Seattle — tågresor till Chicago, Los Angeles och San Francisco

4
152
Tågresor från Seattle
Tågresor från Seattle BLOGG 2

Drömmer du om att resa med tåg i USA? Då är kanske Seattle en bra destination, det är nästan så långt norrut du kan komma på den amerikanska Stillahavskusten innan du når gränsen till Kanada.

Härifrån kan du korsa delstat efter delstat med ikoniska tåg som Empire Builder till Chicago samt Coast Starlight ner till Los Angeles med ett stopp i San Francisco. Att resa med tåg i USA är varken det snabbaste eller billigaste färdsättet. Men du kommer garanterat få uppleva ett USA som du knappast skulle ha fått se från de stora motorvägarna.

Empire Builder

Empire Bulder - Seattle

Seattle • Spokane • Minot • Minneapolis • St. Paul • Milwaukee • Chicago

Empire Builder följer i pionjärernas fotspår genom majestätisk och väglös vildmark.När tåget rullar in i Montana kommer du korsa Glacier National Park med sina 48 små glaciärer. Därefter kommer du åka över de ikoniska Gassman Coulee Trestle järnvägsbroarna. Innan du får uppleva den glödande natthorisonten i Minneapolis och St. Paul och korsa den mäktiga Mississippifloden innan tåget till slut rullar in på anrika Chicago Union Station, som är flaggskeppsstation för Amtrak och tar upp nio och ett halvt kvarter!

Seattle – Chicago
 Distans: 3.550 km
 Stopp: 39
 Restid: 22 timmar 40 minuter
 Avgångar: Dagligen

Coast Starlight

Coast Starlight

Seattle • Tacoma • Portland • Sacramento • San Francisco • Los Angeles

Seattle är nästan så långt norrut du kan komma på den amerikanska Stillahavskusten innan du når gränsen till Kanada. På sin färd söder ut passerar Coast Starlight de största städerna på västkusten ner mot Los Angeles, tåget gör även ett uppehåll i Emeryville som är den tågstation Amtrak använder i San Francisco. Mellan städerna får du däremot uppleva en tågresa som av många anses vara den mest spektakulära i USA. Med dramatiska snötäckta topparna i Cascade Range och Mount Shasta, frodiga skogar, bördiga dalar och långa sträckor av kusten i Stilla havet ger en fantastisk bakgrund för din resa.

Seattle – Los Angeles
• Distans: 2,216 km
• Stopp: 28
 Restid: 34 timmar, 44 minuter
 Avgångar: Dagligen

Seattle – Emeryville
• Distans: 1461
Stopp: 18
Restid: 21 timmar, 45 minuter
Avgångar: Dagligen

Fler långa tågresor i USA

Totalt har jag skrivit inlägg om långa tågresor i USA från sex olika städer. Här under hittar du de fem andra delarna i serien: 

Superliner

Facebookgruppen

Om du är intresserad av Amtrak rekommenderar jag att du blir medlem i den Svenska Facebookgruppen Vi som vill resa med Amtrak. Där medlemmarna diskuterar resor och annat tågrelaterat i USA.

***

Vilka tågresor drömmer du om? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

4 COMMENTS

    • Det har egentligen inte jag heller gjort tidigare. Med drygt 30 resor till USA kan jag fortfarande räkna antalet längre tågresor på en hand. Jag reste med Pacific Surfliner från Chatsworth till San Diego nu i februari och avslutade med en drygt 340 mil lång road trip. Jo precis, jag har åkt den sträckan med SJ ett par gånger och det är verkligen fint på sommaren, Hela sträckan från Kiruna till Narvik är faktiskt rätt imponerande 🙂

  1. Jag reste med Amtrak från San Francisco till Seattle för några år sedan. En fantastisk resa med ett bekvämt tåg. Det roliga är att man paras ihop med andra resenärer i restaurangvagnen. Du hade rest med pacific surfliner nyligen om jag minns rätt? Den resan drömmer jag om 😍🌴

    • Spännande! Det får du gärna berätta mer om 🙂 Ja precis, jag har också träffat en hel del olika människor på mina tågresor i USA. Det är verkligen ett intressant sätt att få insyn i andras vardag. Ja precis jag reste med Pacific Surfliner nu i februari, en resa som jag kommer göra om nästa gång jag får chansen. Det kommer en reseberättelse från den resan inom kort.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.