Policy för samarbeten

Det är viktigt att du som läsare enkelt kan avgöra när ett inlägg innehåller annonser. Därför har jag tagit fram den här policyn för att förklara vad olika samarbetena innebär. Grattis Världen följer Reklamombudsmannens rekommendationer samt Konsumentverkets vägledning för marknadsföring i bloggar och sociala medier.

Policyn innebär:

  • Att alltid välja samarbete som är relevant för dig som läsare.
  • Alltid utgå ifrån egna åsikter, tankar och funderingar utan att på något sätt påverkas av uppdragsgivaren.
  • Aldrig skönmåla brister oavsett om inlägget är ett samarbete eller ej.

Varför ha olika samarbeten?

Att driva en reseblogg som Grattis Världen är en investering som behöver generera avkastning. Dels för att kunna ge dig som läsare intressanta inlägg fyllda med information, inspektorat och kunskap. Just för att just du ska få ut maximal njutning av din resa.

Vilken typ av samarbeten förekommer?

Grattis Världen är fri från banners och annonser för att ge dig en så angenäm läsarupplevelse som möjligt. Däremot förekommer det olika former av samarbeten:

    • Inlägg med sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll innebär att ett företag, organisation eller privatperson har betalat för att omnämnas i ett inlägg. 

    • I samarbete med

Samarbeten innebär att ett företag, organisation eller en privatperson på något sätt har sponsrat resan eller upplevelsen.

Pressutskick innebär att ett företag, organisation eller en privatperson har skickat en vara i PR syfte. Helt utan krav på publicering eller erbjudande om ekonomisk ersättning.

    • Annonslänkar

Annonslänkar innebär att jag får provision för köp som görs via länken. Jag väljer alltid själv ut vilka produkter eller tjänster jag marknadsför på det här sättet. Naturligtvis påverkas inte ditt pris.

Värvningslänkar innebär att vi båda får någon form av bonus i samband med din registrering via länken eller genomfört köp. Bonusen består av oftast bonuspoäng eller rabatter.

Tack för att du stödjer bloggen!

Om du har några frågor gällande min policy eller något annat är du alltid välkommen att kontakta mig via mail johan@grattisvarlden.se

***