19 timmar i Bodø: Tågluff 68°Nord | Del 4 av 6

2
74

radisson blu bodø

19 timmar i Bodø: Tågluff 68°Nord | Del 4 av 6

Efter att vi hade landat på Bodø Airport och hämtat upp vårt incheckade bagage. Så gick vi ut i iskylan och ordnade en taxi som körde oss till hotellet. När jag bokade hotellet så valde jag Radisson Blu Bodø. Vilket jag i efterhand insåg skulle behöva en helrenovering.. 

Alla delarna: Tågluff 68°Nord | Första delsträckanDag 1 | Dag 2 | Dag 3 | Dag 4 | Dag 5 | Dag 6 |

Vi hade kunnat promenera från flygplatsen men vi var båda rörande överens om att det var värt den korta men dyra taxiresan. Det visade sig dessutom att hotellet är inhyst i ett mindre köpcentrum vilket inte är så vanligt i Norden. Jag har tidigare även recenserat hotellet på forumet BusinessClass.se. Men här i Grattis Världen kommer jag att ta ut svängarna lite mer. Vid incheckningen fick jag frågan om jag var intresserad av att få en rumsuppgradering? Men jag avböjde erbjudandet eftersom att jag hade bokat det rum jag ville ha. Ett twin bedroom med separata sängar  för att få sova normalt i alla fall en natt under den här resan. För dagen efter väntade ännu en natt i en tågkupé som leker hela havet stormar. Receptionen berättade även att vi hade fått rum 1212. Jag har alltid mitt önskemål om att bo långt ifrån hissen vilket uppfylldes även denna gång.

Någon förtjänar en lavett med en blomkruka!

Att förgifta en frukttallrik med något så avskyvärt som den hemska frukten physalis? Det borde belönas med en offentlig kölhalning nere i småbåtshamnen! För den är nog det absolut vidrigaste man kan förgifta sitt gomsegel med! Och dessutom är den mycket dyrare än en simpel kiwi.. Som dessutom är gott. Visst jag kan hålla med om att en physalis fyller en rent estetisk funktion. Men den borde ändå ha en varningstext som informerar om att den lilla frukten är en styggelse och inte bör förtäras. Men allrahelst lägg dit en kiwi istället..

1980-tals nostalgi

Redan i lobbyn så fick jag en en känsla av det. Och det märks tydligt att vårt rum på hotellet inte hade genomgått någon större renovering sedan början av 1990-talet. Då både inredningen och färgsättningen mer påminde om något från en Las Vegas komedi från 1980-talet än ett halvdyrt Radisson Blu hotell. Jag har ärligt talat sett vandrarhem i Polen med mer smakfull stil. Och det blev inga förebilder innan vi hade förvandlat rummet till något som skulle kunna misstas för ett tonårsrum.

Bodö köpcenterGlasshuset Bodø

Efter att vi hade installerat oss på rummet så blev det en rundtur i centrum. Med ett besök i Bodøs största galleria Glashuset. Som nog mest kan jämföras med ett ICA Maxi i Sverige om man ser till utbudet.

Pasta carbonaraRoom servicen på Radisson Blu  Bodø 

Som jag skrev innan så har hotellet stannat av tidsmässigt någonstans i en gammal amerikansk film. Samma sak gäller tyvärr menyn som erbjuds via room servicen för det fanns knappast något som lockade. Men till slut så bestämde vi oss för varsin Pasta Carbonara för 225 NOK styck. Även om det faktiskt smakade helt okej. Så påminde det hela om något som man fick laga på hemkunskapen i mellanstadiet.. Men jag kände att det behövdes något mer att äta, så jag pälsade på mig rejält. Och begav mig ut i kvällsmörkret för att hitta något intressant i matväg.

bodø

bodø

Radisson BodöFrukost

Efter en helt okej nattsömn så smög jag upp ur min alldeles egna säng och tog mig ner till frukostbuffén. Tyvärr så glömde jag mobilen kvar på rummet så därför lånade jag en reklambild från hotellets hemsida. Men den här frukostbuffén vägde upp hela min vistelse på hotellet! Något fetare men mycket lyckligare lämnade jag matsalen för att gå tillbaks till rummet. Så att jag kunde hämta mobilen och ta mig en morgonpromenad för att plåta lite allt möjligt.

bodø

bodø

bodø

bodø

bodø

2015-02-05 08.22.47

2015-02-05 08.32.36Dags att packa ihop

Någon timme senare så återvände jag till hotellet för att packa det sista. Innan det skulle bli dags för 10 timmar ombord på ett tåg ner mot Trondheim. Men jag kommer helt klart att besöka Bodø igen. Men den gången kommer jag att välja ett annat hotell. Om det inte har hänt något radikalt med det här tills dess.

Läs gärna del 5 -> Med tåg från Bodø till Oslo : Tågluff 68°Nord

Del 5 handlar om – 10 timmar tågresa till Trondheim – NSB nattåg – Fjällbjörk. Har du flugit inrikes i Norge? Vad tyckte du? Skriv gärna en kommentar här under och berätta. Grattis Världen Reseblogg

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.