Överraskningsresa till Amsterdam i december

4
906
Amsterdam
Amsterdam

Överraskningsresa till Amsterdam i december

Förhoppningsvis har du missat att jag fyllde år i augusti. Det var åtminstone vad jag själv hade hoppats att alla andra skulle göra. Det hela slutade dock med en enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer godkänd tillställning. För det gäller ju trots allt att lyssna på vår folkkäre ciceron Tegnell.

Nostalgiskt och kanske lite dimmigt började några av oss prata om en resa vi gjorde till ner Amsterdam 2007. Som det ofta kan bli med sentimentala samtal är det alltid någons tankar som hinner snurra ett varv extra..

Här finns billiga flyg till Amsterdam

I söndags ringde en av dessa eminenta herrar och frågade om jag fortfarande var sugen på att sticka till Amsterdam? Vi hann snacka ihop oss lite om att han skulle prata med de andra också. Några timmar senare piper det till i telefonen och jag har ett kort SMS –Tja Johan! Här finns billiga flyg till Amsterdam. När kan du?

Julhandel i Amsterdam

Knappt hinner jag tänka tanken att det kanske skulle vara kul med en utflykt till tulpanernas huvudstad. Innan telefonen ringer och röster i mun på varandra vrålar att resan är bokad och betald! Tydligen har dem bokat en resa veckan innan jul och jag har inget val.

Nu är bara frågan, vad ska vi hitta på? Förra gången var vi alla i 20-årsåldern och nu är jag trots allt 35.. Kanske har intressena förändrats lite med åldern, med andra ord hoppas jag inte att det blir en resa i stil med Hangover-trilogin.

Efter ett demokratiskt beslut bestämdes det att jag skulle få den stora äran att axla ansvaret för att styra upp lite aktiviteter. Helt enkelt hade jag inget val, mer än att acceptera de andras enhälliga beslut. För jag driver ju trots allt en av Sveriges större resebloggar och borde ha koll på saker?

-Grabbar, visste ni att träskor och kanalbåtar är en stor grej? Jag har frågat runt bland mina vänner i Amsterdam som tipsat om vad jag bör skriva upp på våran bucket list. Några förslag har accepterads av samtliga.

Holländsk ost
    • Besöka Heineken Experience

Heineken är kanske inte min favorit öl, även om den påstår sig kanske vara den bästa i världen. Men trots allt grundades bryggeriet för 150 år sedan och under besöket kommer vi få lära oss mer om bryggningen – från korn till bar. 

    • Museum

Amsterdam har några udda museum som är värda ett besök. Totalt finns det drygt 75 museum i Amsterdam! Några av dessa inkluderar: The Hash, Marihuana and Hemp Museum, The Torture Museum och The Sex Museum.

    • Ostprovning

Holland är känt för sina ostar som kommer i alla smaker och former. Eftersom att vi alla är matintresserade kändes det som en självklarhet. I Amsterdam finns det det ostbutiker i var och vartannat hörn. En av mina holländska vänner har lovat att hon ska ta med oss på några butiker för att prova ost och även visa oss hur tillverkningen går till. 

    • Strosa runt i De Wallen

Amsterdam är känt för många saker. Att vandra runt i Red Light District är verkligen surrealistiskt. Men De Wallen har väldigt vacker arkitektur och välbevarade byggnader som är typiska för Amsterdam. Dessutom finns några av de finaste kanalerna just där. Men det förekommer även laglig prostitution så om du besöker området är det bara att visa respekt mot personerna som står i skyltfönstren.

***

Har du besökt Amsterdam? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn!

4 COMMENTS

  1. Känner igen känslan av att ha blivit äldre och mognare. Men ni kommer garanterat ha riktigt kul i Amsterdam. Din lista låter spännande! 😋

  2. Din träffsäkra ironi är underbar! 😂 Ni kommer få det superbra i Amsterdam. Nu är det ett tag sedan du var där va?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.