Det blev en heldag i Tallinn och en heldag i Helsingfors för mina Finnair vouchers

0
95

hel-tllDet blev en heldag i Tallinn och en heldag i Helsingfors

I april så skrev jag ett blogginlägg om att jag hade två vouchers från Finnair som låg och skräpade. I fredags så kom jag på att dessa skulle brinna innan den 16:e september. Efter en snabb check på FInnairs hemsida så hittade jag en resa till Tallinn via Helsingfors. Det fann säven en biljett som erbjöd en stayover på 7 timmar i Helsingfors på hemvägen. Så jag skrev ner samtliga flightnummer och skickade ett mail till Finnairs biljettkontor, enligt anvisning och allt var frid och fröjd. Fakirflyg från Bromma till Helsingfors och kort transfer vidare till Tallinn. Med en morgonflight tillbaka till Helsingfors dagen efter och sedan en kvällsflight hem till Arlanda. Men när jag fick svar så visade det sig att som vanligt så blir inget som det är tänkt..

Jag hade skrivit i mitt mail att jag även var intresserad av att göra en stopover i Helsingfors eftersom Finnair erbjuder detta kostnadsfritt. Och där med kunde tänka mig en extra resdag. När jag fick svar från biljettkontoret så hade jag självklart fått ett helt annat routingförslag dessutom med andra datum. Dock så var det mycket bättre än den ursprungliga resan som jag fått upp på hemsidan.

Tack Finnair för bättre routing

Nu skulle jag istället resa senare från Arlanda med någon timme längre transfer på Helsingfors flygplats innan avresa till Tallinn. Dessutom så skulle jag få en kvällsflight från Tallinn dagen därpå med en övernattning i Helsingfors och sedan sista flighten klockan 23:30 hem till Stockholm. Vilket skulle innebära att jag skulle få en stressfri heldag i Helsingfors som jag har tänkt besöka hela sommaren för att besöka den gamla svenska sjöfästningen Sveaborg som även är känd som ”Nordens Gibraltar”.

Dessutom så blev jag informerad om att min ena voucher hade gått ut den 7:e september och det medförde att min resa skulle kosta mig ytterligare 45 euro. Vilket jag kan acceptera utan några som helst invändningar då resan ändå blev så pass billig.  Så nu behöver jag bara bara att betala resan samt boka ett hotell i Helsingfors. För jag har redan en öppen bokning på Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel i Tallinn. Ett hotell som jag har bott på tidigare och varit riktigt nöjd med.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.