Test av frukosten i Business Loungen på Tallink M/S Star

6
352
Jul på Liseberg | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se
Tallink Star Business Lounge | Grattis Världen - Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Test av frukosten i Business Loungen på Tallink M/S Star

Tallinn och Helsingfors ligger knappt 10 mil ifrån varandra, men skiljs åt av Finska viken. Vilket bidrar till att de stora rederierna trafikerar städerna dagligen med flera avgångar i vardera riktning. Så det bekvämaste sättet att spendera tiden ombord är antagligen i en lounge?

Jag har länge varit sugen på att testa business loungen ombord på Tallink & Silja Lines farttyg M/S Star som trafikerar linjen mellan Tallinn och Helsingfors. Farttyget kan ta 2080 passagerare och trots den korta överfaren finns det ändå 130 hytter ombord med totalt 520 bäddar.

Men samtidigt lämnar det mycket utrymme för restauranger, butiker samt två lounger. En annan intressant detalj är att M/S Star även inrymmer världens första Burger King restaurang på ett farttyg. Nu mer finns det även en ombord på systerfartyget M/S Megastar som trafikerar samma linje.

Tallink Star Business Lounge | Grattis Världen - Reseblogg | www.grattisvarlden.se

M/S Star har två lounger ombord

Ombord på M/S Star finns två lounger att välja emellan. Båda loungerna kan bokas som tillval när du bokar din resa istället för däcksplats. Varav Business Loungen är i klass med en flygplatslounge med den stora skillnaden att man får utsikt över Finska viken samt att det gungar lite.

  • Star Comfort Class kostar 190 kr (€20) extra per person – här ingår snacks, kaffe, té, WiFi samt dagstidningar.
  • Business Loungen kostar 600 kr (€65) – men då ingår mat och dryck från buffén, WiFi samt dagstidningar.

Men i det här inlägget kommer jag helt fokusera på Business Loungen. Tyvärr serverades fortfarande frukost under min avgång kl 10:30. Så jag fick aldrig möjlighet att prova middagsbuffén som serveras senare under dagen med varma och kalla rätter.

Tallink Star Business Lounge | Grattis Världen - Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Frukosten i loungen

Jag ska erkänna att jag blev positivt överraskad av frukosten! Den var riktigt bra och höll samma standard som många Radisson Blu och Hilton hotell som jag har bott på. Så det hade varit riktigt kul att även prova utbudet som serveras på senare avgångar.

Tallink Star Business Lounge | Grattis Världen - Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Bra utbud av varm och kall frukost

Utöver grönsaker, ostar, gravlax, charkuterier, fil, yogurt och bröd. Så fanns det även varma rätter som bacon, äggröra, korv, kokta ägg, havregrynsgröt och minipannkakor. Dock saknade jag som vanligt den stekta potatisen, grillade tomaten samt de vita bönorna i tomatsås som hör en äkta rallarfrukost till.

Tallink Star Business Lounge | Grattis Världen - Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Finskt och estniskt i kakbuffén

Efter avgången började även kakbuffén att dukas upp i loungen. Mest med finska och estniska bakverk och kakor som jag känner till från mina många resor till Tallinn och Helsingfors. Och självklart även det finska marmeladgodiset som är obligatoriskt på varje buffé som guppar runt på Östersjön!

Tallink Star Business Lounge | Grattis Världen - Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Men öl på tappkran?

Tyvärr så drar det ner lite av premium känslan som loungen har lyckats bygga upp. Visst, det är standard i många flygplanslounger runt om i världen. Men utbudet av starksprit var desto bättre och innefattade cognac, likörer och whisky. Dessutom finns det en riktigt kaffemaskin som maler sina egna bönor. Utbudet går från svart till espresso, men ingen varm choklad?

Middagsbuffén dukas upp!

När vi närmade oss Helsingfors började middagsbuffén dukas upp. Bara att se utbudet av sallader såg lovande ut! Så jag kommer garanterat att resa snart igen för att prova även middagsbuffén. Middagsbuffén dukas upp

Tallink Star Business Lounge | Grattis Världen - Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Men är det värt 600 kr?

Jag tycker faktiskt att det kan vara värt pengarna trots att överfarten bara tar två timmar. För loungen erbjuder en lugnare miljö där du kan koppla av och njuta av det som serveras. Nu reste jag förvisso en onsdag i december.

Men jag det var ändå mycket folk ombord och tidvis trångt i korridorerna ombord. Så hur det är en sommardag kan jag bara spekulera i men det lär inte vara färre resenärer.

Men om du precis som jag uppskattar att kunna luta dig tillbaka i en bekväm fåtölj med lite att äta så är det helt klart värt priset. Se bara till att boka in en eftermiddagsavgång när middagsbuffén serveras. För frukosten motiverar inte priset för den här komforten.

Läs mer om Tallink & Silja Line


Har du rest mellan Tallinn och Helsingfors? Lämna gärna en kommentar och berätta. Missa inte de bästa resetipsen – Gilla Grattis Världen på Facebook eller följ Grattis Världen på Instagram för mer reseinspiration från världens alla hörn!

6 COMMENTS

    • Tack! Ja du kan absolut använda dina Club One poäng för att boka business loungen. Men ett gott råd är nog att di bokar en eftermiddagsavgång. Så att du får tillgång till buffén och inte bara frukosten som i mitt fall.

  1. Många lounger kostar mer än det smakar tycker jag. Självklart kan det vara värt pengarna om man ska ha ett telefonmöte eller behöver lugn och ro av andra anledningar. Men generellt avstår jag från de tjänsterna när jag reser. Tack för inblicken!

    • Så är det absolut, men sen finns det även guldkorn som värda sitt pris. Jag har besökt över 200 lounger genom åren, mycket tack vare min status hos olika flygbolag. Det kommer att komma många inlägg om lounger samt hur man som sällan resenär kan få tillgång till dessa.

  2. Intressant, jag har varit nyfiken på denna rutt 😃 Frukost är viktig tycker jag. Det lät dyrt med 600 kr extra men kul att du tyckte det var värt det. En massage går ju också över fort och kostar ungefär lika mkt och här får man ju en hel upplevelse 😃

    • Ja det är ju en udda rutt för oss svenskar. Men perfekt om man vill kombinera två intressanta huvudstäder 🙂 Nej du har en stor poäng i det du skriver. Men om man ska prova loungen så tror jag att eftermiddagsturerna med varm mat är mer prisvärd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.