Snabbrecension: Quality Hotel The Box i Linköping

21
183
Quality Hotel The Box i Linköping

(Inlägget bygger på min övernattning mellan 27-28 april)

Quality Hotel The Box i Linköping | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seQuality Hotel The Box i Linköping

Nyöppnade Quality Hotel The Box i Linköping öppnandet för bara några veckor sedan vilket märks då hotellet fortfarande befinner sig i en introduktionsperiod där inte riktigt alla pusselbitar har har fallit på plats. Men den genuina och serviceinriktade personalen vägde upp det med råge och gav vistelsen en rejäl guldkant!

Så det ska bli spännande att återvända till hösten när allt har blivit rutin och hotellet har fått blomma ut med sin fulla potential. I samband med en medlemsträff för Influensers of Sweden som i Linköping den 27-28 april. Samlades 16 av föreningens medlemmar för att köra en workshop samt för att allmänt träffas och umgås.

Läge och transport

Vid första anblick kan placeringen av hotellet kännas aningen malplacerat cirka 2 km utanför centrum. Men ingen förlägger ett hotell på en plats utan en baktanke. Och den baktanken handlar tydligen om att Linköping ska förtätas och en helt ny stadsdel ska börja växa fram i området med köpcenter och bostäder. Det går en buss som stannar väldigt nära hotellet. Men eftersom att det var bra väder passade jag på att ta en promenad från tågstationen.

Närheten till Linköping City Airport gör även hotellet attraktivt som flygplatshotell. Framförallt nu när flygplatsen har blivit uppgraderad till en så kallad 4C. Vilket innebär att större flygplan som Airbus 320 och Boeing 737 får trafikera flygplatsen. Så Linköpingsborna kommer nog få nya charterlinjer eftersom båda modellerna tar uppemot 200 passagerare.

Quality Hotel The Box i Linköping | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seIncheckning, service och statusförmåner

Vid incheckningen välkomnades jag av en trevlig receptionist i tjugoårsåldern. Som ursäktade sig med att hon var ny och behövde rådfråga en kollega om hur hon skulle registrera mitt medlemskort. Vilket jag så klart inte hade några problem med och dessutom fick jag vara med och se hur systemet ser ut på andra sidan disken.

Som Nordic Choice Club Gold medlem fick jag en voucher på 125 kr som jag senare gav bort till Helena som driver resebloggen Oh Darling. Eftersom att hon skulle stanna en natt extra på hotellet.

Läs även: Allt du behöver veta om Nordic Choice Club

Quality Hotel The Box i Linköping | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seRummet

Det visade sig att jag hade tilldelats ett av hotellets standardrum på 17 kvm eller som hotellet själva uttrycker det: Stor upplevelse på liten yta. Till min fasa upptäckte jag även att det var två ihopskjutbara enkelsängar. Vilket oftast brukar innebära att man får två obekväma sängar på hotell i den här prisklassen. Men det visade sig vara helt fel i det här fallet! Ordentliga och påkostade kontinentalsängar som var nästan lika bekväm som min säng jag har hemma.

 • Små rum, men det är ett socialt hotell där man hellre sitter nere i loungen och jobbar eller njuter i hotellets SPA.
 • Ingen room service, men en bemannad bar och restaurang. I värsta fall så ligger ett MAX 150 meter bort.
 • Dåligt kanalutbud och väggfast TV.

Quality Hotel The Box i Linköping | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seMat, dryck och faciliteter

I samband med vår workshop bjöds vi på en fyrarätters avsmakningsmeny i hotellets restaurang Brasseri X. En sak som överraskade mig förutom maten var att så pass många Linköpingsbor verkade besöka hotellet enbart för att äta en bit mat.

Men det som imponerande mest på mig var apelsinjuicen! Konstig detalj kanske? Men om man bor så pass mycket på hotell som jag gör till och från så är det detaljer som gör det. Och på frukostbuffén serverades riktig apelsinjuice med fruktkött.

Slutsats

Trots att jag bara hann med att besöka restaurangen, konferensavdelningen och sova en natt i rummet. Så kommer jag återvända i höst för att göra ett återbesök och göra en djupare granskning och prova hotellets SPA. Som jag missade tack vare en sovmorgon medan de andra plaskade runt i utomhuspoolen. Så om du behöver boka ett hotell i Linköping kan jag rekommendera Quality Hotel The Box.


Har du besökt Quality Hotel The Box i Linköping eller har du något annat hotell som du rekommenderar? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Eller lämna en kommentar om du tycker att jag borde skriva fler guider. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

21 COMMENTS

 1. Tack för tipset! Tror att familjen skulle uppskatta ett stopp på vägen hem från Danmark. Hur var frukosten? Är hotellet barnvänligt?

  • Frukostbuffén var faktiskt förvånansvärt bra! Och som sagt riktig apelsinjuice. Det är väl egentligen till stor del ett konferenshotell men det finns ju utomhuspool så ungarna kan nog roa sig kungligt.

 2. Va roligt att du skriver om Linköping. Såg att du skriver om lojalitetsprogram. Kommer du skriva om Nordic Choice Club? Jag och frugan försöker också bli guldmedlemmar men du har kanske några tips? Ha det bra i värmen MVH David Backman

  • Jag kommer absolut att skriva om Nordic Choice Club i ett av mina Bonustorsdags-inlägg. Just nu kan jag tyvärr inte ge dig några rakettips eftersom att jag inte är så insatt i deras program. Jag spenderar bara nätter på deras hotell. Sen krediterar jag poängen till antingen SAS eller Finnair efter behov.

 3. Tack för tipset, tror allt att vi kommer vara i krokarna nästa gång när vi är hemma i Sverige igen och då ska hotellet allt testas 🙂

  • Gör det och prova restaurangen, enligt rykten så ska ryggbiffen vara riktigt bra 🙂 Hotellet ligger aningen avsides från centrum. Men jag antar att ni kommer med bil? Och det finns gott om parkeringar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.