SJ BizTalks: Vem vill Du vara i en digital värld?

4
174
SJ BizTalks

SJ BizTalksSJ BizTalks: Vem vill Du vara i en digital värld?

SJ BizTalks är ett event där SJ bjuder in innovativa personer inom olika ämnesområden som föreläser och diskuterar framtiden. Eventet arrangeras två gånger per år, vår och höst. Nu mer varannan gång här i Stockholm och varannan gång i Göteborg.

I samband med SJ BizTalks anordnas även en gemensam tågresa i två abonnerade 1 klassvagnar från den stad som inte står som värd för eventet. Under tågresan hålls olika miniseminarium och stationer där man får prova nya koncept som SJ håller på att utveckla för framtidens resande.

Den här gången arrangerades SJ BizTalks på Rigoletto i Stockholm med temat: Vem vill Du vara i en digital värld? 

Varför är det lätt att vara kreativ, men svårt att genomföra sina idéer? Många drömmer om att bli en Youtuber, men hur lyckas man? Vem är ett asshole online och varför?

Kvällens moderator Anna Bellman hjälper oss att få svar på dessa frågor och många fler. Möt kreativitetsexperten Tobias Degsell, Youtube-fenomenet Keyyo och Linnéa Claeson, initiativtagaren till Instagramkontot Assholesonline.

Det blir en fullspäckad kväll med inspiration, nätverkande samt god mat och dryck. Eventet är kostnadsfritt men antalet platser är begränsade så anmäl dig idag via biljettlänken eller direkt på sjbiztalks.se

Så i onsdags reste jag klockan 07:10 med X2000 ner till Göteborg C för att delta i minglet i SJ Loungen där det bjöds på mat från Kalf & Hansen. Innan vi klev ombord på tåget tillbaka mot Stockholm.

SJ BizTalksFå hjälp att hitta på Stockholm C med AR-teknik

Det som främst fångade mitt intresse ombord på tillbakaresan upp till Stockholm var miniseminariet om den nya funktionen som SJ har döpt till VägvisARen (lanserad 17 april). En digital funktion som bygger på AR-teknik. Där du genom din smartphone kommer se markeringar på skärmen som sedan guidar dig rätt på stationen. Oavsett om du letar efter rätt spår, buss, tunnelbana eller spårvagn etc.

I skrivandes stund så finns Vägvisaren enbart i SJ Labs-appen och inledningsvis är den enbart tillgänglig på Stockholm C. Men man har som ambition att funktionen ska introduceras i SJ appen och att samtliga stationer som SJ stannar vid ska finnas med. Under juni är tanken att den ska rullas ut på följande rutter:

  • Stockholm C – Stockholms södra / Flemingsberg
  • Stockholms södra – Stockholm C
  • Flemingsberg – Stockholm C

Utrullningen sker i samband med Trafikverkets omfattande upprustningsarbete av Getingmidjan mellan Stockholm C och Stockholm Södra. Om du vill prova funktionen redan nu så behöver du bara ladda ner SJ Labs-appen och skanna QR-koden som du hittar i SJ resebutik på Stockholm C. Vi diskuterade även olika former av bonusar för att locka fler att testa funktionen. Så det kan mycket väl hända att man till en början kommer kunna tjäna SJ Prio poäng eller andra bonusar.

  • AR

Tekniken Augmented Reality (AR) eller förstärkt verklighet handlar förenklat om att förstärka eller komplettera en verklighetstrogen miljö med hjälp av en eller flera datorgenererade intryck såsom exempelvis bild, ljud, video eller annan grafik. Den förstärkta verkligheten upplevs oftast genom olika digitala enheter såsom exempelvis smartphones.

  • SJ Labs

Utöver den vanliga SJ appen så finns även appen SJ Labs, där du som resenär får möjligheten att beta-testa olika funktioner.

SJ BizTalksSJ BixTalksSJ BizTalks


Tycker du att det här var intressant? Har du redan hunnit prova VägvisARen? Lämna gärna en kommentar här under. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.