Viking Line — Inside Comforthytt ombord på M/S Mariella

6
136
Inside Comforthytt MS Mariella Viking Line
Inside Comforthytt MS Mariella Viking Line

Inside Comforthytt ombord på M/S Mariella

Tidigare i veckan åkte jag på en 40-timmarskryssning till Helsingfors med Viking Line M/S Mariella för att delta på MATKA Nordic Travel Fair. Eftersom att jag nu mer föredrar att resa lite bekvämare föll mitt val av en Inside Comforthytt med en 140 cm dubbelsäng. Det här inlägget kommer helt fokusera på hyttkategorin så att du enklare ska kunna avgöra om den passar dig nästa gång du ska boka en resa till den finska huvudstaden.

Hytten

Viking Line själva beskriver hyttkategorin enligt följande: Bekväm Comforthytt för två personer på innerdäck 5 och 6. Hytten har en 140 cm bred dubbelsäng med tjocka madrasser för att garantera en god natts sömn. Inget utrymme för extrasäng. Hytten har också TV och hårtork. Yta 8,4 m².

  • Sängen

Viking Line skryter med att sängen har tjocka madrasser för att garantera en god natts sömn ombord. Absolut, madrassen är bekväm och skarvfri med en tjock bäddmadrass. Även om sängen inte kan jämföras med en hotellsäng är den ändå betydligt bekvämare än de smalare kojplatserna i de billigare hyttkategorierna ombord. Dock är kuddarna aningen tjocka för min smak. Men det är ju högst individuellt och vägs upp av de tjocka täckena. 

  • Eluttag och belysning

Något jag alltid värdesätter när jag reser är genomtänkta eluttag! Inside Comforthytten har ett eluttag på var sin sida om sängen ovanför sängborden. Vilket underlättar väldigt mycket om man behöver ladda elektronik som man vill ha tillgänglig i sängen. Det finns även ett eluttag vid sminkbordet. Hyttens belysning är reglerbart där man kan välja mellan hatt ha alla ljuskällorna tända eller bara de mer stämningsfulla och vilsamma ljusslingorna bakom panelerna.  

  • Badrum

Badrummen ombord i mellanklasshytterna hos de allra flesta rederierna brukar ofta dra ner helhetsintrycket och lämna en del att önska. Men jag måste medge att badrummet i min hytt kändes fräscht med sitt blåa mosaik. Till och med duschtvålen luktade gott även om jag alltid tar med min egna. 

  • TV och kanalutbud

Hytten är utrustad med en uppskattningsvis 24 tum stor platt-TV som är utrustad med både 3,5 mm uttag och HDMI-anslutning. Väggfästet är dessutom ställbart och kan enkelt vinklas i flera positioner. Däremot är kanalutbudet begränsat till SVT1, SVT2 och TV4 samt några för mig okända finska kanaler.

  • WiFi

Viking Line erbjuder sina passagerare kostnadsfritt WiFi som du enkelt ansluter till via deras app. Jag hade full teckning i min hytt 6307. Dock går det inte att använda uppkopplingen till att streama film. Men uppkopplingen fungerar utmärkt för sociala medier samt arbete. 

Sammanfattning

Inside Comforthytt är ett trevligt hyttalternativ för dig som vill bo lite bekvämare ombord men inte behöver sjöutsikt. Om du vill sova ordentligt bör du ta med dig ett par öronproppar eftersom att luftventilerna i hytten låter ganska illa. Ett annat råd är att ta med dig egna handdukar om du vill kunna använda något som är större än ett höftskynke. En annan sak jag reagerade över var att min papperskorg inte hade tömts under dagen när jag var i land.

***

Har du bott i en Inside Comfort hytt ombord på M/S Mariella? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

6 COMMENTS

 1. Jag har på kort tid åkt två gånger med Mariella och haft två olika sorters comforthytt. Min åsikt är att de är väldigt bekväma om än att temperatur regleringen varit nästintill trasiga i båda hytterna.

  Ett plus är att man får ta med sig hem allt som finns i kylskåpen.

  En högre kategori comforthytt.

  • Ja jag har också märkt att det är lite 50/50 att temperaturregleringen fungerar oavsett rederi. Jo precis, kulskåp är en rejäl komforthöjare oavsett om det är en hytt eller hotellrum.

 2. Vi reser alltid i de bättre hytterna. Vi vill sova bekvämt och gärna ha havsutsikt för att njuta av den vackra skärgården. Din hytt påminner om den som finns på Birka Cruises.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.