Rocketmiles – tjäna poäng till flygresor när du bokar hotell

6
516
Rocketmiles.com
Rocketmiles

Rocketmiles – tjäna poäng till flygresor när du bokar hotell

Brukar du också använda Booking.com eller Hotels.com när du bokar hotell? Om du dessutom är medlem i Norwegian Reward eller något annat lojalitetsprogram ska du läsa den här guiden om hur du också kan samla tusentals poäng med Rocketmiles till dina framtida flygresor!

I det här inlägget kommer jag med en FAQ gå igenom hur bokningssidan fungerar, vilka fördelar respektive nackdelar det finns, samt när du inställt bör välja ett annat bokningsalternativ. Guiden bygger på mina erfarenheter fem års erfarenhet av att boka hotell och tjäna poäng. Om du inte redan är medlem i Rocketmiles.com – får du 1000 poäng i extrabonus efter din första hotellvistelse.

Rocketmiles.com

Vad är Rocketmiles?

När du bokar direkt via hotellet tjänar du poäng till hotellets egna lojalitetsprogram. Men när du bokar via Rocketmiles kan du istället välja kreditera poäng till drygt 40 olika flygbolag eller webbplatser som Amazon.

Till skillnad från Booking.com och Hotels.com tjänar du inga fri nätter. Utan istället belönas du med poäng som du sedan kan välja kreditera till olika lojalitetsprogram hos drygt 40 olika flygbolag eller webbplatser som Amazon.

Är priserna konkurrenskraftiga?

Baserat på mina egna erfarenheter är det inte alltid som Rocketmiles.com visar det lägsta priset. Vilket dem inte heller påstår i sin marknadsföring. Men jag har noterat tre saker:

  • I vissa fall visar Rocketmiles exakt samma priser som hotellet och som andra bokningssidor. 
  • I vissa fall visar Rocketmiles högre priser än hotellet, men lägre priser än andra bokningssidor. 
  • I vissa fall visar Rocketmiles högre priser än hotellet och andra bokningstjänster, men då brukar poängintjäningen trots allt motivera prisskillnaden. 

Med andra ord är mitt råd därför att du alltid jämför priserna direkt mot hotellet samt mot andra bokningstjänster innan du bokar.

Rocketmiles.com

Hur många poäng tjänar man?

Poängintjäningen via Rocketmiles styrs av olika algoritmer. Därför är det svårt att säga hur många poäng du kommer tjäna. Det enda som är säkert är att du får du 1000 poäng i extrabonus efter din första hotellvistelse. Därutöver varierar det kraftigt hur många poäng du tjänar per hotellvistelse. Det styrs helt av vilket bonusprogram du väljer att kreditera till samt vilket hotell du bokar.

Med andra ord kan ett hotell som kostar 600 kr per natt erbjuda samma antal poäng som ett hotell för 2000 kr. Samma hotell kan dessutom ge olika antal poäng i för din bokning beroende på vilket lojalitetsprogram du krediterar till. Men då ska du även vara medveten om att värdet på en CashPoint är högre än en poäng i Finnair Plus.

För vem passar Rocketmiles?

Om du inte spenderar mer än ett par nätter per år inom samma hotellkedja, kan du mycket väl tjäna på att kreditera poängintjäningen till ett flygbolag istället för till hotellet. Själv samlar jag poäng till Finnair Plus och Amtrak Guest Rewards eftersom att poängen inte löper ut behöver jag inte oroa mig för att poängen blir värdelösa.

Om du planerar att resa i Asien, Sydamerika eller inrikes i USA kan det vara bra att samla poäng hos det flygbolag du planerar att resa med. Eftersom att det oftast är ett billigt och förmånligare alternativ eftersom att bagage oftast ingår i flygbiljetter som har bokats med bonuspoäng.

Rocketmiles

När du registrerar dig via min länk får du 1000 poäng till valfritt lojalitetsprogram plus poängen du tjänar på din första hotellvistelse. Även jag får 1000 poäng vilket hjälper mig att kunna fortsätta att driva Grattis Världen utan att det har kostat dig en krona.

Slutsats

Trots att jag oftast bokar mina drygt 60 hotellnätter per år direkt via hotellen för att få status inom deras lojalitetsprogram. Har jag de senaste fem åren använt Rocketmiles för att tjäna poäng när jag inte har bott på hotellkedjor där jag har status.

Med andra ord om du inte spenderar minst 30 hotellnätter per år inom samma kedja är det ganska meningslöst att jaga status. Då är det bättre att samla poäng till framtida flygresor istället.

***

Hur brukar du boka hotell? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

6 COMMENTS

  1. En mycket bra guide för alla som samlar poäng! Att flyga ihop tusen CashPoints med Norwegian kostar betydligt mer än en hotellnatt. Värdet av poängen är riktigt bra för den som vill kunna uppgradera sin flygresa. Jag rekommenderar starkt att du registrerar dig hos Rocketmiles och bokar en hotellnatt med någon du tycker om.

    • Tack! Ja det är helt klart ett bra värde för CashPoints, problemet är väl främst att dem endast kan användas hos Norwegian. Men är det ens primära flygbolag är det ju inget att orda om.

  2. Hej jag registrerade mig och letar efter hotell i Uppsala. Men det verkar som att Radisson Blu Hotel är anslutet? Priset var lägre än på Booking.com men är inte samma hotellutbud på Rocketmiles? Nu har vi bokat och ser fram emot 1100 cashpoints på kontot 🙂 Tack!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.