Boktips – Längs spåret: Tågluffa genom Sverige

20
251
Längst spåret Tågluffa genom Sverige
Längs spåret: Tågluffa genom Sverige

Boktips – Längs spåret: Tågluffa genom Sverige

Vill du också tågsemestra hemma i Sverige? I boken Längs spåret: Tågluffa genom Sverige får du tips om — Sex upptäcktsresor, de vackraste sträckorna, de roligaste hotellen och 25 spännande familjeäventyr.

Att se hur landskapet utanför tågfönstret skiftar mellan åker, skog och sjö har för mig alltid varit rofyllt. Nedsjunken med en kopp kaffe ombord på tåget började jag läsa den här boken och kunde genast känna igen mig i flera ruttförslag som återges. Tågresor som jag själv har gjort åtskilliga gånger.

Samtidigt insåg jag hur mycket jag måste ha missat genom åren när jag bara rest mellan städer. Ibland kanske utan att ens reflektera över vad som egentligen finns där emellan. Men i boken Längs spåret: Tågluffa genom Sverige har jag fått många tips och anledningar att faktiskt stanna till nästa gång.

Den råda tråden

Den röda tråden i Längs spåret: Tågluffa genom Sverige, är att hitta de där pittoreska caféet som enligt författarna själva utmärker sig med några av Sveriges kanske bästa bakverk. Men boken tar även med dig som läsare till större besöksmål som den gamla örlogsstaden Karlskrona, där du får tips om historiska sevärdheter innan du fortsätter din förd mot Ronneby.

Personligen fastnade jag lite extra för några rader om Dalsland, som ibland kallas för ett Sverige i miniatyr. Ett landskap där Baldersnäs herrgård med anor från 1700-talet erbjuder sina gäster möjlighet att boka deras 74 Hour Cabin. En modern stuga med glasväggar som är utplacerad i naturen längsmed Dalslands kanal. Jag blev även igen påminns om att jag måste göra ett återbesök i Falukoppargruva.

Längs spåret: Tågluffa genom Sverige

Längs spåret: Tågluffa genom Sverige

Längst spåret: Tågluffa genom Sverige kommer i en smidig storlek som är lätt att ta med i väskan. Trots sin ringa storlek är boken faktaspäckad med både tips och råd om natursköna platser, sevärdheter och smultronställen runt om i Sverige från norr till söder. Du kommer garanterat hitta nya favoriter som är värda en omväg, eller som rent av blir en del av resans mål.

I bokens kapitel kan du bland annat läsa om:

  • Tågluff i södra Sverige
  • Tågluff i Västsverige
  • Tågluff i östra Sverige
  • Tågluff i mellersta Sverige
  • Tågluff i nordligaste Sverige
  • Tågluff Uppsala till Tiveden

Längs spåret: Tågluffa genom Sverige innehåller även en hel del användbara tips för barnfamiljer som vill resa bekvämt ombord. Med tågresor öppnas dessutom helt nya möjligheter där barnen kan rita, leka eller spela spel. Som förälder får du många tips om aktiviteter och besöksmål som passar barn i alla åldrar.

Längs spåret: Tågluffa genom Sverige
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 144
 • Utgivningsdatum: 2020-03-11
 • Förlag: Brombergs Bokförlag
 • ISBN 9789178091232
 • Beställ hos Bokus eller Adlibris

Slutord

Längs spåret: Tågluffa genom Sverige, överraskade mig positivt! Innehållet i boken är betydligt mer intressant än vad bokens baksidestext utlovar med sina floskler och verb som ligger rätt i tiden för att bikta asfaltsindianer. Om du vill få tips om intressanta sevärdheter eller bara planerar en familjeresa är den här boken en bra början.

Boken finns att beställa hos både Bokus och Adlibris som säljer tusentals läsvärda böcker till bra priser!

Boken är ett pressutskick från bokförlaget
Åsikterna i recensionen är som alltid mina egna. Läs min policy.

***

Har du läst Längs spåret: Tågluffa genom Sverige eller har du andra boktips om resor? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn!

20 COMMENTS

 1. Kul tips! Den ska jag beställa direkt 🙂 Vi tänkte faktiskt köpa Sommarkorten som SJ säljer och ta med barnen på en sommarresa nu på semestern.

 2. Jag har läst boken och den är verkligen inspirerande! Kul att du skriver boktips för att tipsa oss andra.

 3. Vi ska ta tåget till Norrland för att vandra om ett par veckor. Kanske borde vi köpa boken, finns det något om Norrland i den?

  • Härligt, vart i Norrland? Det finns ett helt kapitel: Tågluff i nordligaste Sverige med tips i städer som Örnsköldsvik – Luleå – Kiruna – Abisko – Jokkmokk – Björkliden etc.

 4. Vi måste absolut resa mer med tåg! Jag har inte läst boken men kommer att beställa den. Tack för att du uppmuntrar till en grönare värld! 🙂

 5. Efter att jag läste dina tips om tågluffarkorten blev jag sugen att åka på äventyr med barnen. Nu måste jag köpa den här boken för att få mer inspiration 😊

 6. Bra att du skriver om att vi måste åka mer i sommar. Jag är född i Kiruna men bor i Göteborg nu. Jag och barnen åker alltid tåg när jag ska hem till släkten.

 7. Nu när skolorna har börjat och semestrarna är över tänkte jag åka tåg runt om i Sverige. Därför beställde jag den här boken när du skrev om den. Nu har jag läst ut den och fått många tips om vad jag måste se under min tur. Tack för en bra blogg!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.