Park Inn: Residence Riga Barona – One-bedroom Apartment 

6
145

Hotell i RigaOne-bedroom Apartment 

Jag reser relativt ofta till Riga, så det är kanske inte så konstigt att jag har bott på många olika hotell runt om i staden. Men Park Inn by Radisson Resodence Riga Barona är helt klart mitt nya favorithotell här i Riga! I det här inlägget kommer jag att skriva min min senaste vistelse i en av deras One-Apartments.

Det är ett modernt lägenhetshotell som är centralt placerat i Riga, ett stenkast från Gamla stan med alla sina välputsade jugendfasader. Helt enkelt ett perfekt alternativ för dig som vill spendera några nätter i Riga. Eller för barnfamiljen som vill ha möjlighet att laga till ett kvällsmål i lugn och ro utan att behöva gå ut med barnen på kvällen.

Min One-Apartment på 36mhade en bekväm sittgrupp med soffa, fåtölj, bord och en stor sittpall. Dock var soffbordet lite för litet för att kunna sitta och jobba vid. Men matgruppen funkade helt okej för det ändamålet även om jag hellre hade haft ett skrivbord.

Park_Inn_by_Radisson_Residence_Riga_BaronaHotellbeskrivning

Hotellet har 78 rum i olika storlekar och planlösningar som är anpassade efter gästernas skilda behov. Från mindre studiolägenheter med sovalkov upp till lägenheter med två separata sovrum och egen takterrass. Varje lägenhet har även ett eget pentry som är utrustat med spishäll, kylskåp, mikrovågsugn samt en matgrupp. Lägenheterna har även minst en smart HD-TV och höghastighets-WiFi som alltid har fungerat överraskande bra när jag har bott här tidigare.

Självklart så passade jag även på att laga mat som den här gången fick bestå av en improviserad wok med ingredienser från RIMI.

Park Inn by Radisson Residence Riga Barona | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Läge och transport

Park Inn by Radisson Resodence Riga Barona är beläget centralt i Riga ett stenkast från Gamla stan och Rigas Centralstation.

 • Gamla stan 1 km
 • Lettlands Nationalopera 1 km
 • Lettlands Nationella konstmuseum 1.2 km
 • Riga Art Nouveau Museum 1.5 km
 • Rigas Centralmarknad 2 km
 • Rigas flygplats 11 km

Har du besökt Riga eller har du tips om något annat hotell i Riga? Lämna gärna en kommentar här under. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

6 COMMENTS

 1. Jag som hotellnörd vill gärna ha fullservice när jag bor på hotell och jag vill inte heller laga maten själv då. I de fallen jag inte vill ha hotell-lyxen väljer jag faktiskt AirBNB, för ska jag ändå laga min mat etc, så kan jag lika gärna bo i ett billigare alternativ. Så tänker jag iaf 🙂

 2. Ser ju mysigt ut.Har besökt Riga en gång och då var upplevelsen sådär.Vill gärna göra ett nytt försök.

 3. Maken och jag hade inte varit i Riga på 10 år. Så vi tog en resa dit den 10 till 12 april i år, vi flög med Norwegian, billig transfer till hotellet. Vi bodde på Hotell Valdemar, mycket bra. Middagsbuffé på kvällen som ingår i hotellkostnaden och på eftermiddagen våfflor med grädde och kaffe. Ett glas vin till maten fick vi betala 40 kronor för, vi var mycket nöjda. Dessutom är Hotellchefen dansk, han har också bott i Sverige, han talar flytande svenska, Lennart är hans namn. Detta hotell är ett Clarionhotell, rekommenderas mycket varmt, ett familjärt hotell.

  • Hej Anita, intressant att läsa! Jag ska faktiskt bo på Clarion Collection Hotel Valdemars i Riga om några veckor. Dock kände jag inte till att hotellchefen var svensktalande. Men det kan kanske förklara Clarions hotellsatsning i Riga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.