Amtrak — det här behöver du veta om deras bagagepolicy

2
241
Amtrak bagagepolicy
Amtrak bagagepolicy

Amtrak — allt om deras bagagepolicy

Om du planerar att resa med Amtrak, är det viktigt att du känner till deras bagagepolicy. I likhet med flygbolagen erbjuder även Amtrak möjligheten att checka in bagage på större tågstationer (med undantag för vissa tåglinjer i nordvästra USA).

Bagage ombord

Amtrak tillåter varje passagerare att ta med två personliga föremål som inte är större än 35x28x18 cm. Samt ytterligare två bagage som inte är större än 71x55x35 cm.

Tänk på att du själv ansvarar för ditt bagage under hela resan. Därför är det viktigt att du själv håller uppsikt för att undvika att det blir stulet eller förväxlat. Om du lämnar din plats är det säkrast att du tar med dig dina värdesaker.

Ett bra tips är att du förvarar dina värdesaker som elektronik, resedokument samt alla eventuella mediciner i en axelväska eller ryggsäck när du reser. Fördelen är att du enkelt kan ta med dig den när du lämnar din plats.

Incheckat bagage

Amtrak erbjuder sina passagerare möjlighet att checka bagage mellan större tågstationer. Du måste själv besöka deras webbplats för att se vilka stationer som tillhandahåller den tjänsten. Varje passagerare kan checka in två bagage kostnadsfritt samt två ytterligare bagage för $20 styck.

Bagage som är större än 81x55x35 cm kostar $20 styck att checka in oavsett. Varje incheckat bagage får väga max 23 kg. Amtrak kräver att bagage checkas in senast 45 minuter före tågets avgång. Om du har transfer mellan två olika tåg behöver du ha minst två timmar mellan avgångarna om du checkar in ditt bagage.

Superliner

Slutord

Det är möjligt att Amtrak kan ändra sin bagagepolicy utan att den här guiden är uppdaterad. Därför bör du alltid kontrollera deras gällande regler innan du reser på amtrak.com

Facebookgruppen

Om du är intresserad av Amtrak rekommenderar jag att du blir medlem i den Svenska Facebookgruppen Vi som vill resa med Amtrak. Där medlemmarna diskuterar resor och annat tågrelaterat i USA.

***

Har du rest med tåg i USA? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn!

2 COMMENTS

  1. Häftigt att det går att checka in väskorna precis som på en flygplats. Går det att göra på Pacific Surfliner som du skrev om tidigare också? 😎🌴 För det skulle verkligen vara bekvämt och lite lyxigt.

    • Ja det är verkligen praktiskt. Det går att göra på Pacific Surfliner, på rak arm vet jag att det går att göra på Los Angeles Union Station (LAX), San Siego Santa Fe Depot (SAN) notera dock att det finns två stationer i San Diego och att tjänsten inte finns på San Diego Old Town (OLT).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.