Test av frukosten i Business Loungen på Tallink M/S Star

Tallink Star Business Lounge | Grattis Världen - Reseblogg | www.grattisvarlden.seTallink & Silja Line M/S Star Business Lounge 

Tallinn och Helsingfors ligger knappt 10 mil från varandra men skiljs åt av Finska viken. Vilket bidrar till att ett de stora rederierna trafikerar städerna dagligen med flera avgångar i vardera riktning. Men det bekvämaste sättet att resa mellan städerna är nog att spendera tiden ombord i en lounge? 

Jag har länge varit sugen på att testa business loungen ombord på Tallink & Silja Lines fartyg M/S Star som trafikerar linjen Tallinn <> Helsingfors. Fartyget kan ta 2080 passagerare och trots den korta överfarten på bara två timmar så finns det ändå 130 hytter ombord med totalt 520 bäddar. Men samtidigt så lämnar det mycket utrymme för restauranger, butiker och två lounger ombord. En annan intressant detalj är att M/S Star även inrymmer världens första Burger King restaurang. Men nu mer så finns det även en ombord på systerfartyget M/S Megastar som trafikerar samma linje.

Tallink Star Business Lounge | Grattis Världen - Reseblogg | www.grattisvarlden.seTvå lounger ombord

Ombord på M/S Star så finns det två lounger att välja mellan och båda bokas som tillval vid bokningstillfället alternativ till däcksplats. Båda loungerna påminner mycket om klassiska flygplatslounger. Men den stora skillnaden att man har utsikt över Finska viken och att det gungar lite.

  • Star Comfort Class kostar 190 kr (€20) extra per person – här  ingår snacks, kaffe, te, läsk, trådlöst internet och dagens tidning.
  • Business Lounge kostar 600 kr (€65) extra per person – här ingår mat och dryck från buffén, trådlöst internet och dagens tidning.

Men i det här blogginlägget så kommer jag helt att fokusera på Business Loungen. Och tyvärr så tycker jag inte att det här blogginlägget ger loungen den rättvisa som den faktiskt förtjänar. Just för att det fortfarande serverades frukost under min avgång klockan 10:30. Annars så serveras en mindre middagsbuffé som dukas upp med både varma och kalla rätter.

Tallink Star Business Lounge | Grattis Världen - Reseblogg | www.grattisvarlden.seFrukosten i loungen 

Jag måste säga att jag tycker att frukosten i loungen var riktigt bra! Och höll samma standard som många Radisson Blu och Hilton hotell som jag har bott på genom åren. Så det hade varit riktigt kul att även prova utbudet som serveras på senare avgångar.

Tallink Star Business Lounge | Grattis Världen - Reseblogg | www.grattisvarlden.seVarm och kall frukost

Utöver grönsaker, ostar, olika charkuterier, fil, yogurt och bröd så fanns det även varm frukost i form av bacon, äggröra, korv, kokta ägg, havregrynsgröt och minipannkakor. Men personligen så saknade jag den stekta potatisen, grillade tomaten och de vita bönorna som hör en riktig rallarfrukost till..

Tallink Star Business Lounge | Grattis Världen - Reseblogg | www.grattisvarlden.seFinskt och estniskt i kakbuffén

Efter avgång började även kakbuffén att dukas upp. Mest finska och estniska bakverk som jag känner igen från mina många resor till Tallinn och Helsingfors. Och självklart även det obligatoriska finska marmeladgodiset som återfinns på varenda buffé som guppar runt Östersjön!

Tallink Star Business Lounge | Grattis Världen - Reseblogg | www.grattisvarlden.seÖl på tappkran?

Tyvärr så drar det ner lite av premium känslan som man trots allt har lyckats bygga upp. Och visst är det standard i många flygplatslounger. Men utbudet av starksprit var desto bättre och innefattade cognac, likörer och en skvätt whisky. Dessutom finns det en riktig kaffemaskin med bönor och ett brett utbud från svart till espresso, men ingen varm choklad?

Tallink Star Business Lounge | Grattis Världen - Reseblogg | www.grattisvarlden.seMiddagsbuffén dukas upp 

När vi närmar oss Helsingfors så börjar middagsbuffén dukas upp. Och bara utbudet av sallad ser verkligen lovande ut! Så jag kommer nog att resa den här sträckan inom kort för att prova även den.

Tallink Star Business Lounge | Grattis Världen - Reseblogg | www.grattisvarlden.seMen är det värt 600 kr?

Jag tycker faktiskt att det kan vara värt pengarna trots att det bara rör sig om en två timmar lång resa. För man får sitta i en lugn miljö och kan koppla av och njuta av det som serveras. Nu åkte jag förvisso en onsdag i december. Men det var ändå mycket folk huller om buller i korridorerna ombord på båten. Så hur det är en sommardag kan jag bara spekulera i. Men om du precis som jag uppskattar att kunna luta dig tillbaka i en bekväm fåtölj med lite att äta så är det klart värt priset. Men se till att boka in en eftermiddagsavgång när det serveras middagsbuffé. För frukosten motiverade inte priset på den här resan.

Läs mer: Club One: Tallink & Silja Lines bonusprogram

Har du besökt Central Park Zoo eller har du andra tips för New York? Eller någon fråga? Skriv en kommentar här under. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa Grattis Världen på Instagram. Dela gärna det här blogginlägget med dina vänner.

6 kommentarer

    1. Tack! Ja du kan absolut använda dina Club One poäng för att boka business loungen. Men ett gott råd är nog att di bokar en eftermiddagsavgång. Så att du får tillgång till buffén och inte bara frukosten som i mitt fall.

  1. Många lounger kostar mer än det smakar tycker jag. Självklart kan det vara värt pengarna om man ska ha ett telefonmöte eller behöver lugn och ro av andra anledningar. Men generellt avstår jag från de tjänsterna när jag reser. Tack för inblicken!

    1. Så är det absolut, men sen finns det även guldkorn som värda sitt pris. Jag har besökt över 200 lounger genom åren, mycket tack vare min status hos olika flygbolag. Det kommer att komma många inlägg om lounger samt hur man som sällan resenär kan få tillgång till dessa.

  2. Intressant, jag har varit nyfiken på denna rutt 😃 Frukost är viktig tycker jag. Det lät dyrt med 600 kr extra men kul att du tyckte det var värt det. En massage går ju också över fort och kostar ungefär lika mkt och här får man ju en hel upplevelse 😃

    1. Ja det är ju en udda rutt för oss svenskar. Men perfekt om man vill kombinera två intressanta huvudstäder 🙂 Nej du har en stor poäng i det du skriver. Men om man ska prova loungen så tror jag att eftermiddagsturerna med varm mat är mer prisvärd.

Lämna en kommentar

You have to agree to the comment policy.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.