Semester i Sverige, flygplansstol 32F och whisky i isteflaskor

maltwhisky

Flygplansstol 32F och maltwhisky i isteflaskor

När jag bokade mina flygbiljetter till Sverige med SAS så valde jag medvetet stol 34F (som tillhör de sämsta platserna ombord på en Boeing 737-800). Normalt så väljer jag alltid nödutgång om jag inte flyger i Plus. Men den här gången tänkte jag breda ut mig på en hel stolsrad. Dessutom så köpte jag med mig några flaskor whisky.  

Efter en skumpig taxiresa till Malta International Airport. Så upptäckte jag att mina farhågor om bagageövervikt besannades (min packning innehöll 12 pavor whisky). Så med mina £214 i straffavgift färskt i minnet från min resa från Heathrow till Malta i december var jag förberedd den här gången. Och när jag står och fyllde upp  två tomma isteflaskor med whisky för att komma under den magiska bagagevikt på 23kg. Så kommer det fram två maltesiska poliser som skrattar åt mitt improviserade bantningsförsök. När den ena av dem frågar om jag försöker få ner övervikten. Så förklarar jag skämtsamt att jag bara står och blandar en drink för min flygrädsla.

Maltesiska poliser med humor

Det hela slutar med att båda poliserna skrattar ännu mer åt mitt skämt och upplyser mig om att jag inte får ta så mycket vätska genom säkerhetskontrollen. Men att det finns både barer och taxfree efter säkerhetskontrollen som jag kan kurera mig med. Väl efter säkerhetskontrollen slår jag mig ned i Hard Rock Café med en improviserad frukost.

När jag väl kommer på planet så upptäcker jag till min fasa att flighten naturligtvis är fullbokad. Så det slutar med att jag får tillbringa närmare 4 timmar i ett säte som inte går att fälla intryckt i ett hörn med handbagaget under stolen framför. Men som tur va så hamnade jag bredvid en galen finne som begåvats med minst lika morbid humor som mig. Och efter en intressant diskussion om vilken av våra medpassagerare som skulle förtäras först vid ett Alive scenario. Som gick ut på om planet skulle störta på Gotland. Landade jag till slut på Arlanda och min väntande skjuts hem.

Inga kommentarer

    Lämna en kommentar

    You have to agree to the comment policy.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.