Om Johan

Om Johan

Jag brukar beskriva mig som en livsstilsnomad och frekvent resenär, född 1985. Nu mer är jag bosatt i Stockholm efter att ha flyttat hem från Malta. Resandet har alltid varit en del av mig, även om jag har gått från att luffa runt till att bli mer bekväm. Mycket tack vare att jag har lärt mig att planera mitt resande och hittat genvägarna till flygplatsloungerna, bra hotell och god mat. För det är trots allt mycket bekvämare att bo på ett ordentligt hotell utan att bli ruinerad, än att sova på en soffa. Det är en del av kunskaperna som du kommer få ta del av här i Grattis Världen.

När jag var yngre så hade jag alltid en färdigpackad sportbag som likt en scout alltid stod redo i hallen. Just för att jag aldrig visste vart helgen skulle sluta när jag tågplankade mig land och rike runt. Idag är den utbytt mot en dyrare kabinväska från Samsonite, men fyller fortfarande samma funktion. För även om jag har lagt mitt tågplankade på hyllan så är jag fortfarande en rastlös vagabond som ofta är på resande fot. Som dessutom gärna reser med tåg nere i Europa just för att jag älskar att se landskapet förändras utanför tågfönstret. Minst lika mycket som jag älskar att befinna mig på flygplatser och ta in alla intryck från människor som passerar förbi.

Jag är den där typiske soloresenären

Inte för att jag saknar vänner, utanför att jag snarare uppskattar friheten med att resa ensam. För att inte nämna det jag kallar för mitt ”ADHD-resande”. Helt enkelt att vara på en plats samtidigt som man är halvvägs till nästa. Vilket bygger på mitt resmönster i att utforska så mycket som möjligt för att sedan återvända en annan gång. Men självklart reser jag även med sällskap ibland också.

Tidigare har jag drivit företag, arbetat för olika online casinon och på en webbyrå med en flygrädd chef. Jag har även arbetat som kock och har därmed ett stort intresse för dryck och olika matkulturer. Men även på gränsen till nördigt intresse för historia, arkitektur och kultur.

Om du vill läsa mer om mig rekommenderar jag Turist i tillvaron-kategorin här på bloggen. Där jag skriver mer självbiografiskt.

Följ mig påFacebook, Instagram och stöd mig gärna på Patreon.