6 skäl varför Key West är perfekt för en familjesemester

13
70
Key West
Key West

6 skäl varför Key West är perfekt för en familjesemester

Planerar du en familjeresa till Florida? Om ni är en familj som älskar värme, sol och bad är Key West ett spännande alternativ till det mer urbana Miami. Key West är den västligaste ön i den subtropiska ökedjan Florida Keys och är kanske främst känd för sin avslappnade atmosfär och sina vilda fester längst bargatan Duval Street som går tvärs över ön.

Samtidigt har Key West en charmigare och lugnare sida som passar perfekt för barnfamiljer som vill njuta av mer avslappnade dagar på stränderna. Dessutom är bara bilresan ner hit en upplevelse när ni kör längst Overseas Highway som bokstavligen har fått sitt namn av de 42 broarna som binder samman Florida Keys med fastlandet.

Karibisk semester i USA

Key West och Florida Keys brukar ofta kallas för det amerikanska Karibien och när du står vid Southernmost Point i Key West befinner du dig knappt 10 mil från Kuba. Från Sverige är det billigast att antingen flyga till Miami eller Fort Lauderdale för att sedan hyra bil och köra de 27 milen ner till Key West. En bilresa som tar knappt 4 timmar att köra och som bjuder på en magiskt vacker vy över vattnet och Florida Keys subtropiska öar.

Ett alternativ om ni saknar körkort eller vill komma fram så fort som möjligt att flyga vidare inrikes i USA direkt till Key West International Airport (EYW).

  • Miami International Airport (MIA) — American Airlines, Alaska Airlines och Virgin Airlines.
  • Fort Lauderdale–Hollywood International Airport (FLL) — Spirit, Southwest Airlines och JetBlue.

Vita stränder med kristallklart vatten

Key West långgrunda sandstränder omges av kristallklara vatten som tonar över i mörkare turkosblått vatten. Den lägsta vattentemperaturen i januari ligger runt 21 °C. Medan det inte är ovanligt att vattentemperaturen stiger över 32 °C under juli och augusti.

Många anser att Smathers Beach är den bästa offentliga stranden för barnfamiljer i Key West. Här kan du också hyra snorkelutrustning, kajaker och utrustning för vattensporter. Dessutom finns även gott om restauranger och småbutiker längst stranden där du kan köpa glass och såklart den ikoniska Key lime pie.

Om ni gillar att snorkla bland tropiska fiskar ska ni inte missa att besöka Fort Zachary Taylor Historic State Park. Här består stranden främst av markkorall så glöm inte att ta med badskor. Parken är perfekt för en härlig picknick i skuggan av palmerna och fortet är ett besöksmål i sig själv.

Entréavgifterna till parken är för närvarande $4,50 per person och $7 för en bil med två personer, varje ytterligare person i bilen betalar bara bara 50 cent. Om ni promenerar till parken är entréavgiften $2,50 per person för fotgängare eller cyklister.

Familjevänliga boenden

Även om ön Key West bara är 18,75 km² stor finns det många familjevänliga boenden att välja emellan. När du promenerar längst gatorna kommer du märka att det finns gott om små pittoreska bed & breakfast med inbjudande verandor och tropiska trädgårdar.

Om du föredrar hotell finns det flera internationella hotellkedjor i Key West där du kan använda poäng från dina lojalitetsprogram. Ett annat intressant alternativ är att hyra ett semesterboende med självhushåll via Airbnb.

Det är prisvärt

Familjeresor brukar innebära en lite strängare budget än när vi reser ensamma. Framförallt är det lågsäsongen från slutet av mars fram mitten av maj som Key West är mest prisvärt. Hotellpriserna är ofta betydligt lägre och vädret är fortfarande välkomnande.

Det finns ingen brist på saker att göra

Bortsett från slappa dagar på stranden och alla cykelturer runt om i Key West finns det måna aktiviteter som passar för barnfamiljer. Varje gång jag har besökt en strand eller State Park här nere i Key West har barnen varit trollbundna av allt marint liv med färgglada fiskar som simmar runt i stim.

Den verkliga pärlan i Key West är dess atmosfär

Men det absolut bästa med Key West är det den avslappnade atmosfären som råder här. Ölivet har verkligen satt sin prägel på lokalbefolkningen och det tar inte lång tid innan du kommer in i samma vardagslunk. De låga husen, tropiska vädret och palmerna bidrar till en härligt välkomnande känsla.

Slutsats

Även om Key West är känt för sina vilda fester längst bargatan Duval Street som går tvärs över ön. Har Key West samtidigt en charmigare och lugnare sida som passar perfekt för barnfamiljer som vill njuta av mer avslappnade dagar på stränderna. Även om ni är lite mer äventyrliga och inte bara nöjer er med att hänga på stranden eller snorkla kommer ni hitta många härliga aktiviteter som barnen älskar.

***

Har du besökt Key West? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hör

13 COMMENTS

 1. Key West är underbart! Vi reste dit första gången med barnen vintern 2016 och var lite oroliga för att det skulle vara för mycket festande. Vi märkte snabbt att festprissarna främst håller sig runt Duval Street. Jag ser fram emot att läsa fler blogginlägg från öarna Florida Keys 🙂

  • Kul att du gör det! Nej precis, jag har besökt Key West ett par gånger och det finns verkligen lugna oaser runt om på den lilla ön. Så var så säkert på att det kommer fler inlägg därifrån 🙂

 2. Tack för tipset Johan! Jag har aldrig hört talas om Key West innan. Om USA öppnar sina gränser kanske vi reser dit i vinter 🙂

 3. Vi bilade ner längst Florida Keys för några år sedan. Öarna är verkligen tropiska och det finns många bra skaldjursrestauranger.

 4. Tack för jättebra information! Vi har länge tänkt resa dit för det ser så exotiskt ut. Men min svåger har avrådit oss för att det är så mycket festande enligt honom. Men nu ska jag ta upp det med mannen igen 🙂

  • Kul! 🙂 Det är ju en helt del festande, men det är som som nämnt rätt centrerat till Duval Street. Så ni kommer garanterat hitta några trevliga oaser. Googla lite på hotellen så ser ni snabbt om det är ett ”tyst” område.

 5. Vi har länge drömt om att köra med en cab ner till Key West och bara njuta. Nu är jag ännu mer sugen på den resan! 😀

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.