Hitta den bästa platsen på flygplanet med SeatGuru

7
107
seatguru

Hitta den bästa platsen på flygplanet med SeatGuru

Bryr du dig om vilket säte du får ombord på flygplanet när du ska flyga? Om du vill vara på den säkra sidan för att hitta den bästa platsen ombord ska du läsa det här inlägget. För det är helt enkelt så att vissa säten är bättre än andra och så klart är vissa sämre..

Ett av mina favoritverktyg när jag bokar mina flygbiljetter är SeatGuru. Eftersom att det hjälper mig att alltid hitta de bästa platserna ombord. Framförallt när jag ska resa med ett nytt flygbolag eller med en flygplansmodell som jag inte har hunnit nörda ner mig i än.

SeatGuru
SeatGuru

Så här använder du SeatGuru

SeatGuru.com är en webbplats som tillhandahåller massvis med information och recensioner av olika flygbolag och deras flygplansmodeller. I huvudsak finns det två enkla sätt att få fram den information du behöver för att göra ditt sätesval.

  • Om du redan vet vilken flygplansmodell resan kommer utföras med kan du enkelt söka direkt på flygbolag samt flygplansmodell.
  • Om du inte har den informationen kan du istället söka på flygbolaget, datum samt flightnummer om du har det.
SeatGuru

SeatGuru

När du söker den informationen kommer du få fram en seatmap med ett färgkodat system. Som identifierar vilka säten som är bra, mindre bra och rent av dåliga. På seatmapen kommer du även se vart toaletter, pentryn, nödutgångar etc finns. SeatGuru tillhandahåller även allmän information om vilka kabinklasser som erbjuds ombord (ekonomi, ekonomi extra, business class samt first class).

Slutsats om SeatGuru

Inte alla gångplatser eller fönsterplatser är lika bra. Så gör dig själv en tjänst och använd SeatGuru för att hitta de bästa platserna ombord nästa gång du bokar en flygresa. Undvik helt enkelt att bli inträngd på en fönsterplats som faktiskt saknar fönster eller en gångplats som är belägen precis vid toaletterna.


Bryr du dig om vilken plats du får ombord? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hör

7 COMMENTS

  1. Tack för bra information! Jag och maken bokar alltid platser så att vi får sitta tillsammans. Men jag visste inte att det kunde skilja så mycket mellan olika platser.

    • Tack själv! Nej det är nog inte många som tänker på det. Men det är faktiskt ganska stor skillnad mellan olika säten. Framförallt när det kommer till större flygplan.

  2. Onödigt och dyrt när dom pengarna kan användas till annat. Men skulle jag flyga långt skulle jag kanske göra det. Då ska jag komma ihåg ditt tips.

    • Allt är ju relativt och beroende på vad man prioriterar. Ja framförallt på långresor kan det vara ruskigt skönt att sitta lite bekvämare.

  3. Jag lägger bara ner tid på att leta efter bästa platsen om jag ska flyga långt. Inom Europa bryr jag mig inte så mycket om vart jag sitter i planet. Men min chef lägger mycket tid på att välja platser när vi ska på tjänsteresor.

  4. *räcker upp en hand* Det är ju förbövulen ditt fel att jag inte kan resa som en normal människa längre. Nu försöker jag alltid göra allt så billigt och bekvämt som möjligt..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.