Restaurangtips i Tallinn : Ancho – Mexican Food and Drink Bar

4
47
Ancho – Mexican Food and Drink Bar i Tallinn | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Ancho – Mexican Food and Drink Bar i Tallinn | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seAncho – Mexican Food and Drink Bar i Tallinn

Jag har nog hunnit äta mig igenom ett tjugotal restauranger från vitskilda kök runt om i Tallinn. Allt från medeltids medeltidsrestaurangen Olde Hansa till tex-mex-restaurangen Ancho. Just Ancho har blivit en av mina favoriter i Tallinn som jag gärna rekommenderar till andra. Ett vardagsrum insprängt på en sidogata fyllt tequila, en varm och autentisk interiör och rejäla portioner med käk! Det är naturligt för de allra flesta som besöker en ny stad att börja driva runt i de mer turistanpassade områdena när man letar mat.

Följt av ett evigt bläddrande på restaurangernas matsedlar som oftast finns i anslutning till entrén. Och jag har länge tänkt skapa en helt ny kategori i Grattis Världen med restaurangtips. Men det är först nu när jag har funnit mitt nya vattenhål på en sidogata i Tallinn. Som jag faktiskt tar mig i kragen och börjar blogga om mina restaurangtips. Och först ut är mitt första besök på Ancho – Mexican Food and Drink Bar på Müürivahe 17 i Tallinn.

Ancho – Mexican Food and Drink Bar i Tallinn | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seSom att sitta i ett vardagsrum

Ett råd är att man alltid ska röra sig bortanför huvudgatorna och ta ner på någon tvärgata. För det är oftast där man hittar den mer genuina och prisvärda maten som de flesta helt missar. Och jag höll också på att missa Ancho då den ligger ganska anonymt i en trång gränd. Men jag är en junki för mexikansk inspirerad mat hur stereotyp och hipsteraktig den än må vara. Så jag fastnade i restaurangfönstret och tänkte äsch jag ger stället en chans. Innan dess så hade jag övervägt en biffstek med lök på en annan gata men avskräckts då det var fullpackat med folk.

För personligen så föredrar jag att äta på mindre restauranger oavsett om jag reser ensam eller med sällskap. Och att kliva in på Ancho skapar precis den där hemma-hos-en-polare-känslan som jag vill uppleva! Hela miljön känns nästan lite ackompanjerad med utgång ur Quentin Tarantinos kultrulle From Dusk Till Dawn. Ur högtalarna så pulserar det mexikansk mariachi musik på en nästan för hög volym, men ändå sådär lagom för att inte bli överröstande och jobbig.

Ancho – Mexican Food and Drink Bar i Tallinn | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seSuveränt käk och en salsa som dansade på mitt gomsegel!

Efter att ha granskat menyn en stund så beställde jag beef burito. Och det serverades sedvanligt på en stekhäll fräsande likt en skallerorm som fått sig en åktur i torktumlaren på ett snusigt motell i El Passo. Det behöver inte vara mer komplicerat än att servera en rejält grillad entrecôte, grillad paprika, grillad rödlök toppat med ost och färsk koriander. Tillsammans med en salsa som verkligen satte sting på rätten! Även om jag normalt uppskattar het salsa, så var den här chipotlesalsan lite av en klass för sig. Nästa gång så kommer jag antagligen att prova något annat på menyn, även om jag fortfarande kan känna smaken av det jag åt sist.

Slutligen så ger jag Ancho fyra Ananaser av fem möjliga! Främst för att jag är löjligt förtjust i hela konceptet som man har lyckats kapsla in i den vardagsrums stora restaurangen. Men självklart främst för att stället levererar stort både vad det gäller smak och styrka! Men även för miljön och det låga priset per måltid. Jag pyntade €10 för maten som syns på bilden ovan. Plus några euro för en coca-cola och riktigt god ale som jag blev rekommenderad.

Ananas4

Hemsida: www.ancho.ee

Har du ätit på Ancho? Eller har du andra restaurangtips i Tallinn? Skriv gärna en kommentar och dela gärna det här blogginlägget till dina vänner som ska besöka Tallinn. 

4 COMMENTS

  1. Har varit i Tallinn en gång bara, men då åt jag på Restaurang PEPPERSACK, som nog är precis en sådan där turistattraktion i mitten av smeten. En upplevelse var det i alla fall!

    • Jo Peppersack är en klassiker bland turister. Men samtidigt är det bra och prisvärd mat 🙂 Jag pendlade mer eller mindre till Tallinn ett tag. Så det kommer en del pärlor därifrån framöver.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.