Ta den där bilden – Du kommer ångra dig annars

5
46
Instagram | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Ta den där bilden – Du kommer ångra dig annars

Om det är något som jag verkligen uppskattar när jag läser någon annans välskrivna reseblogg. Så är det ögonblicksbilder som återspeglar det som beskrivs i texten. För som ordspråket säger; En bild säger mer än tusen ord. Bilden ger ett djup till reseskildringen och målar upp precis det som författaren vill förmedla till läsaren. Och tyvärr är det allt för många tillfällen som jag önskar att jag faktiskt hade tagit just den där bilden. Men oftast har jag fullt upp med allt annat som ska göras. Så jag blir faktiskt lite avundsjuk på asiatiska turister som vågar ta plats och fota. Med sina teleobjektiv som skulle göra NASA gröna av avund.

Även om i stort sett alla har en mobil 

Så är det sällan den fångar ögonblicksbilderna. Men samtidigt behöver man inte ha en 12 megapixel kamera för att ta foton. Samtidigt som det är ganska festligt med alla vardagliga bilder på Instagram från skogsturen och en bild på en flugsvamp med texten: Kan man äta den här? och 200 efterföljande #hashtags

Narrative ClipNarrative Clip – 2 foton per minut

Nu är inte en Narrative Clip någon rykande nyhet precis. Men jag har ändå haft funderingar på att köpa en egen sedan jag bodde nere på Malta. För redan då insåg hur pass praktisk den skulle vara i vardagen och vid resor. För att underlätta dokumentationen av mina så kallade äventyr.

En Narrative Clip är en liten minikamera i samma storlek som en halv tändsticksask. Och med en vikt på endast 20 gram så är den inte heller i vägen. Att den lilla rackaren desutom har kapasetet att lagra 8 gigabyte samt gps-information om vart bilden är tagen. Gör ju att priset på 1635 spänn inte så blodigt.

Den anledningen till att jag inte har köpt någon än. Beror främst på att jag faktiskt inte har läst på om kameran i fråga. Även om jag blev ganska så imponerad av den redan på Malta. Så nu har jag beställt en orange Narrative Clip som kommer få bli en trogen resekamrat.

Klassiska ögonblicksbilder

Men för att återgå till blogginläggets huvudämne: ögonblicksbilder. För jag är nog inte ensam om att önska att jag tog den där bilden. Ett bra exempel när jag önskar att jag hade gjort det är min senaste resa till Berlin som slutade med att jag fick plocka glasskärvor i bagagehallen från några trasiga whiskey buteljer som gått sönder i mina incheckade resväskor.

Men uppe i all stress och skrattblandad irritation så blev det inga bilder. Men hade jag bara haft en Narrative Clip kamera runt halsen så hade troligtvis bilderna legat uppe på Grattis Världen. Så det är ytterligare en sporre för att jag faktiskt borde investera i en.

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av 4 ögonblicksbilder som jag tidigare har använt i Grattis Världen. Just för att förklara lite mer ingående vad jag menar med att man ska föreviga vissa ögonblick. Även om det inte är några spektakulära bilder så återger de ändå en dimension till de reseskildringar som jag skrivit. Därför valde jag ut två resor som inte riktigt slutade som det var tänkt.

Bild 1 Träbänken – Bänk som jag fick spendera över 6 timmar på under efter tullförhör. Under min visit på Heathrows flygplats utanför London innan jag fick tillgång till lounge.

Bild 2 Telefonautomaten – Telefonkiosken var den enda utsikten jag hade från min träbänk.

Bild 3 Benet – Bilden är tagen i SAS Business Lounge på Kastrup efter att jag fick veta att mitt plan till Berlin var inställt på grund av bombhot.

Bild 4 Taxfree spriten – När jag hade hämtat upp mina 20 pavor gott och blandat på Kastrup. Så kände jag att det var en kul grej att föreviga med en bild.

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.