Policy för olika samarbeten

Jag_smyger_inte

Policy för olika samarbeten

Jag som står bakom resebloggen Grattis Världen heter Johan Östling. Att vara helt transparent och ärlig mot dig som läsare är A och O för mig. Som medlem i Influensers of Sweden har jag även förbundit mig att följa organisationens riktlinjer.

Därför har jag tagit fram en policy som förklarar vad du som läsare alltid kan förvänta dig av mina inlägg. Just för att du ska känna dig både trygg och medveten om att det du läser är äkta och opåverkat.

Grattis Världen följer Reklamombudsmannens rekommendationer och Konsumentverkets vägledning för marknadsföring i bloggar och sociala medier. Jag följer även de riktlinjer som har sats upp av organisationen Influencers of Sweden för oss medlemmar. 

Policyn innebär:

  • Att jag alltid väljer vilka samarbeten jag vill ingå. Det är viktigt att innehållet är relevant för dig som läsare.
  • Alltid skriva utifrån mina egna åsikter, tankar och funderingar. Utan att på något sätt påverkas av arbetsgivaren.
  • Att aldrig skönmåla brister hos hotell, restauranger, flygbolag etc. Oavsett om inlägget är ett samarbete eller ej.

Varför ha olika samarbeten? 

Att driva en reseblogg som Grattis Världen kostar både tid och pengar. Av den anledningen behöver bloggen generera avkastning. För att jag ska kunna ge dig som läsare intressanta inlägg fyllda med information, inspiration och mervärde. Just för att just du ska få ut maximal njutning av din resa.

Vilken typ av samarbeten förekommer?

Grattis Världen är fri från banners och annonser för att ge dig en så angenäm läsarupplevelse som möjligt. Däremot förekommer det olika former av samarbeten. Här under kan du se en förklaring:

  • Pressutskick – Innebär att ett företag, organisation eller privatperson har skickat en produkt till mig i PR syfte. Helt utan krav på publicering eller erbjudande om ekonomisk ersättning.

  • Annonslänkar – Innebär att jag får provision för köp som görs via den eller klick som den genererar. Jag väljer alltid själv ut vilka produkter eller tjänster jag marknadsför på det här sättet. Naturligtvis påverkas inte ditt pris.

Tack för att du stödjer bloggen!

Om du har några frågor gällande min policy eller något annat är du alltid välkommen att kontakta mig via mail johan@grattisvarlden.se