Vad älskar du med att resa? Avkopplingen, upplevelserna, människorna?

6
67

Inlägget ingår i mitt ambassadörskap för Momondo under 2019

Vad älskar du med att resa? Avkopplingen, upplevelserna, människorna?

Jag har tidigare berättat om hur jag har gått från ungdomens tågplankande land och rike runt med min färdigpackade olivgröna persedelpåse från Försvarsmakten. Till att bli en medveten resenär med kabinväska och ett nördigt intresse för statuskort och bonuspoäng. Men min passion för att resa är minst lika starkt nu som då. Och min lust att upptäcka nya platser och kulturer har bara blivit starkare.

För många är resandet ett sätt att koppla av och för andra är det ett sätt att aktivera sig. Oavsett vilken typ av resenär du än är så vet jag att du kommer hålla med mig om en sak. Att det finns på tok för många platser uppskrivna på den där bucket listen. För frågan är ju om vi någonsin kommer hinna pricka av alla punkterna när den ständigt fylls på med nya och och intressanta platser man vill besöka?

Efter att jag startade Grattis har jag kommit i kontakt med hundratals människor som vill berätta sina anekdoter eller som helt enkelt har bett om tips och råd inför sina resor. Det har lärt mig att alla ser saker från olika perspektiv. Medan vissa av oss vill optimera vår poängintjäningen för kommande resor vill andra boka sina resor så enkelt som möjligt.

Tack vare mitt ambassadörskap för momondo har jag även kommit i kontakt med nya människor från flera länder som gästvänligt vill visa upp sina städer och regioner för mig. Så när du åker på din nästa resa försök lära känna några locals som du sedan kan hålla kontakten med. Dels för att få tips om sånt andra turister missar. Men framförallt för att få nya vänner som du sedan har möjlighet att visa dina egna hemtrakter.

Så varför inte redan nu kolla in hos momondo som erbjuder prisvärda flyg, hotell och hyrbilar. Vem vet du kanske hittar nästa resa redan nu? @momondo, #owtravelers #admomondo

***

Vad älskar du med att resa? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn!

6 COMMENTS

  1. Fint och klokt skrivet 🙂 Jag reser främst för att jag älskar att träffa människor och prova nya maträtter. Du kan verkligen sätta ord på perspektiven.

  2. Jag reser för att jag gillar mat och öl. Framförallt till Centraleuropa som Tjeckien, Rumänien, Ungern och Polen. Bra och riktig mat med gott öl. Har du tips på andra länder som har liknande mat?

    • Jag uppskattar också de ländernas matkultur. Och för att komma med ett tips så tror jag att du skulle gilla länderna i Baltikum. Matkulturen skiljer sig lite åt från det centraleuropeiska köket men det finns mycket att upptäcka och många goda öl.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.