Serietips: LA to Vegas 2018 (Spoiler free)

3
248
Serietips: LA to Vegas | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se
Bilden är lånad från FOX.com

Serietips: LA to Vegas (Spoiler free) 

Även om Grattis Världen är en renodlad reseblogg så händer det att jag kastar in en katt bland hermelinerna ibland. Och den här gången är det som ett rykande färskt serietips från FOX! Nämligen LA to Vegas som hade premiär den 2 januari!

En klassisk sitcom som kretsar kring det fiktiva lågprisbolaget Jackpot Airlines som regelbundet flyger getaway flighter från Los Angeles till Las Vegas på fredagar och söndagar. Man driver hejdlöst med alla de klassiska stereotyperna som man kan förvänta sig ombord på en flyglinje till syndens näste. En anledningen till att LA to Vegas är så pass bra beror mycket på den lysande och välspelade karaktärsdynamiken som utspelas i den här klaustrofobiska serien. Trots den råa slakten av stereotyperna ombord. Så lyckas man ändå ge karaktärerna både fina och empatiska drag som får deras personligheter att växa.

Ombord på LA to Vegas

Självklart finns den den helgpendlande strippan Nichole (Olivia Macklin) ombord som aldrig är sen att dela ut vouchers till klubben hon jobbar på. Peter Stormare är lysande i sin roll som den excentriske ryssen Artem. Som är en bookmaker och alltid slår vad med allt och alla i sällskap med sin anka som han påstår ska bringa tur. flygvärdinnan Veronica ”Ronnie” Messing (Kim Matula) är en veteran ombord på Jackpot Airlines. Hon drömmer om att få börja jobba på DELTA Airlines, men får istället ständigt försöka styra upp allt från dödsfall till den obalanserade kapten Dave Pratman (Dylan McDermott). Som fick sina drömmar krossade om att bli stridspilot när flygvapnet avskrev honom. Dessutom så njuter han ofta av droger, alkohol och kvinnor för att glömma sitt misslyckade äktenskap.

Bernard Jasser (Nathan Lee Graham) är den manliga flygvärdinnan ombord och även Ronnies högra hand. Och vad vore amerikansk sitcom utan en välklädd britt? Colin (Ed veckor) är en brittisk professor i ekonomi vid UCLA. Som pendlar till Las Vegas för att hälsa på sin son men som även
inleder en romans med Ronnie efter att han skiljt sig från sin fru.

Potential för en säsong 2 av La to Vegas?

Personligen så tycker jag att den här serien är en djärv satsning från FOX. Och så pass stereotyp att den egentligen inte borde fungera. Men som jag skrev innan så är den välspelad och har redan visat upp tillräckligt med kreativitet. För att den ska förtjäna att få blomma ut i en andra säsong. Och tro det eller ej, men det är inte alls ovanligt att man träffar på den här typen av udda människor ombord på inrikesflyg i USA.

Jag ger LA to Vegas 4 av 5 ananaser i betyg. Det är helt klart en serie som har potential att utvecklas och växa. Så det är ett starkt serietips från mig till dig som följer Grattis Världen! Har du sett serien? Vad tycker du om den? Länna gärna en kommentar här under!

3 COMMENTS

  1. Kul med nya serier! Vintern blir ofta en period av mycket serier då jag inte gillar kyla och mörker. Men här blir dock mindre tv och mindre serier framöver då vi kommer befinna oss i annat klimat nästa höst och vinter.

    • Det är samma sak för mig. Det är främst på flyg och tåg som jag har mig tid att faktiskt se på film och serier. Men och andra sidan så reser jag minst en dag i veckan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.