Varberg — Sveriges okrönta surfinghuvudstad

8
123
Varberg surfing
Varberg surfing

Sveriges surfhuvudstad Varberg

Kanske förknippar du främst surfing med mer exotiska platser som Hawaii, Kalifornien och Australien? Men bland surfare har Varberg i Halland länge varit känd som Sveriges okrönta surfinghuvudstad! Här frodas surfingkulturen och lockar till sig surfare från hela världen som vill rida på några av Europas bästa vågor. Vindsurfing och kitesurfing är också otroligt populärt i regionen.

Apelviken och Läjet är de absolut mest besökta surfingstränderna i Sverige och det var även här som vindsurfing fick sitt fäste och började utvecklas. Med sommarens rådande reserestriktioner är Varberg perfekt om du vill surfa oavsett om du är proffs eller aldrig tidigare stått på en surfingbräda. Som nybörjare kan du välja mellan flera surfingskolor som håller till i Varberg.

Visst, vattentemperaturen är lägre här än vid sydligare breddgrader och det krävs våtdräkt för att surfing. Men jag kan garantera att du kommer uppskatta vågorna här i Kattegatt på Västkusten. Varberg är faktiskt mer än bara bara sin surfing och jag rekommenderar dig att göra ett besök här under sommarmånaderna när solen värmer och gatorna myllrar av liv.

Resa till Varberg

Varberg är en härlig turiststad med strax över 20.000 invånare i norra Halland och belägen ganska precis mitt emellan Göteborg och Halmstad ungefär 70 km från respektive stad. Om du vill tågluffa i sommar erbjuder flera tågbolag tågluffarkort för hela familjen och då är Varberg ett självklart stopp på resan.

Alternativt kan du flyga till antingen Göteborg Landvetter Airport (GOT) eller till Halmstad City Airport (HAD). Från båda städerna tar du sedan till Varberg på 40 minuter med tåg. Som bonus får du njuta av vackra vyer över den svenska västkusten.

***

Har du surfat någon gång? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn!

8 COMMENTS

  1. Jag hade ingen aning om att Sverige hade såhär bra surfvatten 😀 Kul att alltid lära sig nya saker av din blogg.

  2. Varberg är så mysigt! Mina kusiner hade stuga där nere när vi var yngre. Sen fanns många snygga killar att titta på i Apelviken haha 😀

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.