Vem är Johan Östling?

Jag brukar beskriva mig som en livsstilsnomad och frekvent resenär som föddes i augusti 1985. Nu mer är jag bosatt i Stockholm, men har bland annat blott på Malta. Resandet har alltid varit en del av mig och äventyrslusten har bland annat dragit iväg mig på udda äventyr som har skapat många anekdoter.

När jag var yngre hade jag alltid en färdigpackad militärövning persedelväska. Som likt en scout alltid stod redo i hallen i väntan på nästa äventyr. Just för att jag aldrig visste vart helgen skulle sluta när jag tågplankade mig land och rike runt. Idag är den utbytt mot en kabinväska från Samsonite.

Även om jag har lagt mitt tågplankande på hyllan så är jag fortfarande en rastlös vagabond som älskar att se hur landskapet skiftar genom tågfönstret. Oavsett om jag reser genom Svierge eller nere i Europa med tåg. Men minst lika mycket älskar jag att befinna mig på flygplatser och att ta in alla intryck från människor som passerar förbli på väg mot sina gater.

Tack vare mitt resande har jag lärt mig att planera och hitta genvägarna till det bekväma resandet med flygplanslounger, bra hotell och den goda maten. För det är trots allt allt lite bekvämare att bo på ett ordentligt hotell utan att bli ruinerad än att sova på en soffa.

Jag är den där typiske soloresenären

Inte för att jag saknar vänner, utan snarare för att jag uppskattar friheten i att resa ensam. För att inte nämna det jag refereras som mitt ”ADHD-resande”. Helt enkelt att befinna sig på en plats samtidigt som man är på väg till nästa.

Vilket bygger på mitt resmönster med att utforska så mycket som möjligt för att sen få kunna välja ut smultronen att återvända till. Man skulle nog kunna påstå att det är en av baksidorna med att resa mycket i jobbet eftersom att det även innebär att man hela tiden försöker effektivisera och spara tid. Men självklart reser jag med mina vänner och gör så gott jag kan för att dra i mina egna tyglar för att inte stressa ihjäl mitt resesällskap.

Jag har drivit företag, jobbat med det mesta och under några år även jobbat för en webbyrå med en flygrädd chef. I min ungdom jobbade jag bland annat som kock vilket har medfört ett stort intresse för olika matkulturer och drycker. Utöver det har jag ett på gränsen till nördigt intresse för historia, arkitektur och kultur.

Om du vill läsa mer om mig, rekommenderar jag kategorin Turist i tillvaron där jag fritt skriver mer självbiografiskt och humoristiskt om mina anekdoter och äventyr.