Samarbeten och PR på Grattisvarlden.se

Vill du fort vill komma i kontakt med mig? Skicka då ett mail med ditt mobilnummer till mig på johan@grattisvarlden.se så ringer jag upp dig så fort jag kan (oftast inom en timme). 

Om bloggen

Grattis Världen är i dag en av Sveriges största resebloggar och startades av mig Johan Östling i december 2013. Visionen är att inspirera mina läsare att upptäcka nya resmål, så väl inrikes som utrikes – Genom att ge läsaren informativa, inspirerande och underhållande inlägg med målande bilder och levande texter.

  • Bloggen är öppen för samarbeten och sponsrade inlägg.
  • Press-/bloggresor samt event.
  • Produkttester och recensioner.

Målgrupp och fokus

Grattis Världen riktar sig så väl mot den aktive semesterfiraren som till den hängivne äventyraren. Utöver olika resmål har jag även lagt mycket fokus på flygbolag, lounger, tågresor, hotell samt mat och dryck. I prisintervallet från budget till lyx.

Grattisvarlden.se i siffror

För att säkerställa korrektheten hämtas all statistik från Google Analytics. Här under kan du se ett genomsnitt för de tre senaste månaderna. För närvarande februari / mars / april. Siffrorna är ett genomsnitt per vecka.

5 000+

I genomsnitt antal läsare per vecka

86%

Reseintresserade i åldern 25 – 64 år

11 600+

I genomsnitt antal sidvisningar per vecka

750+

Följare i mina sociala medier

Bloggportalen.se visar aktuellt antal läsare den senaste veckan. Listan uppdateras varje timme. Notera dock att alla namn på listan inte är renodlade resebloggar.

Vad kan vi som företag tjäna på ett samarbete med Grattis Världen?

Ett inlägg på Grattisvarlden.se innebär att ert varumärke exponeras på ett naturligt, possessivt och personligt vis för min målgrupp (era potentiella kunder). Eftersom att jag har en nära relation till min målgrupp och analyserar min statistik. Så vet jag vad mina läsare är intresserade av och kan utifrån det hjälpa er att utforma ett skräddarsytt budskap.

Utöver ett strategiskt arbete med SEO för att nå höga placeringar hos Google. Har jag även aktivt arbetat med sociala medier för att bygga ett personligt varumärke. Vilket även har bidragit till att jag har ett högt förtroende inom mitt ämnesområde. Dessa styrkor får ni även ta del av när vi gör ett samarbete tillsammans.

Ett inlägg hos mig ses snarare som ett tips från en reseexpert, än en reklamannons. Vilket bidrar till ett högre engagemang och bättre exponering av ert varumärke, tjänst eller upplevelse.

Grattis Världen har medvetet en väldigt låg andel sponsrade inlägg och ingen reklam i form av banners. Vilket innebär mycket exponering och exclusivity för ert företag. Mina läsare är väl medvetna om att jag alltid väljer mina samarbeten med stor omsorg. Vilket skapar ett högt engagemang samt possessivt mottagande från mina läsare.

Grattis Världen har medvetet en väldigt låg andel sponsrade inlägg och ingen reklam i form av banners. Vilket innebär mycket exponering och exklusivitet för ert företag. Mina läsare vet att jag alltid väljer mina samarbeten med stor omsorg. Och därför skapar ett hög engagemang samt possessivt mottagande från mina läsare.

Vad kostar det att samarbeta med Grattis Världen?

Priserna är exklusive moms och faktureringsmöjlighet med F-skatt finns.

Till skillnad från en traditionell annons, så lever ett inlägg under flera år och fortsätter att exponera ert företag mot potentiella kunder.

Sponsrat inlägg
Från 5.000 kr 

Sponsrade inlägg är ett perfekt alternativ för dig som vill ha en boost till en kampanj, lansering eller bygga SEO. 

Jag skriver ett högkvalitativt inlägg som på ett naturligt sätt lyfter fram er för min målgrupp och skapar ett mervärde för läsaren. 

Ni har möjlighet att få med ett budskap samt två länkar per inlägg. Vilket även ökar er synlighet hos sökmotorerna. 

