RegioJet startar nattåg mellan Prag och Kroatiska Rijeka

2
122
Nattåg Prag Rijeka
Nattåg Prag Rijeka

Prag och Kroatiska hamnstaden Rijeka

Den tjeckiska tågoperatören RegioJet öppnar en säsongsbunden nattågslinje mellan Tjeckiens huvudstad Prag och hamnstaden Rijeka i Kroatien. Linjen trafikeras dagligen fram till slutet av augusti, därefter blir det tre avgångar per vecka fram till den 26 september. Målgruppen är främst tjeckiska, slovakiska och ungerska semesterfirare. Med möjlighet att ansluta med buss till 30 turistorter längst den kroatiska kusten.

Tåget består av 12 vagnar med en kapacitet på 560 passagerare fördelat på sittvagnar, liggvagnar och sovvagnar. Priset för enkelbiljetter börjar från €22 per person.

Tåget lämnar Prag kl 17.20 anländer till Rijeka klockan 08.56.Under den 1.040 km långa sträckan trafikerats följande städer:

  • Prag, Tjeckien
  • Pardubice, Tjeckien
  • Brno, Tjeckien
  • Břeclav, Tjeckien
  • Bratislava, Slovakien
  • Csorna, Ungern
  • Ljubljana, Slovenien
  • Rijeka, Kroatien

30.000 sålda biljetter

RegioJet tillkännagav den 1 juni att dem skulle öppna nattågstrafik mellan Prag och Rijeka. I juli rapporterats att det sålts 30.000 biljetter när det första tåget avgick.

I biljettpriset ingår en platsreservation, kaffe och frukost, WiFi och tillgång till deras underhållningsportal med filmer där du har möjlighet att välja engelska. Förfriskningar och tilltugg beställs online i förväg och förbereds av personalen innan avresa. Men det finns även möjlighet att köpa drycker och snacks ombord på tåget.

Möjligt för svenskar att resa i sommar?

UD beslutade 18 juni 2020 att från och med den 30 juni häva avrådan för icke nödvändiga resor till bland annat Ungern och Kroatien. För övriga länder inom EU, EES och Schengen samt Storbritannien kvarstår avrådan till och med den 15 juli.

Innan du överväger att boka en resa gäller det att du själv kontrollerar vilka inreseregler respektive land har. Tjeckien tillåter svenskar att resa in i landet men kräver intyg och kontroll av COVID-19. Men det öppnar för resor nästa sommar om inte annat.

***

Har du rest med tåg i Europa? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

2 COMMENTS

 1. Spännande 😁 Hoppas att det tåget går nästa år. Rijrka är underbart har varit där flera gånger med familjen. Missa inte restaurangerna nere i hamnen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.