Upplev mer på nästa resa med en ”Open Jaw flight”

0
190
Open jaw flight
Open jaw flight

Vad är en Open Jaw flight?

Det sägs att livet är för kort för att man ska hinna se hela världen. Av just den anledningen kan en Open Jaw flight vara den perfekta lösningen! Då får du möjlighet att utforska en eller flera städer extra under samma resa. Konceptet är simpelt, du bokar helt enkelt en flygbiljett med utresa till en flygplats, men hem från en annan flygplats.

Om du som exempel drömmer om att få besöka både Los Angeles och San Francisco på den amerikanska västkusten. Är det ärligt talat ganska onödigt att först flyga tur och retur till den ena staden för att stressa fram och tillbaka till den andra. Med en Open Jaw flight kan du istället njuta av Los Angeles pulserande storstadsliv och stränder innan du kör norrut på den natursköna Highway 1 som slingrar sig längst den dramatiska Stillahavskusten mot San Francisco.

Eller varför inte kombinera London med Paris under samma resa? Det är enkelt att resa med snabbtåget Eurostar som tar dig mellan de två huvudstäderna på mindre än tre timmar. Jag använder ibland den här typen av bokningar och kombinerar den gärna med tåg när jag reser i Europa. Visste du förresten att det finns 18 tågresor som är snabbare än flyget?

Hur man bokar Open Jaw flight?

Att boka en Open Jaw flight är enkelt, särskilt om du tänker boka en resa med två städer som redan trafikeras av samma flygbolag. Oftast kostar det dessutom intet extra och om du är flexibel kan det till och med bli billigare än en traditionell tur och retur biljett. För att boka en Open Jaw flight väljer du bara hemresa från annan ort. Om inte annat kan du boka två separata biljetter. Dubbelkolla bara priserna innan du bokar din resa.

Boka en bonusresa

Ibland kan vissa destinationer vara riktigt dyra att resa till. Medan poängpriserna är riktigt förmånliga. Ett exempel är Färöarna som räknas som en dansk inrikesdestination i SAS linjenät. Så varför inte kombinera en resa dit med en hemresa från Island? Mellan öarna kan du enkelt flyga med Atlantic Airways.

Om du försöker boka en Open Jaw flight för poäng men inte får igenom bokningen på flygbolagets hemsida. Behöver du bara ringa deras kundtjänst och boka den. Det samma gäller såklart när du försöker boka en betald flygbiljett.

***

Har du bokat en Open Jaw flight någon gång? Lämna då gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.