Reklamsamarbete
Från 5.000 kr

Samarbeten är perfekt för dig som vill marknadsföra en upplevelse, anläggning, region, tjänst eller liknande.

Gemensamt kommer vi överens om ett datum som passar oss båda. Där jag kreativt visar fördelarna för mina läsare. 

Ni får stora möjligheter att skräddarsy fokus och budskap för inlägget. Samt positiv exponering i mina sociala medier under perioden.

Exempel på samarbete med Jernbanor AB : Blå Tåget – En riktig första klass upplevelse på räls med vita duka

Hur går ett samarbete på Grattisvarlden.se till?

Tillsammans kommer vi överens om vilken typ av samarbete ni vill utforma. Därefter sammanställer jag en handlingsplan och offert. Jag lägger alltid tid och kreativt arbete för att hitta en bra och passande vinkel. Så att budskapet i inlägget på ett naturligt sätt passar min blogg och min målgrupp. 

Ett samarbete måste hålla hög kvalité och vara relevant för min målgrupp för att inte sänka min trovärdighet eller ert varumärke. Därför gör jag inga samarbeten som kan anses som oetiska eller partipolitiska.

Innan publicering skickar jag inlägget till er som PDF för granskning och godkännande. Vi bestämmer därefter ett gemensamt publiceringsdatum som passar oss båda.

Grattis Världen följer Reklamombudsmannens rekommendationer och Konsumentverkets vägledning för marknadsföring i bloggar och sociala medier. Därför märks alla samarbeten ut med ‘‘Inlägget är ett samarbete med X”. För sponsrade inlägg gäller märkningen ”Inlägget är sponsrat av X”. Jag följer även de riktlinjer som har sats upp av organisationen Influencers of Sweden för oss medlemmar. 

I samband med publiceringen skickar jag även fakturan till er enligt överenskommelse. En vecka efter publiceringen samlar jag ihop all statistik och engagemang kring vårt samarbete och skickar en rapport som PDF till er om ni så önskar.

Okej, det låter intressant! Hur går vi vidare?

Det bästa för båda parter är om vi fört enas om omfattningen av vårt samarbete. Om ni så önskar kan jag ta fram en idé och vinkel för vårt samarbete. Vi kan boka ett möte, telefonmöte eller diskutera vidare tillsammans via mail.

et bästa för båda parter är om vi först enas om omfattningen av vårat samarbete. Om ni så önskar kan jag ta fram en idé och vinkel för samarbetet. Vi kan boka ett möte, telefonmöte eller diskutera vidare tillsammans via mail.

Innan en samarbetsförfrågan skickas, vänligen notera följande:

  • Materialet ska vara reserelaterat och matcha övrigt innehåll på bloggen.
  • Jag producerar allt textmaterial själv (citat, bilder, video samt grafik kan undantas).
  • Åsikter och synvinklar är alltid mina egna och går alltid i första hand.
  • Omdömen, åsikter och recensioner går inte att köpa.
  • Alla samarbeten märks ut i enlighet med marknadsföringslagen.

Vi sätter en gemensam tidsplan för skapandet och publiceringen av inlägget utifrån vad som ska göras och sedan är det bara för er att luta er tillbaka medan jag skapar ett grymt, högkvalitativt och engagerande innehåll.

PR, produkttester och recensioner

Jag är alltid intresserad av att testa och recensera nya produkter, appar och tjänster om det är relevant för min målgrupp. Skickade produkter är inte en garanti för att jag kommer att skriva om dessa. Jag ansvarar inte heller för att återsända produkter som har skickats utan tidigare överenskommelse.

För garanterad exponering på Grattis Världen är det enklast att maila en förfrågan om att göra ett sponsrat inlägg.

Kontakt

Om du vill komma i kontakt med mig är det enklast att skicka ett mail till  johan@grattisvarlden.se 

Det går även bra att skicka produktprover, inbjudningar och liknande direkt till mig. Men skicka gärna ett mail i samband med att du postar något. Min adress är: 

Johan Östling
Box 295
114 79 Stockholm