Hur reser man mellan Miami och Orlando

15
537
resa mellan Miami och Orlando

Fyra sätt att resa mellan Miami och Orlando

Bland oss svenskar är förmodligen Miami och Orlando, de mest besökta städerna här i Florida. Städerna är dessutom helt perfekta att kombinera om du vill uppleva det glammiga Miami, berömt för sin livsstil, nattliv med kubanska rytmer och det karibiska köket. Medan Orlando däremot är mer känt för sina nöjesparker som Disney World, Universal Studios och Seaworld för att nämna några.

Oavsett från vilken av städerna du påbörjar din resa, har du flera alternativ att välja emellan för att resa mellan Miami och Orlando.

  • Hyrbil: 3 timmar, 50 minuter; 233 miles (375 kilometer)
  • Flyg: 1 timme, 10 minuter; från $ 62
  • Tåg: 6 timmar, 10 minuter; från 51 $
  • Buss: 5 timmar, 10 minuter; från 20 $
resa mellan Miami och Orlando

Med hyrbil

Det kanske enklaste sättet att resa mellan Miami och Orlando är med en hyrbil som dessutom ger dig möjlighet att göra stopp och avstickare längst vägen. Där Florida’s Turnpike är den snabbaste vägen mellan städerna och körtiden ligger på knappt fyra timmar utan stopp. Glöm bara inte att aktivera hyrbilens elektroniska transponder för vägtullarna innan du väljer den här rutten.

Om du har lite tid ska du inte missa ett besök på den botaniska trädgården American Orchid Society. Ett annat mer spännande alternativ är att istället köra Interstate-95 North. Om du inte har bråttom kan du passa på att besöka Kennedy Space Center samt äta lunch i vackra Fort Lauderdale.

Med flyg

Att flyga mellan städerna är det absolut snabbaste alternativet, flygtiden mellan Miami International Airport (MIA) till Orlando International Airport (MCO) är bara en timme och tio minuter. Nackdelen är dock att du måste betala extra för att checka in bagage om du inte bokar first class biljetter. Vanligtvis kostar det runt $25 per bagage.

Med tåg

Om du föredrar att resa med tåg kan du antingen välja Amtrak som trafikerar Miami och Orlando med två av sina långdistanståg, Silver Meteor och Silver Star som båda går hela vägen upp till New York City.

Haken är bara att det tar drygt 20 minuter från Downtown Miami och drygt 30 minuter från Miami Beach med taxi till Amtrak Miami station (MIA). Medan Orlando station (ORL) är betydligt mer centralt belägen och du tar dig snabbt med en Uber eller Lyft till hotellet eller parkerna.

Ett annat tågalternativ är att resa med snabbtåget Brightline från Virgin MiamiCentral som förbinds med bussar från både Downtown Miami och Miami Beach. Haken här är bara att tåget endast går till Brightline station i West Palm Beach varifrån du sedan måste ta bussen till Amtrak stationen West Palm Beach (WPB) för att sen byta tåg till Silver Meteor eller Silver Star upp till Orlando.

Med buss

Buss är det absolut billigaste alternativet för att resa mellan Miami och Orlando. Från Miami International Airport (MIA) går det flera direktbussar till Orlando. Bussarna är moderna och luftkonditionerade.

***

Har du andra tips om Miami eller Orlando? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn!

15 COMMENTS

  • Än så länge har jag bara kört bil och flugit mellan dem. Men ombord på Amtrak finns det både café- och restaurangvagn. Servering finns även på Brightline. Så nu ser jag fram emot att faktiskt åka tågen också 😁

 1. Vi har en bokad resa till Miami i december. Håller tummarna för att vi kan resa. Vad ska vi tänka på om vi hyrbil och kör mot Orlando? Är det svårt att köra bil i USA? 😊

  • Håller tummarna även om det tyvärr känns som att er resa kommer bli inställd. Generellt är det väldigt enkelt att köra bil i Florida. Det ni ska tänka på är att hyra bilen via t.ex. Avis eller Hertz i Sverige för då ingår alla försäkringar ni behöver.

 2. Var roligt att du skriver och tipsar om tågresor i Florida 🙂 Min farbror bor utanför Palatka därför har jag åkt mycket tåg i Florida och vill tipsa dig och andra om besöka Palatka 🙂

 3. Kennedy Space Center är verkligen värt en omväg. Vi var där 2017 med barnen och alla älskade det verkligen det besöket. Rekommenderas!

 4. Hej Johan, jättebra artikel! Om allt går som det ska och ingenting förändras så planerar vi en resa till florida med två barn. Första stoppet blir Orlando och vi vill avsluta i Miami. Vi planerar att hyra bil för att ta oss lätt överallt. Har du några tips där man kan stanna på vägen mellan Orlando och Miami? Vi kan tänka oss att övernatta på olika ställe och upptäcka östkusten. 🙂

 5. Fyra tjejer som ej fyllt 21 så får ej hyra bil. Buss ett alternativ? Eller bättre stanna i Miami hela tiden?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.