du förhoppningsvis inte ska behöva begå samma misstag som jag har gjort. Samtidigt som du lär få dig ett gott skratt av mina udda äventyr.

Nischad reseblogg med fokus på bekväma resor

Grattis Världen är en reseblogg med fokus på det bekvämare och aktiva resandet. Med fokus på hur även du kan resa lite längre, lite bekvämare men mycket billigare!

Utöver olika resmål har jag lagt mycket fokus på flygbolag, lounger, tågresor, hotell samt mat och dryck. Jag vill lyfta dina ögon bortom turistfällorna och visa dig det mer genuina och pittoreska som varje resmål har att erbjuda.

Bloggen igår och idag

Den 29 december stod jag på Arlanda med hela mitt liv i två resväskor. Efter att ha spenderat natten på ett kallt stengolv var jag redo för att flyga till London innan min vidare resa till Malta.

Någon vecka tidigare hade jag startat en blogg som skulle fungera som ett levande vykort från en turist i tillvaron. Med fokus på mitt nya liv på en solig ö mitt i Medelhavet.

Väl på Malta axlade jag rollen som koordinator för nyanlända skandinaver. Vilket delvis bidrog till att intresset för Grattis Världen ökade. I juli 2014 var tanken att jag skulle ta ett sommaruppehåll i Sverige. Därför bokades en grabbresa till Warszawa som slutade i kaos.

Senare under hösten började jag arbeta för en flygrädd uppdragsgivare. Mitt nya resmönster bidrog till att jag snabbt lyckades flyga ihop ett Guldkort hos SAS. Resorna blev fler och så även blogginläggen.

Idag är Grattis Världen ett etablerat namn bland svenska resebloggar och har tusentalsläsare varje vecka. Min vision är att arbeta med Grattis Världen på heltid för att kunna ge dig som läsare ännu mer inspiration inför kommande resor.

Läs även: Historien om en blogg, som aldrig var tänkt att bli reseblogg