Policy för olika samarbeten

Policy för olika samarbeten

Jag som står bakom resebloggen Grattis Världen heter Johan Östling. Att vara helt transparent och ärlig mot dig som lärare är A och O för mig! Därför har jag skrivit en policy som följer marknadsföringslagen. Men framförallt för att du som läsare ska känna dig trygg och medveten om att allt du läser är äkta på grattisvarlden.se är äkta och opåverkat oavsett vad.  

  • Alltid välja vilka samarbetspartners jag vill arbeta med. Det viktiga är att innehållet är relevant för dig som läsare. 
  • Alltid skriva utifrån mina egna åsikter, tankar och funderingar utan att påverkas av eventuell partner. 
  • Aldrig skönmåla brister hos hotell, restauranger, flygbolag oavsett om resan är sponsrad eller ej. 

Varför ha olika samarbeten? 

Dels för att det kostar ganska mycket tid och pengar att driva en reseblogg som Grattis Världen. Men även för att kunna ge dig som läsare så mycket information och inspiration som möjligt. Så att du kan få ut maximalt av din resa. 

Inlägget är sponsrat av

Ett sponsrat inlägg innebär att ett företag, organisation eller privatperson har betalat för att omnämnas i ett blogginlägg. Exempel på sponsrade inlägg:

I samarbete med

Samarbeten innebär att ett företag, organisation eller privatperson har bjudit mig på resan/upplevelsen. Det innebär även i vissa fall att jag har tagit betalt för mina omkostnader.  Exempel på sponsrade inlägg:

Pressutskick

Pressutskick innebär att  ett företag, organisation eller privatperson har en produkt till mig i hopp om att få en recension. Helt utan krav på publicering eller erbjudanden om ekonomisk ersättning.  Exempel på pressutskicks inlägg:

Annonslänkar

Annonslänkar innebär att jag får provision för köp som görs via dem. Det påverkar naturligtvis inte ditt pris. Jag väljer alltid vilka produkter/tjänster eller upplevelser som jag själv rekommenderar och använder/testat. 
Exempel på inlägg med annonslänkar:

Värvningslänkar

Vävningslänkar innebär att både du som läsare och jag får någon form av bonus i samband med registreringen. Oftast i form av bonuspoäng eller cashback. Exempel på inlägg med värvningslänkar: