Sea Life Helsinki – Helsingfors största akvarium

2
71
Sea Life i Helsingfors | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Sea Life Helsinki

Sea Life är en stor akvarieanläggning som ligger i anslutning till Finlands äldsta nöjespark Borgbacken i stadsdelen Alphyddan. Precis som andra Sea Life Centers är akvariet uppbyggt runt olika temaområden. Som regnskog, korallrev, samt lokala naturområden. Här i Helsingfors är det Nordsjön, Östersjön och de finska sjöarna och floderna som representeras. 

  • Sea Life – Finska: Merimaailima.
  • Borgbacken – Finska: Linnamäki.
  • Alphyddan – Finska: Alppia.
SeaLife Helsingfors | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Världens nordligaste Sea Life Center

Anläggningen ägs anläggningen av brittiska Merlin Entertamiments plc och öppnades 2002.  Sea Life Helsinki är det nordligaste av de 53 akvarier som finns  runt om i världen. Anläggningen består av fler än 50 akvarier som har en volym från drygt hundra liter upp till saltvattenakvarium på över 250.000 liter.

Syftet med Sea Life Centers är dels att visa marina djur från väldens alla hörn för att ge besökarna kunskap om deras lokala vatten. Men även för att ge information om att vi måste skydda haven.

Sea Life i Helsingfors
Sea Life i Helsingfors | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Perfekt för barnfamiljen

Från Stockholm finns möjligheten att resa med Tallink & Silja Line på en 40 timmars kryssning till Helsingfors. Vilket innebär en heldag i den finska huvudstaden.

Men Helsingfors erbjuder så mycket mer än bara ett akvarium. Så passa på att stanna några nätter och utforska staden.

Sea Life i Helsingfors
Sea Life i Helsingfors | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Se hajarna simma ovanför dig

Tvärs igenom det största oceanakvariet löper en gångtunnel så att du kan se hur hajarna simmar ovanför ditt huvud. Dock kan det vara värt att påpeka att hajarna inte är av speciellt stora arter. 

Sea Life i Helsingfors | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Biljetter och öppettider

Sea Life är öppet året runt med undantag för 24-25 december. Tänk på att Borgbacken har andra öppet tider än Sea Life.

Entrépriser 

Vuxen 14+ år: €16.50Barn 3-14 år: €13

Tips: Du får 15% rabatt vid entré för 1-3 biljetter mot uppvisande av Club One-kort från Tallink & Silja Line.

Hitta hit

Om du anländer till Helsingfors med Tallink & Silja Line är det enkelt att åka spårvagn från Olympiaterminalen. Välj antingen spårvagn nummer 3 eller 10. Resan tar drygt 20 minuter. Stoppet där ni ska kliva av heter Linnanmäki (Borgbacken). Därifrån är det sedan en kort promenad.Besök 

Besök Sea Life Helsinki hemsida för mer information. 


Har du besökt Sea Life Helsinki? Eller har du andra tips i Helsingfors? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

2 COMMENTS

  1. Spännande! Jag visste inte att det här fanns 🙂 Kanske ska boka en kryssning till Helsingfors. Tror du att vi hinner med akvariet och Borgbacken om vi åker på en 40 timmars?

    • Ursäkta för sent svar. Det borde ni hinna utan problem om ni inte planerar att göra andra besök i Helsingfors. Jag hann både med Borgbacken och Sea Life på en eftermiddag 🙂 Det har aldrig varit några längre köer när jag varit där tidigare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.