Tulpaner, träskor och gamle farbror van Gogh

0
58
Logo | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Amsterdam
Till att börja med så ska vi ta och reda ut en sak innan vi fortsätter. Vi ska börja med en geografi- och historielektion, för kan du skilja på landet Nederländerna och regionen Holland? För Nederländerna kallas ofta för Holland vilket är en relativt allmän synonym. Holland är i själva verket en region som är uppdelad mellan de nederländska provinserna Nord- och Sydholland.

Under 2.000:- per huvudstad

Sist var det en händelserik weekendresa till Warszawa. Och nu planerar jag inför en resa till Amsterdam, men däremellan kommer en resa till Luleå och Boden. Någon läsare kanske tror att jag fått hybris och ska försöka bocka av alla Europas huvudstäder. Dels så har jag tillgång till väldigt förmånliga resor med SAS. Men jag jagar även efter ett SAS Eurobonus Gold, än så länge är jag bara Silver. Samt att jag samlar på hotellnätter hos Club Carlson.

Den här gången så ska jag lyckas uppleva mer av Amsterdam än vad jag har gjort under tidigare besök. Bortsett från att Amsterdam mest är känt för sina  många coffeeshops och det ökända Red Light distrikt. Så bjuder staden på en lång historia av handel och många intressanta museum. Grattis Världen kommer garanterar att återkomma med ett längre inlägg om tulpanernas huvudstad. Och vilka av alla de hundratals olika turistfällorna som jag planerar att avlägga en visit hos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.