The Blue Hole på ön Big Pine Key i Florida Keys

8
64

The Blue Hole på ön Big Pine Key i Florida Keys

The Blue Hole är ett övergivet och vattenfyllt stenbrott som naturen har tagit tillbaka på ön Big Pine Key nere i Florida Keys. Om du gillar natur och djurliv så är The Blue Hole ett självklart stopp på väg ner till Key West.

Stenbrottet bröts under 30- och 40-talet för att förse lokala vägar med grus samt för att underhålla Henry Flaglers järnväg Overseas Railroad. Som sträckte sig från Florida City på fastlandet ner över öarna till djuphamnen i Key West Harbor.

Sedan 1958 ingår området runt The Blue Hole i National Key Deer Refuge. Som är ett naturreservat för att skydda vilda djur och växter. Här kan du få syn på ett flertal fågelarter, sköldpaddor, ormar, alligatorer, gröna leguaner och de små hjortdjuren Key deer som är helt unika för Florida Keys.

The Blue Hole är en vacker plats som lokalbefolkningen håller ett öga på och stolt sköter om. När jag promenerade längst den asfalterade stigen som sträcker sig runt området. Träffade jag Ella och Zoey som hade lämnat snökaoset uppe i Philadelphia, PA och kört söderut för en långweekend nere i Key West.

Under vår lilla pratstund kommer en äldre kvinna med sin hund längst stigen och börjar småprata med oss. Det visade sig att hon har bott hela sitt liv på Big Pine Key och sedan drygt 40 år bor i huset som man enligt henne kunde se från vägen.

Hon berättade om djuren och växterna i området, samt att vi inte behövde oroa sig för alligatorerna som inte blir speciellt stora och främst livnär sig på fisk och amfibier. Även om det händer att en och annan fågel hamnar på menyn.

Hon berättade även om Jack C. Watson Nature Trail som ligger några minuter bort med bil från The Blue Hole. Där det finns ett flertal kortare vandringsleder med ett rikt djur- och växtliv. Och jag kan bara hålla med om att det är värt ett besök.

The Blue Hole Big Pine Key Florida Keys
En liten alligator som låg precis nedanför utsiktsplatsen

Bra att veta om The Blue Hole

 • Hela området runt The Blur Hole ingår i National Key Deer Refuge, därför är alla djur och växter skyddade enligt lag.

 • Här finns en av Florida Keys största populationer av Key deer.

 • Man rekommenderas att hålla sig på stigen eftersom att det finns mycket Poisonwood-träd i området. Växten påminner om murgröna och det är särskilt bladen och mjölksaften som är giftiga och kan orsaka feber och kräkningar.

 • The Blue Hole består främst av sötvatten och är beroende av nederbörd för att fyllas på.

 • Blue Hole är faktiskt ett slukhål som expanderar genom att kalkstenen bryts ned genom vittring.

Hitta hit

The Blue Hole ligger precis invid vägen Key Deer Blvd. Från parkeringsplatsen finns det en asfalterad promenadväg som dels leder till den handikappanpassade utsiktsplatsen men även stigen runt hålet.


Har du besökt någon av öarna i Florida Keys? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

8 COMMENTS

 1. Vi besökte Blue Hole 2014 när vi var i Key West. Vi spenderade över en timme där bara med att hitta på alla djur som fanns där. Det är nästan svårt att förstå att det finns så mycket vegetation på öarna som annars är ganska kala.

  • Nej det är fascinerande och så många olika former av vegetation. Många kör ju bara raka spåret på US Route 1 och missar mycket som finns att se på öarna.

 2. Vi åker till Florida i höst och tänkte även besöka Key West. Hur långt är det till Big Pine Key därifrån?

  • Det är drygt 29 miles (46 km), men det tar nästan en timme att köra. Det är relativt låga hastighetsbegränsningar på öarna nere i Florida Keys. Det är inte ovanligt med 35 mph (56 km/h). Men The Blue Hole är absolut värt ett besök och från huvudvägen US Route 1 är det ungefär 10 minuters körning dit.

 3. Tack för informationen. Jag och min man har bara rest på kryssningar från Miami. Men vi kanske borde besöka Key West. Kan du rekommendera det för två pigga pensionärer? Nvh Margareta

  • Absolut, trots att Key West är ganska turistigt så finns det något för alla. Men om ni ska åka hela vägen ner kan jag rekommendera att ni även stannar till på andra öar i Florida Keys. Just för att det finns så pass mycket att se och uppleva.

 4. Vet du hur det är med vandringsleder på öarna i Florida Keys? Eller på några andra platser i Florida? 😎

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.