Fyra sätt du kan resa till Oslo på från Stockholm

10
400

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nettbuss

resa till oslo

Fyra olika sätt att resa till Oslo på från Stockholm

Oslo är en trevlig weekendstad som allt fler svenskar upptäcker. Den norska huvudstaden är även ofta inkörsporten till Norge. Som dessutom är det absolut populäraste landet för oss svenskar att arbeta i utanför Sverige.

Eftersom att du med sannolikt kommer att behöva resa via Stockholm så har jag använt vår huvudstad som utgångspunkt i det här inlägget. Om du bor söder ut är Göteborg en annan väg till Norge. Men det tar vi i ett annat inlägg.

Det finns i huvudsak fyra sätt att resa mellan Stockholm och Oslo. Varje transportalternativ har sina för- och nackdelar. Därför kommer den här guiden hjälpa dig att avgöra vilket alternativ som är bäst för just dig. Främst baserat på din budget, hur mycket tid du har samt om du vill göra en sightseeing längst vägen.

Tåg till Oslo

Att ta tåget från Stockholm C till Oslo S kostar från 195 kr i andra klass och från 295 kr i första klass. Men tänkt på att du måste boka dina biljetter långt i förväg för att få det bästa priset. SJ trafikerar sträckan i vardera riktning med X2000. Om du reser med barn så erbjuder SJ riktigt förmånliga barnrabatter.

 • Från 195 kr 
 • Restid: 6 timmar. 

Flyg till Oslo

Både SAS och Norwegian flyger direkt från Arlanda (ARN) till Gardermoen (OSL) med flera avgångar per dag i vardera riktning. Även om själva flygtiden är drygt en timme så tillkommer både transfer till och från flygplatserna. Vilket påverkar både restid och slutpris.

 • Från 399 kr
 • Restid: 3 timmar.  

Buss till Oslo

Buss är ofta det billigaste, men långsammaste alternativet för att resa till Oslo från Stockholm. Bussbolagen Nettbuss, Swebus och FlixBus förbinder städerna med flera avgångar per dag i vardera riktning. Bussarna avgår ifrån City terminalen och anländer till bussterminalen i Oslo som ligger i anslutning till Oslo S.

Nettbuss erbjuder bekväm komfort med två klasser: Ekonomi samt Plus. I båda klasserna erbjuds du fritt WiFi och eluttag vid vid plats. Om du reser i Plus får du dessutom större benutrymme och möjlighet att välja singelsäte. Läs mer på Nettbuss hemsida.

FlixBus är ett mer av ett prisvärt alternativ med ställbara säten, gratis WiFi samt eluttag vid din plats. FlixBus trafikerar även större delen av Europa med sina bussar. Läs mer på FlixBus hemsida.

 • Från 229 kr
 • Restid: 8 timmar

Bil till Oslo

Att köra bil till Oslo innebär att du får större frihet att göra egna stopp längst vägen. Men oavsett om du reser med egen bil eller väljer att hyra en. Så bör du vara medveten om att den drygt 500 km långa sträckan tar betydligt längre tid att köra än vad du antagligen tror.

Från Stockholm kan du köra både E18 och E20 till Oslo. Tänk bara på att tanka bilen full innan du kör över gränsen. Eftersom att bensin- och dieselpriser är mycket högre i Norge.

 • Från 500 kr
 • Restid: 7 timmar

Har du besökt Oslo? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

10 COMMENTS

 1. När jag jobbade i Norge så åkte vi ofta buss till Oslo för att det var billigast. En rolig tid som jag ibland saknar även om det var tråkiga jobb morgon till kväll

 2. Tack för tipset! Vi ska åka till Oslo och hälsa på min dotter som bor där. Då kanske vi ska välja tåget. Har du åkt det och vet om det är bekvämt?

  • Det är som sagt ett X2000 och tåget är förhållandevis bekvämt även om det går väldigt sakta vissa sträckor. Så om du/ni vill resa lite bekvämare så välj 1 klass.

  • Tyvärr finns det ingen järnväg norr om Bodø i Norge. Däremot har du buss eller flyg från Bodø upp till Tromsø. Du har även möjlighet att resa med nattåg från Sverige till Narvik via Kiruna. Och sedan därifrån ta buss eller flyga upp till Tromsø.

 3. Jättebra tips! Jag har en väninna som flyttade till Oslo för många år sedan. Så det händer att jag flyger dit ibland. Oslo är en underbar stad men ganska dyr 😊

 4. Den där jävla bussen till Oslo som jag åkte så sjukt många gånger i ungdomen. Tåget var ju rena lyxen i jämförelse. Vi borde dra till Oslo och festa som förr i tiden 🍻

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.