Boktips – Resa med barn av Niklas Kämpargård

10
234
Resa med barn av Niklas Kämpargård
Resa med barn av Niklas Kämpargård

Boktips – Resa med barn av Niklas Kämpargård

I samband med lanseringen 2018 av boken Resa med barn av Niklas Kämpargård pratade jag med honom om boken. Någon dag senare kom ett exemplar av boken med posten. Men sedan dess har den stått lättillgänglig i min bokhylla.

-Kan jag skriva en trovärdig recension om att resa med barn? Den frågan ställde jag mig efter att ha läst den både en och två gånger. För vem tar egentligen en barnlös ensamresenär på allvar?

Men eftersom att jag omges av ett halvt sommarkollo med syskonbarn och vänners barn i olika åldrar. Har jag haft stor nytta av boken när vi gjort massor av utflykter tillsammans. Vilket kanske är facit på att det är dags att skriva min bokrecension nu.

Den röda tråden

Resa med barn av Niklas Kämpargård handlar i grund och botten om att våga. Medan den guidar dig som läsare att våga planera och resa mer hållbart med dina barn. Visar Niklas att det i princip går att resa till hela världen med barn, efter att ha besökt över 90 länder, varav hälften tillsammans med sina två barn.

Dessutom uppmuntrar han andra småbarnsförälder att välja bort All Inclusive hotell och Bamseklubbar till förmån för att låta barnen uppleva världen utanför. Som han själv beskriver bokens röda tråd med följande ord:

-I min värld behöver familjeresor inte vara något särskilt. Man fortsätter helt enkelt att resa så som man alltid gjort och njuter av att småttingarna ger helt nya möjligheter att uppleva världen på ett annorlunda sätt.

Resa med barn av Niklas Kämpargård

Resa med barn av Niklas Kämpargård

Resa med barn av Niklas Kämpargård är bokstavligen ett uppslagsverk på 256 sidor! Boken kommer i ett smidigt format som är lätt att ta med i väskan. Trots sin ringa storlek är boken fullspäckad med tips och råd om allt från hur du planerar längre resor och kortare resor tillsammans med dina barn.

Men Resa med barn tar även upp olika sätt att resa, hur man tar sig från en plats till en annan, vad man ska äta samt vilka nödvändiga vaccinationer och försäkringar som behövs för att besöka vissa länder. I bokens kapitel kan du läsa om följande tips och råd:

  • Olika sätt att resa
  • Ta dig runt – när du väl är på plats
  • Tak över huvudet
  • Äta och dricka
  • Hygien
  • Vaccination och hälsa
  • Första hjälpen »om the go«
  • Barnens förutsättningar »out there«
  • Försäkringar, lagar och regler
  • Pengar »on the go«
  • Intyg och tillstånd
  • Tips och trix inför resan
  • Packa – hur mycket kan man egentligen ta med sig

  • Praktiska prylar
  • Elektricitet och telefon
  • Guideböcker och kartor – hur tusan hittar jag rätt
  • Entertainment – så får du tiden att gå
  • Vart ska jag åka?
  • Med lite större barn
  • På egen hand eller tillsammans med andra?
  • Kräver barnen något särskilt?
  • Förberedelser på hemmaplan
  • Resenärers ansvar
  • Viktiga uppgifter 

Resa med barn av Niklas Kämpargård är helt enkelt en bok som passar perfekt för dig som planerar att resa med barn oavsett ålder!

Boktips – Resa med barn av Niklas Kämpargård
 • Format: Danskt band
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 256
 • Utgivningsdatum: 2018-10-04
 • Förlag: Mima Förlag
 • ISBN: 9789188681928
 • Beställ hos Bokus eller Adlibris

Slutord

Resa med barn av Niklas Kämpargård är en bok som har öppnat mina ögon för hur det är att resa med barn. Framförallt vet jag flera barnfamiljer som har sagt att boken har fått dem att tänka om när det kommer till familjeresor. Det enda som skiljer resandet med barn, är att man behöver ta lite mer hänsyn till barnen och anpassa resan efter deras förutsättningar.

Boken finns att beställa hos Bokus och Adlibris som säljer tusentals läsvärda böcker till bra priser!

Boken är ett pressutskick från bokförlaget
Åsikterna i recensionen är som alltid mina egna. Läs min policy.

Om du vill läsa fler inlägg om att resa med barn rekommenderar jag min kategori tips för barnfamiljer. Där jag har samlat inlägg som jag tror kommer passa mina läsare som reser med barn.

***

Har du läst Resa med barn av Niklas Kämpargård eller har du andra boktips om resor? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn!

10 COMMENTS

 1. Du har pratat mycket om boken men först nu skrivit om den? Klart du är trovärdig och väldigt inspirerande! 😁 Jag köpte den direkt när du tipsade om den. Fantastiska tips för oss som reser med barn.

 2. Boken är ett måste för alla som vill resa med barn. Både jag och min sambo lärde oss mycket inför vår resa med grabbarna till Vietnam.

 3. Jag fick den i present av min mamma innan jag och sambon skulle resa med våra barn till Grekland. Jätte bra bok med många roliga och bra tips 🙂 Vi valde att gå ut och äta varje kväll för att visa barnen att det finns en värld utanför hotellet. Ångrar verkligen inte att vi gjorde det. I sommar har vi rest med husvagn 🙂

 4. Klart du kan skriva en trovärdig bokrecension utan att redan ha barn 🙂 Boken verkar jättebra så den ska jag köpa. Tack för dina tips och råd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.