Home Res med Flygbolag & Flygplatser Världens top 20 mest trafikerade internationella flyglinjer

Världens top 20 mest trafikerade internationella flyglinjer

0
68
Kuala Lumpur Singapore

Kuala Lumpur Singapore Världens top 20 mest trafikerade internationella flyglinjer

Varje år genomför företaget OAG en undersökning där man rankar de 20 internationellt mest trafikerade flyglinjerna i världen. Den senaste undersökningen visade att flyglinjen mellan Kuala Lumpur – Singapore hamnade på första placeringen med imponerande 33.537 flightier!

Mätningen genomfördes under en 12 månadsperiod fram till februari 2018. Flygtiden är knappt en timme mellan Singapore och Kuala Lumpur. Därför planeras det för en helt ny höghastighetsjärnväg som ska binda samman städerna och konkurrera med flyget.

På andra placering hamnade flyglinjen Hong Kong – Taipei, Jakarta – Singapore på tredje placering, Hong Kong – Shanghai på fjärde och  Jakarta – Kuala Lumpur på femte. Vilket är intressant med tanke på att samtliga topp fem placeringar är belägna i Asien.

Mayur Patel som är regional försäljningsdirektör JAPAC för OAG, säger;

–Med tanke på den starka expansionen av flygtrafiken i Asien och Stillahavsområdet och den hårda konkurrensen mellan flygbolagen i regionen så är det inte helt otroligt att 14 av världens mest trafikerade rutter.

Undersökningen visade också att 14 av de mest trafikerade flyglinjerna i världen är till en stad i Asien. Varav Hongkong är den mest trafikerade asiatiska flygplatsen med sex egna rutter.

Fakta om OAG

OAG är ett multiglobalt flyginformationsföretag baserat i Storbritannien som tillhandahåller analytiska verktyg för flygmarknaden. OAG är mest känd för sin databas med statistik från mer än 900 flygbolag och över 4000 flygplatser joden runt. www.oag.com

Världens internationellt mest trafikerade flyglinjer top 20

Om du har flugit mellan asiatiska länder så är möjligheten ganska stor att du faktiskt har rest via någon av världens internationellt mest trafikerade flyglinjer. Själv har jag hunnit med * några på listan.

[table id=5 /]


Har du flugit någon av dessa topp 20? Vilken linje flög du? Lämna gärna en kommentar här under. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook samt följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.