Samarbeten och PR på Grattisvarlden.se

Vill du fort komma i kontakt med mig? Skicka ett mail med ditt telefonnummer till mig på johan@grattisvarlden.se så ringer jag upp dig så fort jag kan. 

Om bloggen

Grattis Världen är en reseblogg som startades i december 2013 och drivs av mig Johan Östling. Idag är Grattis Världen en av Sveriges större resebloggar. Jag vill inspirera mina läsare att upptäcka nya resmål, så väl inrikes som utrikes. Genom att ge läsaren informativ, inspirerande och underhållande inlägg med målande bilder och levande texter. 

  • Bloggen är öppen för samarbeten och sponsrade inlägg. 
  • Press-/bloggresor samt event. 
  • Produkttester och recensioner

Målgrupp och fokus

Bloggen riktar sig så väl mot den aktive semesterfiraren som till den hängivne äventyraren. Utöver olika resmål har jag även lagt mycket fokus på flygbolag, lounger, tågresor, hotell samt mat och dryck. I prisintervallen budget till lyx. 

Grattis Världen i siffror. Bloggstatistiken är ett genomsnitt för de senaste 3 månaderna från Google Analytics. För närvarande juli/augusti/september. Siffrorna är ett genomsnitt per vecka. 

1 800+

I genomsnitt unika läsare per vecka

86%

Reseintresserade i åldern 25 – 64 år

2 600+

I genomsnitt unika sidvisningar per vecka

650+

Följare i mina sociala medier


Vad kan vi som företag tjäna på ett samarbete med Grattis Världen?

Ett inlägg på Grattis Världen innebär att ert varumärke exponeras på ett naturligt, possessivt och personligt sätt för min målgrupp. Eftersom att jag har en nära relation till min målgrupp.Så vet jag mina läsare är intresserade av och kan utifrån det hjälpa er att utforma ett skräddarsytt budskap. 

Utöver ett strategiskt arbete med SEO för att nå topplaceringar hos Google. Har jag även aktivt arbetat med sociala medier för att bygga ett personligt varumärke. Vilket även har bidragit till att jag har ett högt förtroende inom mitt ämnesområde. Dessa styrkor får ni även ta del av när vi gör ett samarbete tillsammans. 

Ett inlägg hos mig ses snarare som ett tips från en reseexpert än en reklamannons. Vilket bidrar till ett högre engagemang och exponering för ert varumärke, produkt, tjänst eller upplevelse. 

Grattis Världen har medvetet en väldigt låg andel sponsrade inlägg och ingen reklam i form av banners. Vilket innebär mycket exponering och exklusivitet för ert företag. Mina läsare vet att jag alltid väljer mina samarbeten med stor omsorg. Och därför skapar ett hög engagemang samt possessivt mottagande från mina läsare. 

Vad kostar det att samarbeta med Grattis Världen?

Priserna är exklusive moms och faktureringsmöjlighet med F-skatt finns. 

Sponsrat inlägg
Från 5.000 kr 

Sponsrade inlägg är ett perfekt alternativ för dig som vill ha en boost till en kampanj, lansering eller bygga SEO. 

Jag skriver ett högkvalitativt inlägg som på ett naturligt sätt lyfter fram er för min målgrupp och skapar ett mervärde för läsaren. 

Ni har möjlighet att få med ett budskap samt två länkar per inlägg. Vilket även ökar er synlighet hos i sökmotorerna. 

Reklamsamarbete
Från 5.000 kr

Samarbeten är perfekt för dig som vill marknadsföra en upplevelse, anläggning, region, tjänst eller liknande.

Gemensamt kommer vi överens om ett datum som passar oss båda. Där jag kreativt visar fördelarna för mina läsare. 

Ni får stora möjligheter att skräddarsy fokus och budskap för inlägget. Samt positiv exponering i mina sociala medier under perioden.


Hur går ett samarbete på Grattisvarlden.se till?

Tillsammans kommer vi överens om vilken typ av samarbete ni vill utforma. Därefter sammanställer jag en handlingsplan och offert. Jag lägger alltid tid och kreativt arbete för att hitta en bra och passande vinkel. Så att budskapet i inlägget på ett naturligt sätt passar min blogg och min målgrupp. 

Ett samarbete måste hålla hög kvalité och vara relevant för min målgrupp för att inte sänka min trovärdighet eller ert varumärke. Därför gör jag inga samarbeten som är spelrelaterade, oetiska eller politiska.   

Innan publicering skickar jag inlägget till er som PDF för granskning och godkännande. Vi bestämmer därefter gemensamt ett publiceringsdatum som passar oss båda. 

I enlighet med marknadsföringslagen så märks alla samarbeten ut med ‘‘Inlägget är ett samarbete med X”. För sponsrade inlägg gäller märkningen ”Inlägget är sponsrat av X”. Jag följer även de riktlinjer som har sats upp av Influencers of Sweden för oss medlemmar. 

I samband med publiceringen skickar jag fakturan till er enligt överenskommelse. En vecka efter publiceringen samlar jag ihop statistik och engagemang kring vårt samarbete och skickar en rapport som PDF till er om ni så önskar. 

Okej, det låter intressant! Hur går vi vidare?

Det bästa för båda parter är om vi först enas om omfattningen på samarbetet. Om ni så önskar kan jag ta fram en idé och vinkel för samarbetet. Vi kan även boka ett möte, telefonmöte eller spåna vidare tillsammans via mail.

Innan en förfrågan skickas, vänligen notera följande: 

  • Materialet ska vara reserelaterat och matcha övrigt innehåll på bloggen. 
  • Jag producerar allt material själv (bilder, video och grafik kan undantas). 
  • Åsikter och synvinklar är alltid mina egna och går alltid i första hand.
  • Omdömen, åsikter och recensioner går inte att köpa.
  • Alla samarbeten märks alltid ut i enlighet med marknadsföringslagen. 

Vi sätter en tidsplan för skapandet och publiceringen av inlägget utifrån vad som ska göras och sedan är det bara för er att luta er tillbaka medan jag skapar ett grymt, högkvalitativt och engagerande innehåll. 

PR, produkttester och recensioner

Jag är intresserad av att testa och recensera nya produkter, appar och tjänster om de är relevanta för min målgrupp. Skickade produkter är inte en garant för att jag kommer att skriva om dessa. Jag ansvarar inte heller för att återsända produkter som skickas utan tidigare överenskommelse. 

För garanterad exponering på Grattis Världen är det enklast att maila en förfrågan om att göra ett sponsrat inlägg.

Kontakt

Om du vill komma i kontakt med mig är det enklast att skicka ett mail till  johan@grattisvarlden.se 

Det går även bra att skicka produktprover, inbjudningar och liknande direkt till mig. Men skicka gärna ett mail i samband med att du postar något. Min adress är: 

Johan Östling
Box 295
114 79 Stockholm