Utan snus i två dagar försmäktar vi på denna ö

0
275

Utan snus i två dagar försmäktar vi på denna ö

Vem kan glömma scenen när Pippi, Tommy och Annika är skeppsbrutna och ska skicka flaskpost? För även om inte jag heller snusar. Så börjar jag redan nu efter fem veckor här på ön sakna en del typiskt ursvenska varor.

Men för den som har lite koll på Malta känner säkerligen till alla MaltaSvenskars våta dröm, Swedish Delights, butiken som säljer allt från Dillchips till Äppelmos. Även om jag mer eller mindre bor granne med med Swedish Delights kan jag inte direkt påstås vara en frekvent kund. Man skulle kunna beskriva butiken som en hybrid av en 7-Eleven och Norrländsk närbutik i obygden. Utbudet är rätt begränsat och hyllorna dignar ofta länsade på godsaker och personalen skyller på försenade leveranser. I 5 veckor har jag tvingats äta någon sablans smaklös Lätta-kopia just för att Swedish Delights inte får sin leverans av Bredgott någon gång.

Värt att nämna är kanske också systerbutiken,  Candynavia som främst säljer svenskt lösgodis. Fastän butikens affärsidé knappast är unikt så har dem ändå monopol på att förse oss närmare 8.000 svenskar som saknar sitt fädernesland med julmust och fryst kebabpizza. Så om du läser Grattis Världen och känner för en förstklassig idé att öppna en butik med just svenska produkter på Malta så kontakta mig! Jag har goda affärskontakter på än med både mäklare och andra entreprenörer. Tyvärr har jag redan andra projekt på gång och hoppas därför att någon förverkligar detta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.