Flaskpost med tankar om framtiden från en strandad resenär

6
211
Flaskpost

Flaskpost med tankar om framtiden från en strandad resenär

Den senaste månaden har väl knappast lämnat någon oberörd? Vi befinner oss i en minst sagt bisarr situation där hela världen har stängt ned sina gränser, resebranschen går på knäna och hundratusentals människor riskerar att förlora sina arbeten. Men allt är inte en dystopi och jag spår en ljusare framtid.

I det här inlägget tänkte jag därför ge dig som läsare en uppdatering om bloggens nuvarande och framtida situation. Eftersom att jag mer eller mindre har haft hela våren uppbokad med flera resor och ett schema med nästan 90 resdagar fram till slutet av maj. Har jag slaviskt följt utvecklingen och information från ambassader, myndigheter och branschen i stort. Flera veckors planering har helt enkelt fått flyttas till framtiden..

Men först backar vi bandet..

När jag den 10 februari stod på Arlanda och skulle checka in mina resväskor inför min resa till Los Angeles. Fick jag frågan om jag besökt Kina under de två senaste veckorna? Vid gaten på Kastrup en dryg timme senare upprepades frågan om jag besökt Kina? Drygt en timme senare vid gaten på Kastrup upprepades frågan på nytt om jag besökt Kina?

Väl på flygplatsen i Los Angeles visade det sig att vi landat efter en flight från Sydkorea. Om du har sett filmen UP in the Air, vet du att det har sina fördelar att köa med sydostasiater. Det visade sig att ovanligt måna av dem bar munskydd. Det låter kanske som en varningsklocka? Men det är inte alls ovanligt att framförallt asiater bär munskydd på flygplatser för att inte smitta ned andra med diverse förkylningsvirus.

När det till slut var min tur att få svara på alla frågor från den kvinnliga U.S. Customs and Border Protection agenten. Upprepades frågan för tredje gången om jag besökt Kina? Eftersom att kön hade tagit ovanligt lång tid passade jag på att fråga om USA infört några inreserestriktioner mot fler länder än Kina? Svaret var nej, men att just sydostasiater fick svara på några extra frågor.

Där och då hade jag inte ens i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig hur världen skulle vändas upp och ned.. För jag var helt övertygad om att det nya Coronaviruset främst skulle spridas inom Kina och Sydostasien i likhet med tidigare utbrott. Dock fick det mig att börja fundera över min resa till Hong Kong senare i februari?

Kommer jag fortsätta publicera innehåll?

Självklart! Även om det såklart är tråkigt att rådande omständigheter och framförallt att läsa om andras semesterplaner som smulades sönder.. Kommer ändå flitens lykta lysa flitigt hemma hos mig. Faktum är att jag trots allt kommer få mycket tid över till att skriva klart och publicera inlägg i en högre grad. Skrämmande nog har jag över 800 utkast om resmål, tips och mycket annat. Vissa utkast är så gamla att jag började skriva på dem när jag bodde på Malta 2014.

***

Har du några önskemål om vad du vill läsa om? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Eller lämna en kommentar om jag har missat något viktigt i min guide. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

6 COMMENTS

  1. Tråkigt med alla dina inställda resor. Men du verkar hålla humöret uppe 😁 Ser fram emot att läsa dina kommande inlägg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.