Policy för samarbeten

Jag som står bakom Grattis Världen heter Johan Östling. För mig är det viktigt att vara helt ärlig och transparent mot dig som läsare. Därför har jag tagit fram en policy för att du som läsare alltid ska kunna känna dig trygg med allt du läser.

Grattis Världen följer Reklamombudsmannens rekommendationer och Konsumentverkets vägledning för marknadsföring i bloggar och sociala medier. Jag följer även de riktlinjer som har sats upp av organisationen Influencers of Sweden där jag även ingår i styrelsen. 

Policyn innebär:

  • Att jag alltid väljer vilka samarbeten jag vill ingå. Det är viktigt att innehållet är relevant för dig som läsare.
  • Alltid skriva utifrån mina egna åsikter, tankar och funderingar. Utan att på något sätt påverkas av arbetsgivaren.
  • Att aldrig skönmåla brister hos hotell, restauranger, flygbolag etc. Oavsett om inlägget är ett samarbete eller ej.

Varför ha olika samarbeten? 

Att driva en reseblogg som Grattis Världen kostar både tid och pengar. Av den anledningen behöver bloggen generera avkastning. För att jag ska kunna ge dig som läsare intressanta inlägg fyllda med information, inspiration och mervärde. Just för att just du ska få ut maximal njutning av din resa.

Vilken typ av samarbeten förekommer?

Grattis Världen är fri från banners och annonser för att ge dig en så angenäm läsarupplevelse som möjligt. Däremot förekommer det olika former av samarbeten. Här under kan du se en förklaring:

  • Inlägg med sponsrat innehåll

Sponsrade inlägg innebär att ett företag, organisation eller en privatperson har betalat för att omnämnas i ett blogginlägg.

  • I samarbete med

Samarbeten innebär att ett företag, organisation eller en privatperson har har bjudit mig på resan/upplevelsen. Det innebär i vissa fall att jag har tagit betalt. 

Pressutskick innebär att ett företag, organisation eller en privatperson har skickat en vara till mig i PR syfte. Helt utan krav på publicering eller erbjudande om ekonomisk ersättning.

  • Annonslänkar

Annonslänkar innebär att jag får provision för köp som görs via länken eller klick som den genererar. Jag väljer alltid själv ut vilka produkter eller tjänster jag marknadsför på det här sättet. Naturligtvis påverkas inte ditt pris.

Värvningslänkar innebär att vi båda får någon form av bonus i samband med din registrering via länken eller genomfört köp. Bonusen består av oftast bonuspoäng eller rabatter.

Tack för att du stödjer bloggen!

Om du har några frågor gällande min policy eller något annat är du alltid välkommen att kontakta mig via mail johan@grattisvarlden.se