Club One: Tallink & Silja Lines bonusprogram

Club One | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seAllt om Club One

Club One är Tallink & Silja Lines bonusprogram, där du tjänar bonuspoäng som sedan kan användas till att boka bonusresor till Helsingfors, Åbo Tallinn eller Riga. Du kan även använda poängen för att uppgradera hotellrum på Tallink Hotels i Tallinn och Riga. Notera dock att du inte kan boka bonusresor när det är specialkryssningar ombord.

Tallink & Silja Line har även ett brett samarbete med restauranger, butiker och sevärdheter i Sverige, Finland, Estland och Lettland. Vilka ger sig som Club One medlem förmånliga rabatter även när du inte reser med med deras fartyg.

Medlemsnivåer

Club One består av tre medlemsnivåer; BronzeSilver och Gold. För att nå en högre medlemsnivå måste du tjäna in poäng under de 12 månader som utför din kvalificeringsperiod.

  • Bronze 0 – 15.000 poäng
  • Silver 15000 – 60.000 poäng
  • Gold +60.000 Poäng

Du börjar på Bronze-nivån, när du sedan tjänat in 15.000 bonuspoäng blir du uppgraderad till Silver-nivån. Din nya medlemsnivån gäller din kvarvarande kvalificeringsperiod, samt under din nästa kvalificeringsperiod. Men under den andra kvalificeringsperioden måste du åter igen tjäna in 15.000 poäng för att inte bli nedgraderad till Bronze-nivån när du går över till din tredje kvalificeringsperiod. Men när du når Silver och Gold så tjänar du ännu fler bonuspoäng per spenderad euro. Vilket gör att det blir enklare att behålla nivån när du väl har nått den.

Tjäna poäng

Du tjänar bonuspoäng på dina biljettinköp samt inköp ombord i restauranger, barer, butiker samt Hera Salonger på alla Tallink & Silja Lines alla fartyg. Du tjänar även bonuspoäng för övernattningar och skönhetsbehandlingar på Tallink Hotels. En fördel med Club One är att du kan är att alla i ett hushåll kan ansluta sig för att gemensamt samla poäng.

Poängintjäningen är baserad på spend i euro där man utgår ifrån en fast valutakurs. Poängintjäningen påverkas även av din medlemsnivå samt om du har gjort ett förköp eller om du handlar ombord. Om du vet att du kommer handla mycket ombord så kan det vara förmånligt att förköpa värdekuponger för att maximera poängintjäningen.

Bronz

Förköpta tjänster: 1 € = 30 p
Inköp ombord: 1 € = 21 p

Silver

Förköpta tjänster: 1 € = 35 p
Inköp ombord: 1 € = 25 p

Gold

Förköpta tjänster: 1 € = 40 p
Inköp ombord: 1 € = 29 p

Använda poäng

Du kan använda dina intjänade bonuspoäng för att boka bonusresor på Tallink & Silja Lines rutter till Helsingfors, Åbo, Tallinn eller Riga. Du kan även använda dina poäng för att uppgradera hotellrum på Tallink Hotels i Tallinn och Riga.  Notera dock att du inte kan boka bonusresor när det är specialkryssningar ombord.

  • Bonusresor till Helsingfors, Åbo, Tallinn eller Riga.
  • Uuppgradera rum på Tallink Hotels i Tallinn och Riga

Samarbeten

Tallink & Silja Line har även ett brett samarbete med restauranger, butiker och sevärdheter i Sverige, Finland, Estland och Lettland. Där du som Club One medlem får förmånliga rabatter som du kan använda även när du inte reser med Tallink & Silja Line.

Lounger

Tallink & Silja Line har inga lounger i sina terminaler. Däremot finns det lounger ombord på fartygen M/S Star och M/S Megastar som trafikerar Helsingfors><Tallinn. Jag har tidigare skrivit om mitt frukosttest ombord på Tallink Star i Business Loungen. Du kan använda dina Club One poäng för att köpa tillträde lounge access.

Slutsats

Club One är faktiskt ett riktigt bra bonusprogram med många bra rabatter. Även om du inte reser med Tallink & Silja Line så kan det vara förmånligt med ett medlemskap. Framförallt om du planerar en weekend  i Stockholm, Helsingfors, Åbo, Tallinn eller Riga.

LÄS ÄVEN: Guide till RocketmIles.com boka hotell och tjäna tusentals flygpoäng!

Lämna en kommentar

You have to agree to the comment policy.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.