7 dagar i Kalifornien utan någon reseplanering

4
199
Los Angeles
Los Angeles

7 dagar i Kalifornien utan någon reseplanering

Om bara några dagar flyger jag till Los Angeles för att spendera en vecka i det soliga Kalifornien. Trots det har jag fortfarande varken planerat eller bokat in något speciellt. Det enda jag vet nu är att jag tänker resa till San Diego med Amtrak tåget Pacific Surfliner. Den ikoniska tågresan tar knappt tre timmar från Los Angeles Union Station och slingrar sig sedan sakta ner längst den amerikanska Stillahavskusten med sina vackra vyer över stränder och vågtoppar.

Väl nere i San Diego är min tanke i första hand att utforska mer av det lokala utbudet av mat och mikrobryggerier som sedan länge har satt staden på kartan. Jag har redan nu en lång lista över matställen som jag vill hinna besöka innan jag drar vidare. Dessutom tänkte jag passa på att ta en promenad över till den mexikanska gränsstaden Tijuana som jag missade förra gången. Främst för att alla som inte har varit där varnar oss andra från att korsa gränsen. Men även såklart för att kunna ge dig som läsare en intressant guide till staden på andra sidan muren.

Det är väl ungefär såhär långt jag har hunnit i min stundande reseplanering. Tidigare idag bokade jag även en hyrbil från Avis som jag kommer plocka upp när jag anländer till San Diego. Frågan är väl främst om jag ska köra tillbaka norrut mot Los Angeles, österut mot Phoenix eller rent av nordost mot Las Vegas?

Ole dole doff. Kinke lane koff.

Om jag kör norrut kommer jag antagligen följa järnvägen upp mot Los Angeles för att utforska de 13 samhällena som Pacific Surfliner gör uppehåll vid under resan mellan städerna. Kanske hittar jag några guldkorn som jag annars bara hade passerat genom tågfönstret.

Alternativ nummer två är ju att köra mot Phoenix, en stad som har lockat mig allt för länge nu. Eller vad sägs om en ökenstad som är omringad av nationalparker. Dessutom är ökenklimatet såhär års under vintern ganska behagligt med sina 23° C. Vem vet, det kanske rent av blir en natt eller två längst någon av alla vandringslederna som finns däromkring.

Samtidigt är ju Las Vegas alltid en kul lekplats för oss vuxna med allt man kan önska sig. Kanske borde jag istället bara följa min första tanke att köra norrut för att hamna i Anaheim och spendera en heldag inne på Disneyland. Den som lever får se vad jag till slut spenderar min tid med.

***

Har du förslag eller något du vill läsa om i Kalifornien? Lämna då gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.