Fem dagar i Tallinn med en kryssning till Sverige 

0
66

Fem dagar i Tallinn med en kryssning till Sverige

Tidigare i december besökte jag Tallinn och nu var det dags för ett återbesök i vår närmastes huvudstad endast 35 mil från Sverige. Den här gången i samband med SAS Bonus Challenge. Utresa på måndagen och hemresa på fredagen, med två kryssningar där emellan. Från början var tanken att jag skulle haft med mig en polare. En sån där lagom kaxig rackare som alltid påstår sig vara sugen på att dricka sprit ute på öppet vatten. Men när jag målade upp mitt tänkta reseschema så hoppade han av med buller och bång.. Vilket ställde till det för mig med tanke på att jag även hade bokat en kryssning till Tallinn på måndagen. Så det slutade med att jag fick ta mig till Värtahamnen klockan 17:00 för att checka in på båten och lämna mina resväskor. Därefter ta mig ut till Arlanda för att flyga till Tallinn med SK1771 som skulle lyfta klockan 21:00. Jag hann även med en snabbvisit i loungen för att hitta något att tugga på.

Park Inn by Radisson Meriton Hotel Tallinn | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.sePark Inn by Radissin Meriton Conference & Spa Hotel

Väl på Tallinn Airport så gick det förvånansvärt snabbt att få taxi och efter en kortare taxitur så landar jag vid mitt hotell. Park Inn by Radisson Meriton Hotel Tallinn där jag skulle spendera natten. Trevligt och rätt så modernt hotell centralt i Tallinn.

Vad gör man när det inte finns ett dugg på hotellet att äta?

Åtminstone inte före klockan 06:30? Man gör precis som hemma i Svedala. Man ger sig ut på stan för att hitta något att att tugga på. En snabbkoll på Google Maps visar att det ska finnas ett nattöppet McDonalds ca 980 meter från hotellet. Vilket skulle få fungera som nödproviant. Så jag trotsade Kung Bore och gav mig ut i snöstormen för att leta reda på den sunkiga snabbmaten för att fylla min kurrande mage.. Dock så skulle det visa sig att att det var stängt! Så jag gick tillbaka till Statoilmacken som jag nyligen hade passerat på vägen. Väl där inne så såg jag att det fanns någon form av wrap för €4:50. Två wrap, några wienerbröd och en flaska iste senare begav jag mig åter till hotellet för att frossa i min nyinköpta festmåltid. Där efter blev det någon timmes sömn för att sedan hugga in på frukostbuffén.

Kryssning till Stockholm 

Efter en välbehövlig hotellfrukost så gick jag återigen tillbaka till rummet för att lägga mig tillrätta och sova någon timme. Efter utcheckningen tog jag en taxi ner till Terminal D därifrån Tallink Silja Line utgår med sina fartyg. Dock visade det sig att jag inte fick kliva ombord före klockan 16:00! Så jag hade inget annat val än att sätta mig på en bänk och vänta. Men jag är van med att försdriva tid på diverse flygplatser. Så det var bara att fördriva tiden med att se på film. Jag var ändå på tok för trött för att orka låsa in mina väskor och ta mig upp till Gamla stan.

Välkommen ”hem” till mig..

Väl ombord så gjorde jag mig så hemmastadd som man kan göra sig i en B-hytt (8 kvadratmeter) på en optimistcontainer som korsar Östersjön.. Och jag brukar ju säga att man ska ta sina hotellrumsbilder först efter att man har gjort sig hemmastadd. Och det borde väl i allra högsta grad även gälla båthytter?Och det är nog första gången som jag verkligen har sovit som en prins på en båt utan omättliga mängder alkohol. För jag tvådäckade i sängen en kvart efter att jag hade lagt mig till rätta för att vila. Jag märkte inte ens att vi lämnade hamnen och satte kurs mot Åland.

Grill House M/S Romantica | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seMiddag i Grill House på M/S Romantica 

Efter att ha sovit ett antal timmar i hytten så vaknade jag sakta till liv och insåg att det kanske var dags för lite krubb. Så jag valde att testa Grill House restaurangen ombord. Det fick bli grillad gårdskyckling med sallad, pommes och bearnaisesås. Trots den minimala portionen så smakade det faktiskt riktigt bra för att vara ombord på en båt. Kvällen avslutades med en vända i taxfreebutiken innan jag åter igen sjönk ner i min sjömansbädd för att sova resten av natten innan vi skulle anlända till Stockholm.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.