På spaning i Dalarna – Jakten på nya och gamla smultron

2
62

Inlägget är sponsrar av engelbert strauss

Dalahäst

På spaning i Dalarna

Nu i september kommer jag spendera drygt tre veckor uppe i Dalarna. Dels för att jag har lovat en vän att hjälpa till att renovera hans kök. Men även för att besöka olika sevärdheter och turistmål i länet. 

Min tanke är att lyfta fram mina gamla smultronställen men även hitta nya. Jag kommer bland annat besöka Falu Koppargruva, Carl Larsson-gården i Sunborn och Norns bruk där många intressanta spökhistorier har utspelat sig.

Men jag misstänker att det kommer bli mycket mer än så. En resa upp till Leksand, Tällberg, Rättvik och Mora står också på agendan. Så det kommer kanske ett inlägg om Dalahäst tillverkning eller något annat i den stilen. 

Arbetskläder från engelbert strauss

Eftersom att vi som sagt kommer riva ut ett helt kök och bygga nytt. Så passade jag även på att beställa nya arbetskläder bland annat ett par schysta arbetsbyxor från det tyska klädmärket engelbert strauss 

Idag drivs familjeföretaget av tredje och fjärde generationen Strauss. Och verksamheten har expanderat globalt med tillverkning i 27 länder. Sedan 2002 finns företaget även etablerat i Sverige med kontor i Lund. 

Jag har inte provat deras kläder ännu. Men enligt vad jag har hört från vänner i byggsvängen så ska det trots allt vara ett bra klädmärke med kvalité och bra priser. Så det ska bli intressant att se vad tycker när paketet anländer.

***

Har du några tips om vad jag inte får missa i Dalarna? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

2 COMMENTS

  1. så kul ska se om jag kan hitta ditt dala inlägg. Jag spenderar en vecka i mjälgen utanför Leksand varje sommar. Min sambos mamma är därifrån. Du kanske hittade några fina fäbodar? Eller besökte leksands knäcke?

    • Jag har faktiskt bott ett år uppe i Leksand. Men jag har aldrig hört talas om Mjälgen. Så det ska jag absolut kolla upp lite senare. Fäbodar är absolut intressant 🙂 Tack för tipset!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.