Det här med sprit, passion, historia och drinkar

10
230

Det här med sprit, passion, historia och drinkar

Det här med sprit, jag är knappast ensam om att intresset för alkoholhaltiga drycker har förändrats med åldern. För med stor sannolikhet har även du genomgått ett slags metamorfos där du nu mer hellre väljer kvalité före kvantitet? Och faktiskt nöjer dig med ett glas eller två enbart för njutningens skull.

För min del har det framförallt utvecklats till en livslång passion för karibisk rom. Från att ha blandat de billigare sorterna på Systembolaget med Coca Cola, för att senare i livet gå över till ginger ale. Så avnjuter jag nu mer gärna en kupa vällagrad rom med en bit mörk choklad. Men självfallet sträcker sig mitt intresse för alkohol även till andra drycker och dess historia.

Studiebesök och gästbloggare

Så min tanke är helt enkelt att börja göra studiebesök, lära mig mer om tillverkningen, lagringen och kulturen. För att så klart skriva om det här på Grattis Världen, men även bjuda in mer sofistikerade gästbloggare som verkligen kan det här med ädla drycker. Med målet att ta med dig som läsare på en resa till mindre brännerier, vingårdar och mikrobryggerier som är öppna för besök från allmänheten.

Eftersom att jag reser som en vettvilling har mina vägar korsats av otaliga drinkar och barer runt om i världen. Platser som jag kommer att börja lyfta fram på ett helt annat sätt än tidigare. En annan följd av mitt ständiga resande är att jag har lyckats samla ihop ett gediget barskåp med flaskor i olika former och prisklasser, som förvisso står och samlar damm. Men kanske inspirerar mig att skriva mer om just taxfree och andra fynd runt om på olika flygplatser.

Drinkar, ursprung och en tågluff i Skottland,

Redan 2014 så skrev jag tre uppmärksammade och uppskattade inlägg om totalt 21 drinkar och deras ursprung. Men eftersom att bildrättigheterna löpte ut samtidigt som jag lanserade Grattis Världen 2.0 så har jag därför bestämt mig för blanda och fota drinkarna på nytt.

Sen har jag en gammal vän som nu mer bor i Aberdeen, där whiskydestillerierna ligger tätt. Så jag har planer på att tågluffa lite i Skottland till hösten och hälsa på honom. Det gäller bara att jag ska ha den tiden som verkligen krävs för en sådan resa. Men det blir ett senare inlägg om den planeringen.

Tidigare inlägg om ädla drycker


Har du tips på brännerier, vingårdar eller mikrobryggerier som jag borde besöka? Lämna gärna en kommentar här under. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

10 COMMENTS

  1. Jag har blivit som dig jag med, sitter hellre och njuter av en god drink, whiskey, öl eller nått annat än häller i mig massa äckliga drinkar. Hellre kvalite och njutning

    • Haha jo det brukar vara så 🙂 Om inte annat ser man dyra flaskor och tänker att Bacardi funkar lika bra. Sen får man prova lite bättre varianter och en helt ny värld öppnas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.