Hjälp till att rädda nattågen till Jämtland – Skrivunder !

0
42
Rädda natågen | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se
| Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se


Hjälp till att rädda nattågen till Jämtland – Skrivunder !

För en stund sedan fick jag ett mail från STF (Svenska Turistföreningen) som innehöll ett upprop för att rädda nattågstrafiken upp till Jämtland. Tydligen så har SJ planer på att lägga ner den  reguljära nattågstrafiken upp till Jämtland redan nu i vår. Då SJ har bestämt sig för att endast köra nattågstrafik under högsäsong. Så snart står kanske hela Norrlandstrafiken med nattåg på spel att utvärderas av SJ. Anledningen är att SJ har kommit fram till att det inte är lönsamt att köra nattågstrafiken upp till Jämtland. Vilket Svenska turistföreningen (STF) optimerar sig emot och menar att det rör sig om infrastruktur samt att ett flertal arbetstillfällen hotas. Därför vill man att regeringen för en mer noggrann utredning än den som SJ själva har gjort.

Skriv under här – www.raddanattagen.se

Därför ska du skriva under 

Sverige är ett land som urbaniseras mer och mer. Men det är viktigt att även norra Sverige kan leva och utvecklas! Jag delar helt och hållet den uppfattning som Svenska turistföreningen (STF) har om att nattågstrafiken har missköts och behöver moderniseras. Dessutom är det ett miljövänligt sätt att resa genom landet. Därför är det viktigt att vi gemensamt hjälps åt att rädda nattågen! Jag reser en del med nattåg både privat och i arbetet när det är förmånligt. Även om du personligen inte åker nattåg så är det ändå viktigt att du engagerar dig för att hålla landsbygden levande och låter Sverige ha en fungerande och miljövänlig infrastruktur.

Vad tycker du själv om att SJ hotar med att lägga ner nattågstrafiken till Jämtland? Har du åkt nattåg genom Sverige någon gång? Skriv gärna en kommentar här under. Men framförallt dela detta blogginlägg så att fler kan ta del av informationen och hjälpas åt att rädda nattågen till Jämtland.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.