Om Johan

Vem är Johan Östling?

Jag brukar beskriva mig som en rastlös livsstilsnomad och frekvent resenär född 1985. Nu mer är jag bosatt i Stockholm, men har bland annat bott på Malta. Resandet har alltid varit en del av mig och äventyrslusten har ofta dragit iväg mig på udda strapatser som skapat många anekdoter. 

När jag var yngre så hade jag alltid en färdigpackad sportbag. Som likt en scout alltid stod redo i hallen. Just för att jag aldrig visste vart den helgen skulle sluta när jag tågplankade mig land och rike runt. Idag är den utbytt mot en dyrare kabinväska från Samsonite. 

Mycket tack vare att jag har lärt mig att planera mitt resande och hitta genvägarna till de mer bekväma flygplatsloungerna, bra hotellen och den goda maten. För det är trotts allt bekvämare att bo på ett ordentligt hotell utan att bli ruinerad än att sova på en soffa. 

Även om jag har lagt mitt tågplankande på hyllan. Så är jag fortfarande en rastlös vagabond som fortfarande ofta är på resande fot. Som gärna reser med tåg nere i Europa. Just eftersom att jag läskar att se landskapet förändras genom tågfönstret. Minst lika mycket som jag älskar att befinna mig på flygplatser och ta in alla intryck från människor som passerar förbi. 

Jag är den där typiske soloresenären

Inte för att jag saknar vänner, utanför att jag snarare uppskattar friheten med att resa ensam. För att inte nämna det jag kallar för ”mitt ADHD-resande”. Helt enkelt att vara på en plats samtidigt som jag är halvvägs till nästa. 

Vilket bygger på mitt resmönster i att utforska så mycket som möjligt. Vilket blir en av effekterna med att resa mycket i arbetet och maximera fritiden. Så det är inte alls ovanligt att jag återvänder till städer och platser jag vill utforska ännu mer. Men självklart reser jag även med sällskap ibland också.

Jag har tidigare drivit företag, arbetat för olika online casinon och några år  på en webbyrå med en flygrädd chef. Jag har även arbetat som kock när jag var yngre och har därmed ett stort för dryck och olika matkulturer. Men jag har även ett på gränsen till nördigt intresserad för historia, arkitektur och kultur. 

Johan Östling 

Om du vill läsa mer om mig, då rekommenderar jag kategorin Turist i tillvaron här på bloggen. Där jag skriver mer självbiografiskt och humoristiskt om mina anekdoter och äventyr.

Du får gärna gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.