7 dagar i Kalifornien utan någon reseplanering

2
Los Angeles

7 dagar i Kalifornien utan någon reseplanering

Om några dagar flyger jag till Los Angeles för att spendera en vecka i Kalifornien. Trots det har jag egentligen inte planerat eller bokat något speciellt. Det enda jag vet nu är att jag tänker åka ner till San Diego med Pacific Surfliner. Den ikoniska tågresan tar knappt tre timmar från Los Angeles Union Station och slingrar sig sedan längst den amerikanska Stillahavskusten med sina vackra vyer över stränder och vågtoppar.

Väl nere i San Diego är min tanke i första hand att utforska det lokala utbudet av mat och mikrobryggerier som sedan länge har satt staden på kartan. Jag har redan nu en lång lista över matställen jag vill hinna besöka. Dessutom planerar jag att ta en promenad över till Mexiko för att spendera en natt eller två i den mexikanska gränsstaden Tijuana. Främst för att uppleva gränsstaden som alla som inte har varit där varnar oss andra för att besöka.

Det är väl ungefär så långt jag har hunnit i min stundande reseplanering. Tidigare idag bokade jag även en hyrbil från Avis som jag ska plocka upp när jag kommer tillbaka till San Diego. Frågan är väl bara om jag ska köra norrut mot Los Angeles, österut mot Phoenix eller rent av nordost mot Las Vegas?

Ole dole doff. Kinke lane koff.

Om jag kör tillbaka mot Los Angeles kommer jag följa järnvägen norrut för att utforska de 13 stoppen som Pacific Surfliner gör mellan städerna. Kanske hittar jag några nya guldkort som annars bara passerar genom tågfönstret.

Alternativet är ju annars att köra mot Phoenix, en stad som har lockat mig allt för länge nu. Dessutom är staden omringad av nationalparker. Sen är ökenklimatet under vintern rätt behagligt med sina 23° C. Vem vet, det kanske rent av blir en natt eller två längst någon av alla vandringslederna som finns.

Sandaktigt är ju Las Vegas alltid en kul lekplats för vuxna med allt man kan önska sig. Kanske borde jag istället följa min första tanke att följa järnvägen norrut för att hamna i Anaheim och spendera en heldag inne på Disneyland

***

Har du förslag eller något du vill läsa om i Kalifornien? Lämna då gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.