P.F.C — kostnadsfritt Mastercard som är perfekt på resan

6
370

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för P.F.C. Läs min policy.

P.F.C Kort

P.F.C — kostnadsfritt Mastercard

P.F.C är ett kostnadsfritt Mastercard med tillhörande app som ägs av Nordea. Där du enkelt får översikt över dina inköp och saldo. Förutom att hjälpa dig att ha full koll på din vardagsekonomi är kortet perfekt på resan eftersom att det varken har valutapåslag eller andra uttagsavgifter upp till 3.000 SEK per månad utomlands.

Eftersom att P.F.C kortet laddas med pengar via antingen banköverföring eller Swish behöver du varken koppla ett annat betalkort till appen eller ha större summor på kortet. Vilket gör P.F.C till ett säkert sätt att betala i barer, restauranger och på andra platser där du vanligtvis inte bör lämna ifrån dig ditt vanliga kort.

Resefördelar med P.F.C

Vilka är egentligen fördelarna med att använda ett P.F.C som reservkort på resan? Jag har använt mitt kort på flera resor och hittat ett flertal fördelar:

  • Kostnadsfria kontantuttag

P.F.C har inga uttagsavgifter upp till 3.000 SEK per månad. Därefter tillkommer en 1,5% uttagsavgift. Vilket gör kortet mer fördelaktigt att använda för kontantuttag utomlands än många kreditkort och betalkort som har högre uttagsavgifter. 

  • Inga valutapåslag 

P.F.C har inget valutapåslag och använder Mastercards växlingskurs. Vilket gör det fördelaktigt att även betala med kortet utomlands. Andra liknande kort som Revolut har olika valutapåslag beroende på om du använder kortet under vardagar eller helger. 

  • Säkerheten

Eftersom att ditt saldo fylls på via kraftöverföring eller Swish behöver du aldrig ha någon större summa på ditt P.F.C kort. Vilket gör att kortet är perfekt att betala med när du inte vill lämna ifrån dig ditt vanliga betalkort. Du får pushnotiser till mobilen varje gång något betalas med kortet. Dessutom kan du låna ut kortet till dina barn så att de slipper ta med sig kontanter. 

  • Skapa grupper för att dela köp

Grupper är ett enkelt sätt att dela på köp med dina vänner, din partner eller familj. Vilket gör att du kan betala för en taxiresa och få priset delat med de andra som också åker med.  

  • Håll koll på dina utgifter

Via appen får du enkelt en översikt över alla dina utgifter samlade på ett och samma ställe. Använd dit kort för allt på semestern och få samtidigt koll på alla dina inköp och saldo. 

  • Om du tappar ditt kort

Om du tappar ditt P.F.C kort kan du enkelt spätta det direkt i appen. Om du därefter skulle hitta det kan du enkelt aktivera det igen. Om kortet däremot skulle bli stulet eller inte hitta det kan du enkelt beställa ett nytt kort via appen och ditt gamla kort spärras permanent. Därefter skickat ett nytt kort hem till dig och du kan ändra din pinkod när som helt direkt i appen. 

Slutsats

P.F.C är ett utmärkt resekort för dig som antingen vill ha ett reservkort eller ett kort du säkert kan betala med när du inte vill lämna ifrån dig ditt vanliga betalkort. Ett stort plus är att kortet inte har något valutapåslag eller uttagsavgift utomlands. Jag har använt mitt kort i flera länder och har inte stött på något problem. Dock bör kortet i första hand vara ett extrakort eftersom att det saknar försäkringar.

Beställ ditt P.F.C kort

Eftersom att kortet varken är kopplat till ett bankkonto eller har kredit krävs det enbart att du som beställer kortet är över 18 år. Appen finns att hämta i App Store här eller på Google Play här. Efter att du har beställt ditt kort kan du enkelt bjuda in vänner och familj. För varje inbjudan tjänar ni båda 50 kr som förs över till kortet.

***

Har du provat P.F.C eller har du frågor om kortet? Lämna då gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

6 COMMENTS

 1. Tack för tipset. Vi reser till Thailand i mars och kommer förmodligen få mycket nytta av våra kort. Jag bjöd in frugan och äldsta dottern.

  • Perfekt! Jag tror att ni kommer få mycket nytta av era kort. Tänk bara på att korten saknar försäkringar, så boka inga reser med dem. Annars är det bara att betala och handla som vanligt.

  • Nej vanligtvis använder jag mina vanliga SAS-kort. Och använder främst mitt P.F.C när jag inte vill använda mitt vanliga betalkort. Anledningen att jag inte rekommenderar att använda kortet för att betala resor etc är för att det inte finns några försäkringar kopplade till kortet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.