Vem är Johan?

Vem är Johan Östling?

Jag brukar beskriva mig själv som en livsstilsnomad och frekvent resenär född 1985. Nu mer är jag bosatt i Stockholm, men har bland annat bott på Malta. Resandet har alltid varit en del av mig och äventyrslusten har ofta dragit iväg mig på udda äventyr som skapat många anekdoter.

När jag var yngre hade jag alltid en färdigpackad militärgrön persedelväska. Som liket en scout alltid stod redo i hallen. Just för att jag aldrig visste vart den helgen skulle sluta när jag tågplankade mig land och rike runt. Idag är den utbytt mot en dyrare kabinväska från Samsonite.

Även om jag har lagt mitt tågplankande på hyllan. Så är jag fortfarande en rastlös vagabond som ofta är på resande fot. Som gärna reser med tåg i Europa. Just eftersom att jag älskar att se hur landskapet förändras genom tågfönstret. Minst lika mycket som jag älskar att befinna mig på flygplatser och ta in alla intryck från människor som passerar förbi på väg mot sina gater.

Tack vare mitt resande har jag lärt mig att planera mitt resande och hittar genvägarna till det mer bekväma flygplatsloungerna, de bra hotellen och den goda maten. För det är trots allt bekvämare att bo på ett ordentligt hotell utan att bli ruinerad, än att sova på en soffa.

Jag är den där typiske soloresenären

Inte för att jag saknar vänner, snarare för att jag uppskattar friheten i att resa ensam. För att inte nämna det jag kallar för mitt ”ADHD-resande”. Helt enkelt att vara på en plats och samtidigt vara halvvägs på väg till nästa.

Vilket bygger på mitt resmönster med att utforska så mycket som möjligt. Man skulle kunna kalla det en av effekterna med att resa mycket i arbetet och maximera fritiden. Så det är inte allt ovanligt att jag återvänder till städer och platser jag vill utforska ännu mer. Men självklart resar jag ibland med vänner som gör så gott dem kan för att dra i mina tyglar.

Jag har drivit företag, arbetat med det mesta och under några år även jobbat på en webbyrå med en flygrädd chef. I min ungdom jobbade jag som kock vilket har medfört ett stort intresse för olika matkulturer och drycker. Samt att jag har ett på gränsen till nördigt intresse för historia, arkitektur och kultur.

Johan Östling 

Om du vill läsa mer om mig, då rekommenderar jag kategorin Turist i tillvaron där jag skriver mer självbiografiskt och humoristiskt om mina anekdoter och äventyr.

Du får gärna gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.